SKIATHOS ali stvarno!

VesnaKS, DOBRO NAM DOSLA !!! Bas mi je drago da ste se lepo proveli.

Zanimalo bi me poredjenje Skijatos - Tasos, obzirom da si na oba ostrva bila. Kao sto znas, mi cemo jos ove godine na Tasos, jer prvi put idemo svojim kolima i mocicemo da obidjemo sve ono sto ranijih godina nismo, ali vec za iduce leto razmisljam o novim destinacijama.

AlwaysSummerDays:
Veco, nemam reči za tu lepotu. Svaka fotka miriše, mami, očarava. Mislim da je tvoj snimak zalaska sunca najlepši koji sam ikada videla. A na Skiatosu su, verujem, svi takvi...

Jedno pitanje: da li je ovo taverna, restoran ili kafe bar i gde se nalazi? Možda terasa vašeg smeštaja? Ostavlja bez daha i zaslužuje da se ponovo vidi. Slažeš se?

picture263ca5.jpg
To je snimljeno u starom selu na Alonisosu...bice o tome i reci i slika....(i sama pocinjem da se divim svom fotografskom talentu ;) al kad pristupis necemu i srcem i svim culima,a ne samo razumom....rezultat je uvek lepsi,zar ne?) :D

mirarbi:
VesnaKS, DOBRO NAM DOSLA !!! Bas mi je drago da ste se lepo proveli.

Zanimalo bi me poredjenje Skijatos - Tasos, obzirom da si na oba ostrva bila. Kao sto znas, mi cemo jos ove godine na Tasos, jer prvi put idemo svojim kolima i mocicemo da obidjemo sve ono sto ranijih godina nismo, ali vec za iduce leto razmisljam o novim destinacijama.
E,Miro o tom po tom...treba da mi se sloze sve kockice..... :D

Mazohisto!Evo ti! :p
Lezaljke i suncobrani 8E(nema onoga-za picence pa dzabe...)Frape na plazi 2.5E(na Ag.Paraskevi 2,0,na ferryju 2,8) giros pita 2,2E..pivo na plazi,tavernama i klubovima 3-6E.sokovi 2,5-5E,spagete milaneze 6E,napolitana 4E,burger 7E...porcija girosa 6-7E,salate 5-7E,caciki 3E...sta jos... :?: voznja na banani 10E,u gumama i na "fotelji"12E(po 10minuta),padobran za dve osobe 60E,za jednu 40E,pedolina 10E za sat...sladoledi 2,0-2,5E
kokteli 6-10E,kolaci u glavnom 3,5E kupovi 6E...iz marketa ne znam-naci cu neki racun mozda,palacinka,zavisno od punjenja 2,5-3,5E...sta bese jos ima?

Uvece je grad vrlo ziv...ulica Papadijamantis je puna radnjica,raznorazne robe,kao i bocne ulice...puno taverni,kafea,klubova...Nikome od nas nije bilo dosadno,zabave za sve uzraste...primetan je bio porast broja turista u toku naseg boravka,guzve uvece sve vece,kafei i drugo sve puniji...vrlo zivo na sve strane!Nemam "vecernje"slike koje nisu privatnog karaktera pa tu nemam sta da "okacim" :?

Kastro-poseta starom naselju na brdu...lep uspon,ali lep i pogled...naidjosmo i na crkvicu sv.Nikole...Tzugria-peskovita plaza,divlje....mozda smo bili umorni ali nije nam se posebno "dojmilo".Zeleli smo da jos jednom osetimo Lalariju,ali nije bilo vremena...Ovaj izlet je lep,mnogo lepih slika,ali malo sve ide ubrzano...Kostao je 18E,traje od 10-17h
Pardon-svracalo se i na plazu Megalos Aselinos,koju smo mi vec predhodno obilazili...svuda po 1-1,5h ostanka...Jedino mi je malo glup bio deo kad se prolazi pored male Banane gde su nudisti-brod se usporava,priblizava i onda turisti slikaju gole ljude,a ovi jos i masu... :confused:

Image nesto ne radi...nista,bice slika sutra,kao i opis izleta na Alonisos i Skopelos.

Drugi izlet bio je ALONISOS +SKOPELOS...nude se dve varijante ovog izleta,jedan je jeftiniji i sadrzi obilaske glavnih gradova ovih ostrva,a drugi je nesto skuplji(30E,za dete od 10g.bilo je besplatno)ima i klopu(sendvic,voce,picence)traje od 10-20h i divan je.Sadrzi posetu Marina parku(delfini),"bliski susret"sa plavom pecinom,kupanje na predivnoj plazi na Alonisosu,obilazak starog sela na Alonisosu i posetu glavnom naselju na Skopelosu.
Dakle,akcenat je bacen na ALONISOS koji je mene fascinirao...divalj sa pitomim plazama,predivni vidici iz starog sela,a u selu slatke kucice,prelepo rastinje...mi na brodu nismo culi da se prodaju karte za bus do sela pa nismo imali mesta,ali smo isli taxijem sto je ispalo i jeftinije.Taxi vas vozi do gore za 5E i u dogovoreno vreme dolazi po vas za nazad.Taxi stanica je desno od luke i ima tablu sa cenama,ali pazite,malo ima taxi vozila!
Bio je divan i susret sa bezbroj delfina koji kao da igraju neku uvezbanu predstavu oko broda...

SKOPELOS:nemam bas jasan utisak o njemu...plovili smo sa jedne strane gde smo videli samo jedni plazu...verovatno su ostale sa druge strane ostrva...Inace ostrvo je jako zeleno,a gradic u kome smo bili je na prvi pogled slican Skijatosu,ali je manji,sa uskim ulicicama,rastrkanim radnjicama...e tu prestadosmo da budemo turisti i navalismo na kolace u jako lepo sredjenoj poslasticarnici.... :-D

Sta smo jos videli....Manastir sv.Petke....u blizini je i azil za pse....jedan dan smo,posle malog zasicenja od jurcanja po plazama proveli u leisure centru,na bazenima,gde je jako prijatno,fina muzika,lezaljke,suncobrani...ne placa se ulaz,ali naravno,ocekuje se da nesto tamo popijete,a ima i klope...Sta nismo videli?Nismo stigli da odemo da drugog manastira Evangelistria...nismo stigli da udjemo u Papadijamantisovu kucu i ako je u centru grada,ali radi do 20.30 a mi izlazili kasnije...

Sta bih popravila...pre svega broj dana...treba vise...tek sad bi mi leglo da,kad sam videla sta sve ima na tenane uzivam..Na Lalariju bih otisla jos jednom na nekoliko sati...Na Alonisosu bih provela takodje vise sati...Skopelos ne mogu ni reci da sam upoznala...tu bih odvojila ceo dan...A SKIATHOS bih konzumirala jos 4-5 dana na tenane....
Nisam zelela da mnogo davim tekstom,ovo je moje vidjenje i dozivljaj..svako ce uzivati na svoj nacin i steci svoje utiske...Meni je drago da je moja porodica uknjizila jos jedno divno letovanje u svoje memoare!Ne verujem da se iko moze razocarati ili lose provesti.Zato UZIVAJTE!!!

Veco, svaka cast na opisu i fotografijama !!!

Kad konacno sebi ispunim davnu zelju i obidjem Krf i Zakintos, treca destinacija ce definitivno biti Skijatos.

Zbog tog manjka dana ove godine i nisam izabrala neku novu destinaciju, jer znam da bi mi 10 dana za svako novo ostrvo bilo malo. Na kraju je ispalo da idemo na 15 dana, tako da smo i mogli na neko novo ostrvo, al' nema veze. Prvi put cemo biti na Tasosu svojim kolima, te cu ga apsolvirati.

Pozdrav
Kakva je situacija sa autobuskim prevozom na Skiathosu ove sezone u periodu jul - avgust?Pre svega, da li voze nocu?
Da li je uopste dozvoljeno prisustvo alkohola u krvi? Nemam nameru da vozim pijan, ali ne bih voleo da zbog jednog ili dva **** budem sankcionisan(pretpostavljam, vrlo zestoko).

Hvala Miro! Mi ne patimo od manjka dana vec od manjka para...kad petoro letuje to skupa ne moze ispod 3000E(bez nekog luksuza) pa kako ga okrenes...ali nema veze-srecna sam sto ipak svake godine dozivim nesto novo! 8) I meni je ove godine plan bio Krf,ali nametnuo se Skiathos...ne zalim! :D

igvan:
Pozdrav
Kakva je situacija sa autobuskim prevozom na Skiathosu ove sezone u periodu jul - avgust?Pre svega, da li voze nocu?
Da li je uopste dozvoljeno prisustvo alkohola u krvi? Nemam nameru da vozim pijan, ali ne bih voleo da zbog jednog ili dva **** budem sankcionisan(pretpostavljam, vrlo zestoko).
Ja samo znam da sam non-stop vidjala te buseve,znaci cesto idu,ali dokle uvece to ne znam.Policija ne zaustavlja nikoga tako da o promilima treba da vodis racuna samo zbog sigurnosti,ali bolje ce o svemu tome znati Mobilni!

Mi ne patimo od manjka dana vec od manjka para...

Medju postenim Srbima taj manjak para se gotovo podrazumeva, te ga zato nisam ni pomenula.

Kad smo vec kod te teme (money, money, money), koliko kosta trajekt ka Skijatosu po osobi i po kolima i koliko ste se njime vozili?

Primecujem po cenama koje si navela da je Skijatos bar za 50% skuplji od mesta u severnoj Grckoj u kojima sam bila.

Back