SKIATHOS ali stvarno!

DaVesna,taj je bio bas generalni.Sve je bilo stalo osim privatnika.Za sada je tu i tamo.TV stanice u znak podrske ne emituju samo dnevnike i vesti sve ostalo ide na tv.Inace pored protesta zbog socijalne politike,strajkuju i zbog velike nezaposlenosti i skupoce.Inace,jutros mi privuce paznju cena hleba u mega-marketu "marinopulos"...pocinje od 1.09 evra a najavljuju nova poskupljenja.Naftu za parno grejanje smo uzeli ove sedmice verovatno zadnji put po ceni od 0.70 evra jer se izjednacuje sa naftom za saobracaj,koja je preko 0.90 (kako gde).Strajk je zaista opravdan

Kako bre u EU skupoca i nezaposlenost... nama su rekli da ulicama teku med i mleko... da platu ne mozes da potrosis... auuuu
Slobo vrati se

Ma EU je prava kombinacija. U Sloveniji je u zadnjih godinu dana sve poskupelo za 30 % a plate iste. U Grckoj tuga na sve strane samo kod nas nepisu nista o tome. I ovo sad su objavili onako "usput". A mi idemo u Evropu he he he i to ubrzanom procedurom. Mobilni, reci nam dali je istina ili dezinformacija da sve preko 1.000 eura mora da se pazari na bankovnu karticu i da nemoze za kesh pare ? Juce sam nesto nacuo pa nemogu da verujem.....

Dobar dan dobri ljudi! Posle sest meseci teske bolesti i depresije, konacno sam izlecen!
Slike sa Skiathosa, za koje sam mislio da su odavno izgubljene, su posle sest meseci spasene!
Z ovo leto planiram karticu od 4gb, ako do tada ne izadje veca!!!
NIKADA NEMOJTE NAREZIVATI SLIKE NA LETOVANJU!!!

Ma EU je prava kombinacija. U Sloveniji je u zadnjih godinu dana sve poskupelo za 30 % a plate iste. U Grckoj tuga na sve strane samo kod nas nepisu nista o tome. I ovo sad su objavili onako "usput". A mi idemo u Evropu he he he i to ubrzanom procedurom. Mobilni, reci nam dali je istina ili dezinformacija da sve preko 1.000 eura mora da se pazari na bankovnu karticu i da nemoze za kesh pare ? Juce sam nesto nacuo pa nemogu da verujem.....
Ne nije tacno,mozda je lose prevedeno.A da kesha nema u opticaju to stoji.Otprilike kao firme u Srbiji.Ali ovde su kartice zaraza.Jednu imas za ono mesecno sto dolazi,drugu za benzin,trecu za market....itd.U jednoj emisiji na tv je bila reportaza o zalagaonicama.....ljudi kupuju na karticu rucni sat od 7-8000 evra i onda nose u zalagaonicu da uzmu 2 000.Do sada sam na benzinskim pumpama( volos-larisa) za tocenje punog rezervoara dobio fud.loptu,set solja i dzak krompira.Eto koliko se ceni i postuje kad placas kesom.Definitivno EU je za siromasne zemlje.....jeste da poskupljuje svaki dan po nesto,ali donacije su....samo tako.Ne znam tacno koliko,ali bas dosta Albanaca koji zive na Skiathosu (gradjani grcke ) su dobili 2005-te god po 1500 evra zato sto su isli na tromesecni kurs grckog jezika-da bi se bolje uklopili u grcko drustvo.Sad to pomnozite sa brojem Amera u grckoj...i to je doslo iz Brisela.Ima dosta dobrih stvari EU.....ali dosta uslovljavaju.

Bas mi se to svidja sa albancima.... 2002-e u Korintskom zalivu, mesto Porto Germeno, doziveo sam shock... skupi automobili sa albanskim tablicama, gazda kafane kao i konobari gde smo jeli albanci... kaze mi kum da idu redom i kupuju nekretnine... eto i na Skiatosu ih ima.... ma katastrasno!

Tacno!!! A nedavno sam ostao bez teksta,slusajuci jednog poslanika koji je gostovao u dnevniku i trazi od svoje poslanicke grupe da iznadju resenje (neki podzakon) da omoguce Albancima da puste pare u opticaj(da kupe kuce),koje su zaradili od 80-tih pa do 97,kada su svi stranci (koji su hteli) i legalizovani.Naime,nekretnine su stale u unutrasnjosti a albanci mole da kupe.ali zakon kaze.."gde si nasao pare".radili su preko 15 godina na crno...sada mnogi imaju stotine hiljadarki ali neoporezovano.tako da to grke "golica",kako da im to oduzmu.jedan od razloga sto mnogi odlaze sa skiathosa posle zavrsene sezone su i oni.ovde ih je oko 2000.....stvarno katastrofalno....

Meni je rodjeni brat dobio papire za Canadu. Tako da se ne ljutim na njega ako posalje garancije, pare, karte....itd,itd. Ali ce mi biti zao moje dugogodisnje ljubavi Grcke!

Razumem te muke...meni sve stize (garancija,karte...),a uklopiti i Grcku je jako tesko...i sad potrosih mozak kombinujuci da uklopim sve...Ali odavno se nisam tako lepo mucila,pa se i ne trudim da se muke spasim:rolleyes:

Back