SKIATHOS ali stvarno!

......hvala,hvala,hvala...:worth::worth::worth: tek sada vidim koliko smo green tours i ja povoljniji.kod nas NEMA "dinarski deo" (75-80evra),vec je u cenovniku krajnja cena,povratna karta najluksuznijim autobusom je 55 evra,znamo i cenu brodske-16,5 evra a do juna ce poskupetri oko 20% zato smo i stavili -20 evra....o ostalim informacijama bez komentara: "u slucaju nevremena-specijalni brod":rotf:-..."80 plaza"-:rotf:...."na megali ammos se nadovezuje kukunaries"-:rotf:...."110 000 turista i 40 000 motora"-:rotf:....ima jos ali me mrzi da kuckam......

Plaža Esperides je udaljena 5 minuta laganog hoda od apartmana AMY.Do grada Skiatosa na jednu stranu ili do plaže Kukunaries na drugu stranu postoji autobuska veza svakih 15-tak minuta. Sve stanice su obeležene brojevima zbog lakšeg sporazumevanja sa kondukterom. Do plaže Lalariia se može doći jedino brodom. Postoje izleti oko ostrva sa zadržavanjem na plaži Lalarija (1,30 h ) ili odlazak samo do plaže Lalaria sa naravno dužim zadržavanjem. Na samoj plaži ne postoje nikakvi objekti i sadržaji ( taverna, ležaljke, suncobrani i sl.). Preporučujem da izlete ne uplaćujete preko vodiča ili u agencijama već direktno u luci ispred usidrenih brodića (platićete manje za istu uslugu).
Pročitajte temu od početka i verovatno će Vam sve biti jasno.

Posto si rekao da si letovao u vili AMY kazi mi da li valja. Kakvi su ti marketi u blizini i da li ima i neka pekara ili tako nesto. Da li se vise isplati nositi hrana (konzerve itd) ili je isplativije kupovati hranu tamo ili cak jesti po njihovim restoranima? Kakve su cene na plazama i da li na njima ima zivota? Mozda pitam vise nego sto bih trebala ali sve me to zanima.Sto se tice fotografija i snimaka sa ostrva sve sam vec to gledala i to je sve extra, mada svi ti foto sopovi mogu da ti naprave i od nicega nesto. Zato toliko i gnjavim.:roll::heart:

Poslednja izmena od moderatora:
Posto si rekao da si letovao u vili AMY kazi mi da li valja. Kakvi su ti marketi u blizini i da li ima i neka pekara ili tako nesto. Da li se vise isplati nositi hrana (konzerve itd) ili je isplativije kupovati hranu tamo ili cak jesti po njihovim restoranima? Kakve su cene na plazama i da li na njima ima zivota? Mozda pitam vise nego sto bih trebala ali sve me to zanima.Sto se tice fotografija i snimaka sa ostrva sve sam vec to gledala i to je sve extra, mada svi ti foto sopovi mogu da ti naprave i od nicega nesto. Zato toliko i gnjavim.:roll::heart:
....Voleo bih da ti odgovore momci koji su prosle godine doneli pune torbe piva iz srbije......i razocarali se kad su videli u mega-marketu ovdasnje cene.jedina uteha im je sto ovde nema lav -pivo.marketi van grada su skuplji nego "marinopulos" i "dia" ali generalno ne isplati se nositi hranu iz srbije.ali cigarete-da.

Studio u kome sam bio je na prvom spratu sa pristojnom terasaom i pogledom na more, klimom, TV-om ( kome je do TV-a na odmoru). Hranu u principu ne treba nositi (cene u megamarketima su prihvatljive) . Marketi pored apartmana su nešto skuplji i imaju pecivo. Pekare u blizini apartmana nema. U toku 10-to dnevnog boravka na Skiatosu smo obišli većinu plaža, obišli Skopelos (Glossu posebno preporučujem) i Alonisos. Naravno izlet brodom oko ostrva ne treba propustiti. Ako tako koncipirate odmor onda apartman i nije toliko važan. Što se cena tiče ja ne pamtim cene ni od juče a tek prošla godina ...

Za pocetak, ovde su skroz pozitivni ljudi :)E ovakoi, mi planirali ove godine Skiatos, ali me nesto naplasise cenama u sezoni. Decko i ja bismo isli sredinom jula i bas me zanima kakve su to strasne cene. Dakle ako neko zna otprilike cene klope, iznajmljivanja kola u tom periodu, neka podeli sa nama. Isli bi ili preko Sabre ili preko Eta tursa, cini mi se po komentarima da su ok, pa ako je neko isao preko njih, ne bi bilo lose i o tome da malo napise. Hvala vam unapred

ljudi trazite 101 informaciju kada uplacujete direktno.imao sam juce posetu od jednog vlasnika(novih objekata) da mu objasnim sta da posalje uz racun srpskim turistima koji su uplatili za Uskrs.bungalovi su mu stvarno novi i extra.ali.....na njegovom sajtu pise da on vrsi prevoz do bungalova...zato sto ima 4x4-dzip.a ako idete peske ...morate se drzati za ruke. kad smo otisli kod njega...video sam jedan "prst" halkidikija...i nisam mogao da izadjem scooterom....a cene su mu .....no coment.

Pa kako je krenulo :mrgreen:
Pogledaj slike na onom "nasem" druzenju;) koliko sam shvatila da se nalazi prema putu za aerodrom nekih 300m od nove luke.To mom muzu isto znaci (pilot) tako da mozemo gledati i avione:mrgreen:.a i sletati,poletati:super:
..Ali bas je krenulo:mrgreen::mrgreen:....valjda posle sajma.popito,to je bas sto si trazila.pogled "boli glava" a u gradu.jeste malo uzbrdo,ali verovatno imate dovoljno kubika....

posto je grad pesacka zona a i jednosmerna je ulica...onda vam ostaje prilaz sa obilaznog puta u blizini autobuske stanice(u podnozju brda).nov citroen c3(1400) sa 4 osobe ne moze da izadje.pokusavao sam...zato je uvek po nekoliko auta sa nasim tablama parkirano na obilaznom putu(u podnozju).posto me mrzi leti da se "glupiram" i savetujem ljude...evo prilike:tamo gde parkirate(u podnozju) je kao magistrala(autobusi,sleperi,sva vozila iz luke),ali zato sa druge strane brda (100m dalje) u blizini hotela "la pichine"mozete parkirati voz i najvaznije...osim gostiju hotela i par radnjica-nema saobracaja.jeste malo dalje...ali je bezbedan auto i nije toliki uspon....

za pogled....sta reci.jedna slika hiljadu reci... i mene vidis u dvoristu kad pijem jutarnju kafu:D.pogled je stvarno extra.....parking ispred ne moze da primi sva vozila.prvi komsija-direktor skole sa porodicom- dva auta,sledeci-svestenik-dva auta...a parking je za max 10-tak .....

Ja sam videla da je to u brdu na putu za aerodrom i receno nam je da u podnozju ima neki parkic gde se mogu isto parkirati kola.Takodje su rekli da ima i svoj parking,nije mi jasno kako onda oni parkiraju? Da li ulicica koja ide prema hotelu sa glavnog puta jednosmerna? A pogled?
Sacuvacu ovaj tvoj odgovor da bi se mogla u prvom trenutku snaci tamo!
Izvini ako gnjavim!

za pogled....sta reci.jedna slika hiljadu reci... i mene vidis u dvoristu kad pijem jutarnju kafu:D.pogled je stvarno extra.....parking ispred ne moze da primi sva vozila.prvi komsija-direktor skole sa porodicom- dva auta,sledeci-svestenik-dva auta...a parking je za max 10-tak .....

Hvala ti na ovim informacijama, imacemo vremena da se i upoznamo:razz:

Back