Vecina trista iz Srbije i dolazi busom i avionom. Takodje, iznajmljivanje auta je mnogo povoljnije nego u Srbiji:
http://www.skiathoscheapcarrental.gr/skiathos_car_rental_pricelist.html
Uslucaju da niste vozac...vecina najboljih plaza (desetak) se i nalazi na juznoj strani ostrva,cijom je duzinom i magistrala..
Autobuski saobracaj je na svakih 15-20 minuta a stanice su na svakoj plazi (na svakih 500-800m).
Plaze, na severnoj,severno-istocnoj i severno-zapadnoj strani...mozete posetiti prilikom celodnevnog izleta sa izletnickim brodom
Samo u slucaju da ste bez auta....a zelite izlaske uvece, treba uzeti smestaj u gradu.
Svake sezone, imam oko 1/4 gostiju,koji ne dolaze kolima niti iznajmljuju nista (osim "Kypros"

)
Evo i slicice sa bus stanicama i plazama....
Kad licno malo bolje razmislim..... ne znam, za sta bi mi trebao auto.
Mada, obzirom da sam ovde 15-ak godina, moje misljenje ne moze biti ni realno.....
Hrana je manje-vise, kao u Srbiji... ima mega market i treba gledati koje artikle kupujete.Voda je dosta jeftinija,hleb skkuplji, gyros-2e, kafa 1.5-3, pivo u kaficu od 2e,nocni klubovi su skupi.kompletan rucak(gl.jelo,salata,hleb,dodatak,casa vina ili k.kola) sa picem za 1 osobu je od 10 evra pa navise....
Italijanski PASTA PAZZA je popularan sa cenama (od 5-6 evra porcije) ali uvek i pun srba,grka i italijana.........