SKIATHOS ali stvarno!

Jedino Srbi nose kesh pare ali polagano se prilagodjavaju jervrejskim kombinacijama 'karticama'. Ja sam i dalje pristalica kesha. Radim za kesh-placam keshom. Nikom nedam da se koristi s mojim parama a uz to i bankarska 'provizija'. Ali, jevreji nevole ovakve kao ja. Hoce da imaju sve pod kontrolom [pare].

Zemljotres jeli ?

"Atina je juče osvanula pod snegom debljine oko 15 centimetara, posle vejavice koja je trajala 12 sati, zbog čega su zatvoreni jedini auto-put, aerodrom i sve četiri gradske luke. Zbog hladnoće, leda i snega zatvorene su sve škole i sudovi, a ne rade ni mnoge državne službe i firme. Javni gradski saobraćaj je skoro obustavljen, a samo najhrabriji građani koriste svoje automobile." -Glasjavnosti.

Od cetvrtka se najavljivao dupli ledeni talas iz rusije koji je paralizovao uglavnom "donji " deo grcke.jucerasnji talas je sa snegom samo najavio ovaj drugi,koji uveliko traje.Prava snezna mecava.Ujutru se ocekuje -15 u Kozani,Komotini...-10 Thesaloniki i okolina....-5 Larisa,Volos...Na Skiathosu od juce (kao i u vecem delu grcke) svi vatrogasci,elektricari,gradska cistoca....rade na na tome da gradjani sto bezbolnije prebrode teskoce.Vec 30 sati kamioni-cisterne prosipaju morsku vodu ulicama a bez lanaca (u prtljazniku) je zabranjen saobracaj.Ovde ne postoje "preduzece za puteve" ali zato vatrogasci,policija i EMAK(spasioci) vise nego dobro odradjuju taj posao.Pokusacu da podignem "skiathos u belom" na "youtube".Auto-put Lamia-Atina je poluprohodan a policija ima pune ruke posla-postavlja lance vozacima koji to ne znaju,narocito damama.jer to im je to posao-bezbednost u saobracaju.jel cita ovo neki srpski policajac?

POZDRAV SVIMA!!!:):):)
Svaka čast. Tema je odlična i veoma korisna.
Čitajući vaše komentare , IDEMO NA SKIATOS. Moja žena je dobila ponudu za apartmane Anastasija-bungalovi. Da li imate neko iskustvo sa ovim smeštajem?
Ono što bih hteo je smeštaj sa dobro opremljenom kuhinjom, roštilj, terasa, pogled na more,mir i blizina grada.
Ima li predloga, gde ovo mogu da nađem !?:confused:

mobilni,

koliko je ( i da li je uopste) pozarom bio zahvacen deo oko hotela Skiathos Princess?
Hvala.
Na zalost da.Princes je na samom putu za kukunaries sa leve strane(gledajuci oz grada) dok se sa desne strane nalaze ostali hoteli apartmani i borova shuma koja je gorela.Na 300m se nalazi hotel Atrium, koji je bas "omirisao" plamen.Inace i sada okolina tog hotela izgleda prilicno jadno,mada zahvaljujuci klimi vec krece nisko rastinje.Sa parkinga ispred Princesa moze se to primetiti ali hotel i neposredan prostor oko njega nije imao posledica od pozara.Inace parking hotela je bio i sabirno mesto za novinare,tv ekipe i vatrogasce......

Mobilni, molim te pošalji ponudu za ovu godinu!
Jerotije baš šteta što ti ne možeš
Ponuda je na sajtu: www.greentours.biz sto je i ujedno aghencija sa kojom saradjujem (vize,rezervacije.prevoz) ali na Skiathosu iskljucivu odgovornost za Vas i ono sto Vam je obecano u agenciji snosim ja.Zato sam i ostao na forumu a na sajtu ce uskoro staviti i moje adrese da mozete da dobijete informaciju vise ili eventualno proverite nesto.Sto se tice ponuda ...za sada je najtrazenija "Angela" i veci kapaciteti (Drosia I Larios).....

Mobilni, molim te pošalji ponudu za ovu godinu!
Jerotije baš šteta što ti ne možeš

Sto nemogu ? Mozda odem u tu agenciju da vidim sta se nudi mada sam skoro siguran da cu na zapadnu obalu Lefkade. To je nesto sto se ne meri ni sa jednom plazom na kojima sam do sada bio. I bas me cudi sto si se zalepio samo na temu Skijatos kao i nekolicina drugih a ne zanima te recimo politika, internet, gradovi [N.Sad] ili sl. Imam osecaj kao i prosle godine da mobilni ima puno nickova ali i da nema vremena da posecuje druge teme [da se kamuflira]. Sam sebi pravi reklamu ali ajde..... Mozda je stvarno dobar taj Skijatos ali "samo" aranzmani preko agencije da nebude posle "ninu-nani". Nebih nikome preporucio da daje pare na "verujem ti" a pogotovo mobilnom. Coveka sam licno upoznao i moj utisak je da nije bas od poverenja. Ja ne bih smeo da mu dam ni 1 euro. U agenciju i opusteno. Znas koga ces da vatas za gusu ako nije onako kako je obecano. Postoji turisticka inspekcija koja je zadnjih pocela da radi svoj posao valjano pa tako mozemo da se osiguramo koliko-toliko za nase pare i bezbrizan odmor. Znaci pravac u Ustanicku 127 ili neku drugu agenciju i put pod noge !

Hm, vidim da neko sumnja u moj identitet. Dakle, ja nisam Mobilni i jesam iz Novog Sada. Da na ovaj forum dolazim iskljucivo zbog turizma, politika me ne interesuje, za internet odnosno bilo sta u vezi kompijutera koristim druge forume... Skijatos nije jedina tema koju sam procitao od prve do poslednje strane, citao sam i o Krfu, Kritu, Tasosu, Rodosu, Lefkadi.. ali iz ovih ili onih razloga odlucio sam se za Skiathos. Sto se tice Mobilnog ne poznajem ga ali se nadam da cu ga upoznati a covek i sam kaze da je bolje uplatiti u agenciji nego njemu licno. Citiracu deo iz mail-a koji mi je poslao : " Sto se
tice smestaja,mozete rezervisati u Green Tours,gde vam je povoljnije jer
ne placate proviziju u banci(kada placate meni rezervaciju).A ako bi
trazili jos nesto povoljnije to bi onda islo iskljucivo preko mene,jer
treba da vam potrazim nesto sto nemamo u ponudi a o tome mozemo pricati
tek posto pogledate u agenciji ponude i odlucite o datumu i duzini
boravka."
Ja jos uvek nisam nista uplatio i Green Touts uzimam samo kao opciju, interesantne su mi i vile PLAVI HORIZONT, IRIS koje su u ponudi Adventure – toursa i Eta tursa.

Hm, vidim da neko sumnja u moj identitet. Dakle, ja nisam Mobilni i jesam iz Novog Sada. Da na ovaj forum dolazim iskljucivo zbog turizma, politika me ne interesuje, za internet odnosno bilo sta u vezi kompijutera koristim druge forume... Skijatos nije jedina tema koju sam procitao od prve do poslednje strane, citao sam i o Krfu, Kritu, Tasosu, Rodosu, Lefkadi.. ali iz ovih ili onih razloga odlucio sam se za Skiathos. Sto se tice Mobilnog ne poznajem ga ali se nadam da cu ga upoznati a covek i sam kaze da je bolje uplatiti u agenciji nego njemu licno. Citiracu deo iz mail-a koji mi je poslao : " Sto se
tice smestaja,mozete rezervisati u Green Tours,gde vam je povoljnije jer
ne placate proviziju u banci(kada placate meni rezervaciju).A ako bi
trazili jos nesto povoljnije to bi onda islo iskljucivo preko mene,jer
treba da vam potrazim nesto sto nemamo u ponudi a o tome mozemo pricati
tek posto pogledate u agenciji ponude i odlucite o datumu i duzini
boravka."
Ja jos uvek nisam nista uplatio i Green Touts uzimam samo kao opciju, interesantne su mi i vile PLAVI HORIZONT, IRIS koje su u ponudi Adventure – toursa i Eta tursa.
Dakle,ja jesam Mobilni i nisam iz Novog Sada, i posto "nemam sta da radim" prebacujem se sa nicka - na nick pokusavajuci da posaljem 25 poruka dnevno (prosek) kao neki...Salimo se malo..... jer je smeh zdrav..Hteo sam samo nesto da objasnim,jer se desila i podudarnost. Odgovoram porodici koja me izmedju ostalog pita i za "makis studio" i pored njega "blue horizont" a podudara se sa razmisljanjima gospodina iz Novog Sada a i ja sam danas radio(i odradio ;)) neke instalacije u "makis studio" .Inace,ne praktikujem da komentarisem nesto sto me se ne tice(i sto ne nudim u prodaji) ali ovde imam i dozvolu a i zatrazeno mi je.Dakle,oni koji letuju u tim objektima,odlazeci iz njih u grad,nema potrebe da se spustaju niz onu veliku i dugu nizbrdicu do prilicno nezgodne raskrsnice i krivine,vec na 100m od "blue..." i 30-tak od "makis..." postoji ulica- ulicica levo kod table "apart. maria i stavros" i spustajuci se pored njih (prezime MESSINIS na sajtu www.greentors.biz:idea:) izlazi se na obilazni put oko skiathosa.Tacno na tom mestu,upravo se zavrsavaju radovi na produzenju ulice Papadiamantis koja se inace zavrsavala malo iznad policije,koja se inace odselila na obilazni put.Tako da sada od centra Papadiamantis ulice
do "Messinis" ima oko 400m,do "makis" oko 500 a "blue"oko 600.Napominjem da ovaj pravac nije za neiskusne vozace(uspon) vec za odlazak i povratak u grad.na bus i dalje ostaje stara opcija.Lepa vest i od vlasnika "makis"-a.....naime obzirom da je objekat gradjen 1982 god, tada nije bilo potrebe za zajednickim prostorom,ali sada je gospodin Hadzis ozidao u dvoristu objekat u kome je jedan deo za goste.Ima dn boravak sa tv(4x3) toalet i tus-kupatilo za goste koji izlaze zadnji dan i cekaju prevoz.zaista lep potez......

Zemljotres jeli ?
:confused::confused::confused:...Serija zemljotresa vec pet dana uznemirava Peloponez,Kalamatu,Patru i Jonsko more.Zadnji veceras od 6,1 stepeni je izazvao i polemike kod seizmologa oko toga da li ce ovi "predzemljotresi"(za koje se slazu da prethode glavnom) potrajati mesecima ili danima....Otkud ovo na temi "skiathos"?Pa,da imate razlog vise da letujete na egejskoj strani,jer je prilicno mirnija...narocito V.Sporades gde je zadnji osetan zemljotres bio 2004.....

:confused::confused::confused:...Serija zemljotresa vec pet dana uznemirava Peloponez,Kalamatu,Patru i Jonsko more.Zadnji veceras od 6,1 stepeni je izazvao i polemike kod seizmologa oko toga da li ce ovi "predzemljotresi"(za koje se slazu da prethode glavnom) potrajati mesecima ili danima....Otkud ovo na temi "skiathos"?Pa,da imate razlog vise da letujete na egejskoj strani,jer je prilicno mirnija...narocito V.Sporades gde je zadnji osetan zemljotres bio 2004.....

Zemljotresi,pozari...a mi opet hrlimo tamo..sta li je to?!?:rolleyes:

Tako je mobilni, ali preko agencije te tvoje www.greentors.biz [koja je verovatno sa licencom] ili neke "mozda" povoljnije. Juce sam pola sata pricao sa Grckom i ne rekose mi da je bilo zemljotresa. Ja onako neobavezno pitah [Zemljotres jeli ?] a ono ispade gore nego u Japanu.
.."Zemljotres jacine 6,1 stepeni pogodio je veceras jug grcke,javlja grcki radio.Ovo je drugi zemljotres koji se osetio danas u peloponeskom regionu posto je nesto ranije jos jedan zemljotres jacine 5,4 zabelezen zapadno od ostrva Kitira.Oblast ostrva Metoni 14. februara su takodje pogodila dva zemljotresa jacine 6,5 i 6,4 stepeni zabelezena u razmaku od 2 sata,podsetila je agencija DPA.Deset dana ranije peloponez je pogodio zemljotres 5,4 stepena sa centrom u blizini grada Patra(sa)......Tako pise jucerasnji "BLIC" a tako je bilo i na RTS SAT a ti "pola sata pricao sa grckom":roll::roll:Sa sestrom verovatno?Posto si nam rekao gde zivi...a tamo se BAS LJULJALO kako to da ti ne rece?.....:mrgreen:www.greentours.biz:mrgreen:

Back