SKIATHOS ali stvarno!

Ja sam se sudario u Londonu sa Billy Idolom, izgledao je isti kao što sam ga vidjao na TV.
Doduše, malo je bio stondiran....

A sa Bob Geldofom sam gledao Arsenal-Liverpool, sedeli smo jedan pored drugog i pričali sve vreme, naravno, uglavnom o politici. On je veliki pacifista, ali istovremeno i džentlmen. Iako je protiv politike koju je vodio Bler, nijednog trenutka mu se nije omaklo da pred strancem pljuje svoju vladu i državu. Trebali bi i mi da naučimo nešto o tome...

Pozdrav za gosta sa Krita :)
Ako si bio na Skijatosu daj neki `uporedni test`. Mada kapiram da je skijatos u totalno drugacijem fazonu. Nista istorija, iskopine, samo hedonizam za sve uzraste i tipove. A sve ima svoje prednosti, i sve `u svoje vreme`.
Odgovorih sam sebi a nisam bio ni na kritu ni na skijatosu :p

Elem, ovaj sto je ostavio komentar na 24h kaze u fazonu `lepo ostrvo ali mnoogo bre guzva...` I jos kaze da smetaju avioni. Nadam se da je u pitanju samo neko lose vino :) . Evo Veki bila usred sezone pa moze da prokomentarise.

Kad sam vec kod vina, kakva je situacija? Preferiram autenticna domaca :roll:

Na žalost, nisam bio na Skiatosu ne mogu da stignem, možda ću uspeti u oktobru, ali svi moji prijatelji koji su bili su oduševljeni i uvek se ponovo vraćaju. Od nikoga nisam čuo ni najmanju zamerku.

Što se vina tiče, ja volim Retzinu, ali ona je dosta intezivnog, čak za neke i neprijatnog ukusa. Blaža varijanta su Domestika vina. To su vina koja se spravljaju od više različitih sorti. Zato su jeftinija od ostalih, ali meni su odlična.

Pozdrav

NPv...bas lepo rece"hedonizam..."Mada, kad si hedonista po rodjenju uvek,svuda i u svakom "uzrastu"to nosis sa sobom..Zato je meni svake godine bilo super,fenomenalno itd...(poceli ljudi da misle da lazem kad se vratim sa letovanja).Mi smo osetili porast guzve na Skiathosu-vise vozila na putu,uvece tesna postaje Papadijamantis ulica...jednostavno je drugacije nego kad je mirnije,ali lepo na neki drugi nacin.Mi smo se svakom nisko-letecem avionu radovali kao da ga vidimo prvi put...ne znam kako bi smetali...a to domace vino(koje jeste najjeftinije)nije uopste lose...ma znas sta-da se niko ne uvredi,ali moras biti bas nezgodna licnost pa da se lose provedes na Skiathosu! :grin:

Pozdrav svima :D

Na skijatos putujem 6.8. u agelos apartmane sa devojkom. Da li neko zna kakva je situacija sa rent a car - om pošto preko interneta imam problema sa bukiranjem. ( oni koji imaju kola traže avansnu uplatu preko kreditne, oni koji naplaćuju pri preuzimanju vozila - nemaju raspoloživih automobila za taj period). Može li mi neko preporučiti neku agenciju? :roll:

Pitanje za mobilnog: možeš li nešto da rezervišeš od 7.8. do 14.8. (10 am). Koliko bi koštalo (najjeftinija kola sa klimom) Častim večeru ! ;)

Još jednom,
Pozdrav svima

Najbolje resenje ti je da na licu mesta preko tvog vodica,koji ima vrlo korektnu saradnju sa agencijom ######, uzmes auto.ako ti se ucini skupo,isti ce ti reci gde da me nadjes( inace se druzimo, uvece).mada cene u tom periodu mogu vrlo malo da se razlikuju....jedino ako je vise dana(7-10).

vikendom vise nema karti za automobile u pravcu skiathosa(volos i ag.konstantinos).ako neko putuje vikendom, samo iz soluna moze pokusati rezervaciju i to preko net-a.ne primaju rezervacije odavde telefonski.......tako da sam nemocan sto se tice rezervacija(petak-ponedeljak).

Da koze! Znam kada na Tasosu setaju brdima po kosinama od 90 stepeni. Kao da imaju lepak na papcima. :) Kapiram da na toj plazici nema neke preterane guzve? Zanima me da li je taj ne asfaltirani deo ostrva lako prohodan skuterom ili su neophodna kolica? Pozdrav!

Zamolio bih bilo koga da mi sto pre da odgovor na sledeca pitanja.
Da li se putovanja trajektom do allonisosa i skopelosa organizuju i van sezone tj posle 09.09 ? Na sajtu koji se bavi rezervisanjem karata ovo je zakljucni datum u bazi.
http://paleologos.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BB
Da li postoje mozda neki manji prevoznici koji voze i van sezone.
Konkretno me zanima park prirode na allonisosu gde se mogu videti i foke, i da li se on moze obilaziti u drugoj polovini septembra ili se mora otici ranije?

interesujeme da li se neko vratio ovih dana sa skiatosa? kakva je situacija sa cenama , da li je mnogo skuplje nego u ostalim delovima grcke? kako se krecu cene rent a car ? mi putujemo 3 .9.
mi cemo biti smesteni u gradu skijatosu u vili makis 450 metara od plaze megali amos na brdu pa bi nam svaka informacija dobro dosla
hvala unapred.

Cene su otprilike 10-15% vece nego na Halkidikiju, rent a car u zavisnosti od automobila i broja dana imas od 18e pa na vise, to je ono sto sam zapamtio za period kraj juna i pocetak jula. Predpostavljam da je u Septembru slicna situacija.
Za vilu Makis ne brini odlicna je boravio sam upravo u njoj, ima predivan pogled na grad jedino sto je malo na uzbrdici oko 200 m od glavnog puta.
Pozdrav i lep provod !

Evo,Miro i ja cu potvrditi ono sto ti je "kojot" rekao,sto se cena tice nisam boravila na Halkidikiju pa to ne bih poredila ali u odnosu na druga ostrva na kojima sam bila rekla bi da su cene priblizno iste sa izuzetkom Thassosa koji je nesto jeftiniji u nekim stvarima u vanpansionskoj potrsnji,ali nista bitno.Takodje sam boravila u vili Makis,studio u prizemlju,cist,svetao,sa klimom,sa lepim pogledom na vrt.Cistoca odrzavana svakodnevno,peskiri i posteljina menjana na 2-3 dana.Vila je na uzvisenju pa ima zaista predivan pogled na grad.Mislim da si napravila dobar izbor sto se smestaja tice kada je u pitanju i pogled i lakoca funkcionisanja po danu a i uvece, pa i sto se kola tice posto ima svoj parking.Takodje mislim da je vreme tvog boravka idealno(pocetak septembra)zbog manje guzve a mislim da ce i cene biti kao i kada sam ja boravila tj.kraj juna pocetak jula.Dobar provod i toplo more!Uzivanje je zagarantovano na Skiathosu!

Bogdan Telenor:
Kako to da niko nije boravio u vili Teodora?!?!?!?!?!?

Vratila sam se 30. 07. sa Skiathosa odseli smo u vili Teodora, vila je ista kao sa slike, jeste udaljena 450m od plaze od toga od autobuske stanice br. 15 nekih 300m uz brdo i poslednja je u nizu( prvi dan deluje da je daleko posle se naviknes). Mi smo bili na prizemlju sto nam se i nije svidelo jer uvece ne mozes da ostavis otvorenu teasu jer ulaze razni insekti, ogromni paukovi, savetujem da ponesete raid za komarce jer je prosto nemogucce spavati od istih. Inace u sobama je bilo prijatno tako da za klimom nema potrebe. Gazda je Britanac Bob i gosti vile su uglavnom Britanci koji po ceo dan sede, jedu i piju na bazenu, mi se ni jednom nismo okupali na njemu. Bili smo u periodu koji vazi za najskuplji i da je najveca guzva ali meni to nije smetalo, cene su normalne za jedno takvo mesto, malo skuplje, nista strasno. Blizu vile je market koji je dobro snabdeven i u njemu su normalne cene izuzev cipsa i slicnih grickalica koje su skupe obican cips 1.20. Ostalo o Skiathosu i plazama je vec ispricano i potvrdjujem da je prelep i romantican, bila sam sa deckom i ovo nam je bilo najlepse letovanje do sada....

Ako te jos nesto interesuje pitaj.......

sara-key:
Vratila sam se 30. 07. sa Skiathosa odseli smo u vili Teodora, vila je ista kao sa slike, jeste udaljena 450m od plaze od toga od autobuske stanice br. 15 nekih 300m uz brdo i poslednja je u nizu( prvi dan deluje da je daleko posle se naviknes). Mi smo bili na prizemlju sto nam se i nije svidelo jer uvece ne mozes da ostavis otvorenu teasu jer ulaze razni insekti, ogromni paukovi, savetujem da ponesete raid za komarce jer je prosto nemogucce spavati od istih. Inace u sobama je bilo prijatno tako da za klimom nema potrebe. Gazda je Britanac Bob i gosti vile su uglavnom Britanci koji po ceo dan sede, jedu i piju na bazenu, mi se ni jednom nismo okupali na njemu. Bili smo u periodu koji vazi za najskuplji i da je najveca guzva ali meni to nije smetalo, cene su normalne za jedno takvo mesto, malo skuplje, nista strasno. Blizu vile je market koji je dobro snabdeven i u njemu su normalne cene izuzev cipsa i slicnih grickalica koje su skupe obican cips 1.20. Ostalo o Skiathosu i plazama je vec ispricano i potvrdjujem da je prelep i romantican, bila sam sa deckom i ovo nam je bilo najlepse letovanje do sada....

Ako te jos nesto interesuje pitaj.......
Auuuu! Moja devojka je alergična na insekte! U Pargi smo prošle godine bili u prizemlju, oka nije sklopila zbog raznih insekata i gmizavaca, a zbog nje ni ja! Kažu ovi iz Oktopoda da su sve sobe na prvom spratu! Sa kojom agencijom ste vi putovali? Ovi su me u par navrata razočarali, neće valjda i u vezi soba!
Hvala puno na informacijama...pozz

Back