SKIATHOS ali stvarno!

Sticajem okolnosti pre mesec dana sam uplatio aranzman u agenciji Magic za Skijatos u Lake apartmanima i autobuski prevoz. Medjutim neke stvari su se promenile i odlucio sam da je ipak pametnije ici avionom i nekom vecom agencijom koja je barem clanica Yute za razliku od navedene. Jedina agencija koja vodi na Skijatos avionom je Kontiki ali su oni svoje aranzmane za Skijatos vec rasprodali. Ono sto bih ja voleo da znam je da li je neko od vas bio sa agencijom Magic na Skijatosu ili barem u Lake apartmanima (kod Kukunaries plaze).

h359vls3.jpg

Posto sam se citajuci postove na ovom forumu "primio" na Skijatos ne bih voleo da moram da ga otkazem zarad putovanja avionom ali na drugu lokaciju.
Svaka pomoc je dobrodosla.
Hvala unapred.

Mogu ti reci samo za Magic-isli smo "preko"njih dva puta na Tasos-utisci su sasvim O.K.nismo bili prevareni po pitanju smestaja itd.Prvi put smo isli busom-bilo je brzo i efikasno,Milena(vlasnica koja je i pratila grupu) je bila maher za granice,dok je masa buseva cekla mi smo samo prosli(kako-ne znam).Esad,citala sam po forumuma da se ljudi zale na brze voznje sa Magicom....svako to drugacije dozivljava.

Gospodine,nisi se ti "primio" vec si napravio dobar izbor, jer skiathos je zaista....biser grckog arhipelaga.pun pogodak su i "lake apartmani", pored "panorama" i "golden beach" imaju najlepsu lokaciju na kukunariesu. a za prevoz.....zavisi kada putujes...da li je avion full i sl.mozda mozemo i odavde da "urgiramo" za mesto u avionu.mada i neke druge agencije koje rade skiathos....odradjuju vize,prevoz a letujes gde hoces.raspitaj se....nesto preciznije ako ti treba na pp.

Pitanje za moblinog, ako je raspolozen, da odgovori :

Ja takodje idem preko Magica na skiatos, pocetkom avgusta. idemo u hotel bungalov Muses.
Sta o ovom smestaju moze da se kaze?
Takodje me zanima i kako funkcionise nocni zivot u mestu?
Da li je rentabilnije uzeti renta car, zbog vecernjih odlazaka do skiatosa, ili placati taksi? Koje su cene renta cara, a koje cene taksi usluga? Na kraju kako funkcionisu turisti koji osim svih dnevnih sadrzaja traze i neki nocni provod.
Stvarno sam puno procitala o skiatosu, ali me zbunjuje 15km asfalta!
Pozdrav

Mishko Beograd:
Occigledno je da nikad nisi bio na Zakintosu. Skijatos je lep ali porediti ta dva ostrva je nebo-zemlja. Sa cenama takodje. Sreccno

Ma znam ja sve to ali kombinacija za Zakintos je bila avionom , a za Skijatos autobusom.
Nisam odavno putovao na more autobusom pa sam se malo uplasio , ali su bila dovoljna samo dva posta od Vesne Ks i mobilnog da tas na vagi pretegne na onu stranu gde je vuklo srce a ne glava , stoga jos jednom hvala.

Mishko Beograd:
Occigledno je da nikad nisi bio na Zakintosu. Skijatos je lep ali porediti ta dva ostrva je nebo-zemlja. Sa cenama takodje. Sreccno
Na zakintosu nikad nisam bio..i veroivatno necu ni biti.ali nesto vezano (neposredno):ova godina je cetrnaesta kako jedan poznati pevac(nije narodnjak) letuje na skiathosu po 15 dana,pa mu se drugih 15 pridruze clanovi benda.cini mi se 2004 ili 2005 otisao je na zakintos.posle 4 dana........radila je zica.vratio se na skiathos.da,stvarno se ne mogu porediti ta dva ostrva kako i on rece.da napomenem,da je na svim kontine\ntima imao koncerte a letovao od Balija do Sv.Stefana.pa posto mi je prijatelj a ja nisam bio na zakintosu onda verujem njemu.....zakintos je BEZ VEZE u odnosu na skiathos,rodos,santorini.......

Za "muses":vise nego dobar smestaj i na odlicnom mestu.za kretanje na ostrvu:u svakom slucaju je bolji auto od taxija.narocito nocu kada su i cene $#$#%@#$^%%.uslov jue da vozac ne pije al;kohol jer su i kazne u stotinama evra.tako i funkcionisu "normalni"turisti.ovi sto se "ubijaju" alkoholom i ne mogu da voze.mada mozete kombinovati i bus,narocito ako dolazite u full sezone,kada ce ici celu noc.pokusacu da posaljem i slike od "muses"...stvarno lep smestaj...

da ...i tih 15 km asfalta je u sustini i duzina ostrva i najlepse plaze su "sp[akovane" na toj relaciji.u tome moz\da i jeste poseban skiathos.mozete plivajuci ..sa plaze na plazu.za rent- a-car da napomenem:obratite paznju na male agencije.imaju jeftine i ekonomicne automobile.dok "velike" agencije (imena) uglavnom nove ali i skupe.vama treba prevoz za nekoliko dana a ne auto za putovanje (moje misljenje).

mobilni:
da ...i tih 15 km asfalta je u sustini i duzina ostrva i najlepse plaze su "sp[akovane" na toj relaciji.u tome moz\da i jeste poseban skiathos.mozete plivajuci ..sa plaze na plazu.za rent- a-car da napomenem:obratite paznju na male agencije.imaju jeftine i ekonomicne automobile.dok "velike" agencije (imena) uglavnom nove ali i skupe.vama treba prevoz za nekoliko dana a ne auto za putovanje (moje misljenje).

hvala mobilni. bas mi je dragop da je muses lep, radujem se. jos ako je blizu same plaze...znaci uzecemo renta car. ja licno volim varijantu brodicima do plase, a pogotovo ako moze do njih i da se dopliva. pozdrav

zavisi....na neke plaze se moze doci laganom setnjom.mada vecinom postoji nesto sto ih razdvaja.ipak,ne bih predlozio tako nesto....osim plivajuci.zato je auto ili scooter (samo oprezno) zakon na skiathosu,tako da za kratko vreme obidjete vecinu plaza i odaberete "vase".mojim gostima,posto dolaze u podne (da im ne propadne dan) preporucujem da prvi dan odu do kraja magfistrale(kukunaries) i odatle pocnu "istrazivanje".na "dohvat ruke" je i "banana" i to su po mnogima No 1 na skiathosu,onda idete dalje.....vromolimnos,troulos,aselinos,ag.eleni,maratha,ag.paraskevi......za lalariju i tzugria vam treba camac ili izletnicki brodic.onima koji ne dolaze kolima,predlozio bih da svakako uzmu rent-car za dan-dva,jer biti na skiathosu a ne obici bar njegov manji deo......

pesacke staze ne postoje.sa m.ammos na vassilias mozete peske....teoretski,jer izmedju postoji jos jedna plazica,a njih razdvajaju manje stene,ali se mogu obici ..zato kazem teoretski.nisam cuo da neko ide sa plaze na plazu peske.....

Prvo da ti kazem za moju sramotu:nudili mi prosle godine za 7.200(sedam i dvesta) komplet kafic,(bar,plazma,bilijar,SVE) dozivotno moj,samo sto nastavljam da placam kiriju od 350 evra.takav je sistem ovde(ne kupujes bukvalno objekat,vec biznis).I....na nagovor supruge(kao imamo puno poslova) NE UZMEM.SADA SE POJEDOH.odgovor za tebe:nudi se stalno,ali treba da dezuras i znas kome je frka.trenutno "ciljam" za zestok bar,videcemo...izdaje se uvek,samo nemojte kao 2000-te,kada su "zemunski biznismeni" dosli sa torbama,pa ih grci procitali i naravno zviznuli cene.ako planiras negde u grckoj da iznajmis ili kupis....izigravaj sirotinju,inace si gotovZaboravi na kupovinu objekta,jer je PRESKUPO.najjeftinija kucica od 50-tak kvadrata ima cenu od 120.000 i prodaje je nas covek iz beograda.ima i pravnih zavrzlama,osim ako nemas evropski pasos ili da imas nekoga oporezovanog ovde.nisam mislio na mene(prezauzet sam).......

Ja sam mislio nesto na duzi period, ne za jednu sezonu, od pasosa imam nas i hrvatski, imam i kuma grka ali on odlazi u prokletinju ameriku, imam i dosta prijatelja u Atini ali oni nemaju pojma i nisu za akciju. Znaci trba mi samo info, da li stranac (srbin ili ako je lakse hrvat) ima pravo na zakup lokala ili plaze. Znam da npr Englezi to dosta rade.

Back