SKIATHOS ali stvarno!

Bogdan Telenor:
Postoji li varijanta da te brod odveze do lalarie, da tamo blejis ceo dan i da se vratis istim ili nekim drugim brodom predvece?
Da to mnogi traze.uspevam da napravim cenu od 400 evra za brodic za ceo dan (do 40 osoba) i ceka vas na plazi.druga varijanta je da po ceni 11-12 evra odete na lalariju,brod nastavi za kastro i u povratku vas uzme i vrati u luku.

AlwaysSummerDays:
Mobilni,

možete li nam preporučiti nekoliko dobrih restorana u samom gradu? Koji su vaši omiljeni i zašto?

Hvala.
Moji omiljeni su iz meni privatnih razloga,pa ne bih drugima preporucivao zbog toga.nemam deal ni sa kim i ne izdvajam nikoga.samo savetujem...tamo gde vidite grke(lako prepoznati-) idite i vi.jedino izdvajam "pasta pazza" zbog originalnih pizza,spageta.mozda i tavernu "karnago',zbog toga sto je "filoservos"....gotivi srpske goste vise od ostalih.cene su slicne,konkurencija zestoka pa je skoro svugde,kvalitetno,cist....

Dobro vece zelim svima! Vratila sam se pre 5 dana sa prelepog Skiathosa, sa predivnim utiscima i svim pohvalama za Mobilnog koji je krajnje brizan, pazljiv i korektan. Ostrvo je divno! Mnogo fotografija sam napravila i videcete ih, nadam se, uskoro.

Svima koji krecu na Skiathos ( a i na druge destinacije) zelim da porucim da paze da ne dodje do pozara na bilo koji nacin...cigaretom, neiskljucenom ringlom ili bilo kojoj drugom nepaznjom. Grci su napravili sistem kojim se prekida struja pri odlasku iz apartmana i soba. Postoji mala kartica koja je zakacena za kljuc kao privezak. Kad se udje u sobu, ta kartica se stavi u prekidac na zidu i omogucava funkcionisanje aparata na struju. Isto tako kad napustate sobu, tu karticu izvucete i time sprecavate situaciju da neki od uredjaja ostane ukljucen ( frizider se ne iskljucuje tada). Zasto ovo govorim? Zato sto je priroda predivna i stvarno je greh da nekom nepaznjom ta lepota izgori.

:D Zdravo!Evo mene nazad..... :-( ali emotivni deo moga bica je jos na Skiathosu....
Pa ljudi bilo je PRELEPO! Skiathos je pravi dragulj....Imam puno toga da vam napisem,puno slika,potrudicu se da to vec sutra odradim jer me je sacekalo brdo stvari koje moraju sad i odmah da se zavrse,a ja nesto kao da sam dosla sa Marsa a ne sa odmora...
Mogu samo reci onima koji idu BLAGO VAMA,a onima koji se premisljaju da prestanu i da krecu put Skiathosa...
A pre glavne stvari evo malo "predigre" ;-)

Dobro vece,svim ljubitelljima "Sporada" kao i onima koji ce to postati ukoliko odluce da svoj odmor provedu na predivnom Skiathosu!!!Moj boravak na Skiathosu je bio od 26.06-06.07.2007 u vili Makis(Akropolis),preko agencije Sabra.Organizacija,put,smestaj,prevoz-na zavidnom nivou.A ostrvo...carobno!!!Cak i da je bilo "minusa" u prethodno nabrojanim stvarima,pri prvom susretu sa ostrvom,sve se zaboravlja...jer to je prosto ljubav "na prvi pogled"...onda pogledate jos jednom...i shvatite da ste bas, bas "zaljubljeni"...i da se vredi vratiti(cak i za mene koja uvek zeli nesto novo i drugacije)!Izuzetno malo,izuzetno lepo,izuzetno sarmantno,izuzetno "zeleno"ostrvo,predivnih plaza i krajolika,gostoljubivih ljudi,ostrvo "mira"i"ludila"(zavisi sta zelite?!),istovremeno i mondensko i ruralno dozirano kako i koliko treba...SKIATHOS...Ako sam bar nekog od vas "cacnula"da razmisljate o Skiathosu,zadovoljna sam...ako neko vec krene put Skiathosa bicu presrecna da po povratku podelimo utiske...Toliko od mene...uskoro slede i fotke...Vesna Ksje postavila tri sjajne fotografije kao "uvertiru",znaci sledi "razrada"(dugo toplo leto),pa"kulminacija"...a "zakljucak" cemo ostaviti za zimu...Pozdrav!

natasha.h,

kad neko svoj prvi post na forumu posveti baš Skiatosu, definitivno je zaljubljen! Drago mi je zbog vas dvoje. :)

Hvala ti na ovom predivnom opisu, nadam se da će uskoro biti detaljniji i potkrepljen fotkama.

p.s.
Još samo triput spavam (računajući noć u busu), pa se budim na Skiatosu.
A vi? ;)

Vec su sitni sati,al nesto me vuce da pisem...mada pojma nemam odakle da krenem...Reci cu prvo onima koji se spremaju da krenu da se ne zamaraju mnogo oko onih detalja...da li je smestaj levo od puta,ili desno od drveta,da li ovo ili ono...jer ako imaju iole njuha za lepo u tom smestaju ce samo spavati...i da obavezno obezbede sebi prevozno sredstvo-kola,motor...Ne bih se slozila da je dovoljno rentirati nesto na par dana...ostrvo jeste malo i moze se obici brzo,ali tek taj obilazak ce probuditi apetit da se luta i luta...autobusi jesu cesti,ali oni ne voze po onim prasnjavim putevima(u karti nacrtani zutom bojom)a tu cete naci najvise lepote...dakle ustedite na smestaju,ali imajte sto duze prevozno sredstvo(bar sa moje tacke gledista) Evo npr.sta propustate ako preskocite "prasnjave puteve"

PUT do Skiathosa nije problematican,isli smo nocu i granice presli za po 10 min.Ferry je udoban,mozete biti unutra,klimatizovano je,udobno,odvojen je deo za pusace,veliki TV-i,udobna sedista...a mozete biti i napolju i uz frape(2,80E) gledati te prirodne lepote oko sebe.A onda cete ugledati ovo....

SMESTAJ-nas je bio ogroooman i odlicno lociran za nase potrebe.Veliki dnevni boravak,dve spavace sobe,klime.dva TV.kupatilo sa kadom,sve novo i opremljeno do zadnjeg detalja(stalno sam se iscudjavala sta su nam sve stavili u kuhinjsku opremu).Svaki drugi dan je ciscen,menjana posteljina i peskiri.Lokacija na 7-8 minuta klaj-klaj setenje od centra vecernjih zbivanja.Do gradske plaze moglo se peske,ali nije bitno jer smo isli na sve druge.Nismo imali neki pogled dok smo srkutali jutarnju kaficu i to je jedina mana,ako bih se potrudila da je nadjem![/URL
Samo jedan detalj...]

Nikako da "utaknem"ove fotografije gde hocu :confused: ali uvezbacu vec... :D
Dalje- MOBILNI- mora biti izdvojen kao posebna celina-dakle dobro nas je obavestio o smestaju i dobro preporucio lokaciju..zaista je bio dobar "domacin"-u frizideru nas je,kada smo stigli cekalo voce,vino i sok...od njega smo dobili mnogo bitnih informacija koje sprecavaju gubljenje vremena u pocetku.Cesto smo ga sretali kako jurca resavajuci probleme koji su se desili nasim ljudima sa kolima itd.Upoznali smo njegovu simpaticnu,radnu porodicu vrednu postovanja!Dakle-otpadaju sve sumnje u bilo kakvo "prevozenje zednih preko vode" i ako neko voli da bez agencije organizuje sebi letovanje na Skiathosu,kad i koliko zeli, moze imati poverenja i na ovaj nacin to uciniti.

PLAZE:zaista ih ima puno...i svaka ima svoj sarm...udaljene,tihe...urbane,zive...sve su peskovite(osim lalarije)a ulazi u vodu su fini,nema onih dosadnih plicaka od pola kilometra,ali opet ima dovoljno da se brckaju decica...voda bistra i topla,mada su popodne znale da naidju neke kratke travcice,ali nista preterano ni ometajuce...Kad se zazelite mira oticice te na Mikro Aselinos ili Krifi amos(mozda ne pisem pravilno,mrzi me da trazim kartu)....kad pozelte nesto zivlje tu je Kukunaries,Banana...puno mladih,muzika(Vromolimnos jos nije zivnuo u vreme kad smo mi bili),sportovi na vodi...Nezahvalno je kategorisati jer svako ima svoj dozivljaj...Zato kazem obidjite sve i nadjite sta je vama najprivlacnije...
]

Jao, ko ce da doceka 27.08... :)

Posto se ovo vec pretvara u skiatos-maniju evo jos malo `ulja na vatru`
Za one koji putuju avionom evo ovako izgleda sletanje na, kako kazu, najmanju komercijalnu pistu na svetu...

englezi imaju forum samo o skiatosu.! Po njima naravno najbolje mesto na svetu, a vidim javlja se po neko i odavLe.

@vesna
meni su najinteresantnije male i nenapadnute plaze,a mikro aselinos i krifi amos izgledaju bas tako. Dali ih ima jos i kako doci do njih? Planiram rentiranje skutera.
Aj` kada dodjes malo k`sebi, davaj instrukcije :)

Inace, pitam se koliko je uopste pametno ovoliko se informisati pre putovanja?
Mislim, po nekad imam osecaj kao da sam vec bio tamo?!
Prednosti i mane interneta u isto vreme...

Ali ipak mislim vise prednosti ;-)

Pa i ja sam razmisljala o tome....zadnjih dana,pred polazak prestala sam da se previse informisem,gledam CD itd.jer sam se uplasila da mi sve ne bude previse poznato tamo...ali nije bilo tako...sve mi je bilo strano prvih par dana dok se nismo dobro izvozali po ostrvu..tek onda mi se sve to smestilo u mozak i srce i tada je poceo uzitak"ajmo tamo...ma ne,da okrenemo pa idemo onamo"da bi se posle 10ak dana osecali kao kod kuce...Inace,na karti Skiathosa imas lepo obelezene sve plaze i jasno ti je kako do koje da stignes,nista nije komplikovano naci,i nisu potrebne instrukcije tipa"idi tamo,pa kod onoga skreni onamo..."Verujete,to vozikanje po Skiathosu i nalazenje novih predela je najlepse(bar meni).Put je gore-dole,levo-desno(svuda puna linija)kao da se vozis u luna parku...
A sto se aerodroma tice to su one dve pruge desno na slici(svaka cast pilotima! :D )

Sto se tice malih,ne previse napadnutih plaza one su zaista predivne,ali ja sam shvatila da volim da ih nadjem,gledam,fotografisem...ispunjavaju moje estetske potrebe,ali posle ipak radije boravim na onim zivljim..(urbani zavisnik). I jos nesto-oko svih plaza imate dosta rastinja pa mozete naci i prirodnu hladovinu,a prelep je osecaj kad vam se u nozdrvama pomesaju miris mora i borovine....Zaista da sva cula uzivaju!A tek zalasci sunca....bude romanticna osecanja i u kamenu,cini mi se....

Veco, nemam reči za tu lepotu. Svaka fotka miriše, mami, očarava. Mislim da je tvoj snimak zalaska sunca najlepši koji sam ikada videla. A na Skiatosu su, verujem, svi takvi...

Jedno pitanje: da li je ovo taverna, restoran ili kafe bar i gde se nalazi? Možda terasa vašeg smeštaja? Ostavlja bez daha i zaslužuje da se ponovo vidi. Slažeš se?

picture263ca5.jpg

Back