SKIATHOS ali stvarno!

U subotu sam bio kod vlasnika na kafi.. i rekose mi kome su izdali ( nisam znao).
Thoros: veoma dobri ljudi-vlasnici, dobar objekat,dobra lokacija i takodje veoma dobar predstavnik agencije,koja ima u prodaji ovaj objekat (ovo zadnje je pomalo bitno na skiatosu).Ako mislimo na istu agenciju...
Ako Vam odgovara cena...... sve ostalo je vise nego OK.

Poslednja izmena:
Obzirom, da naglasavas "50ccm".. pretpostavljam da nemas A kategoriju. U tom slucaju, tesko ce ti neko izdati scoter, ali pokusaj na svoju odgovornost.Ako imas dozvolu, onda uzmi bar od 80 ili 100ccm. Kazne su ogromne, ako nemas "A" kategoriju a zaustavi te policija!!!
Cena pocetkom sezone je 5-6 evra dnevno,pa se polako penje...
Do "Panorame" dvoje na scoteru od 50ccm, tesko izlaze.... a pogled od Panorame je :worth::worth:
Inace postoje putokazi na obilaznom oko grada i tu se skrene....
Taverna na plazi-pesku ima u Trulosu,Paraskevi,Kolios, Tzaneira,Vromolimnos....
Neki su zatvorili-drugi otvaraju, ne mogu znati precizno.....

Poslednja izmena:
Slikano danas za one koji su trazili....

Prilozi

• CIMG1505.jpg
    CIMG1505.jpg
    54,3 KB · Pregleda: 37
  • CIMG1506.jpg
    CIMG1506.jpg
    42,9 KB · Pregleda: 25
  • CIMG1515.jpg
    CIMG1515.jpg
    15,8 KB · Pregleda: 24
  • CIMG1514.jpg
    CIMG1514.jpg
    30,4 KB · Pregleda: 26
  • CIMG1511.jpg
    CIMG1511.jpg
    23 KB · Pregleda: 25
:pivce:..... Cujem od vlasnika, da je u junu 20e, u julu 30e...za 2 osobe, a da mu je i aktuelno, da cetvoroclane porodice uzimaju po 2 dvokrevetna,pa imaju po 2 kupatila,2 kuhinje....

Prilozi

• CIMG1508.jpg
    CIMG1508.jpg
    23,8 KB · Pregleda: 20
  • CIMG1509.jpg
    CIMG1509.jpg
    19,8 KB · Pregleda: 17
  • CIMG1510.jpg
    CIMG1510.jpg
    28,7 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
prosle godine sam na Tasosu iznajmio skuter bez ikakvih problema sa B kategorijom!kako da pronadjem te agencije?

ides od jedne do druge... a najbolje u agencijama van grada( trulos,kukunaries).
Malo su "zategli" sa zakonom o saobracaju i udesetostrucili kazne, pa ce zato u celoj grckoj, vrlo mali broj izdavati scoter bez A dozvole.

Veliku ulogu igra i izgled turiste(ozbiljan-neozbiljan), njegove godine i sl.
Dvadesetogodisnjaci tesko dobijaju scoter iako imaju A kategoriju... jer je ostrvo malo i u julu i avgustu, bas ima guzve u saobracaju. Ali i policije,narocito dvojica na motorima, sto i nama zagorcavaju zivot u toku leta..
Ali sa druge strane.... u pravu su. Bezbednost svih ucesnika u saobracaju-pre svega!!

E, ovako, posle mnogo razmisljanja, citanja raznih tema po forumima, najzad smo odlucili, tj. devojka ;)
Uplatili smo Skijatos, oblast Trulos. Devojka je presudila, jer je zelela da budemo na lepoj plazi. Ona nije ljubitelj obilazenja 10 plaza dnevno, vise voli da uziva na jednoj. Naravno, obici cemo i neke druge, ali bez neke frke i tenzije. Mislili smo da uzmemo kola za to na 2-3 dana.
Vidim da mnogo vas spominje da je dobro biti smesten u gradu da bi uvece mogli tamo da boravite. Mi cemo sigurno ici u grad, ali ne verujem da cemo ici svako vece, jer ni na drugim mestima nismo izlazili stalno, vise volimo mirniji odmor i npr. izlazak svako drugo vece na pice, veceru i sl.
Zanima me, posto idemo sredinom jula meseca, da li su guzve po busevima uvece, za taj odlazak u grad povremeno, kad budemo bez kola?

E, pa sad si me bas ubedacila. Kud uplatih uopste taj Skijatos!!!!!!! Kad ja popustam devojci, blizu plaza i ostale gluposti, lepo sam joj rekao da idemo na neko drugo ostrvo, ovde sam citao ima super mesta! Nema sanse da rentiramo kola sve vreme i ako je takva katastrofa od buseva, lepo mogu da se ubijem! Samo nije mi jasno zasto ne uvedu jos neki bus ako je takva katastrofa.Ne moram svaki dan u grad, ali ako se spremim i posle cekam bus sat vremena lepo cu da siznem! E, u pm sve, al se zaj...h!

Ma ne sekiraj se,bice vam lepo..Skiathos ne moze biti promasaj!Mozda uzmete motorce,pa imate tockove vise dana?!I napomena-ako ne obidjete plaze nego sedite na jednoj-necete doziveti to lepo ostrvo!Nego prodrmaj malo tu devojku,iscackaj iz nje malo avanturizma(nama zenama to uspeva sa muzevima...:cool:)

Pozdrav svima!

Da li neko moze da mi kaze kakvo je vreme na Skiathosu krajem maja, pocetkom juna?
Vec sam uplatila aranzman, nema nazad, a sudeci po aprilu, bojim se da ce biti brrrr........za kupanje, naravno...

Сваког туристу "мучи" да ли ће време бити лепо, вода топла, а то нико не може да зна унапред и нема правила. Ја сам прошле године био у периоду од 08-18.06.и време је било супер, вода топла, а тако је било и до 08.06. Моји пријатељи су били од 18.06. и имали су три кишовита дана, али ипак је то море и треба рачунати на лепо време.

zato ja i cutim...ne znam sta da kazem.
prosli vikend...pecao sam na kukunariesu a neka omladina se kupala.
prosle sezone, prva polovina septembra-uzas.
ali zato je kraj septembar i dobar deo oktobra bio pravo leto.....
faktor zvani sreca.....

E, ovako, posle mnogo razmisljanja, citanja raznih tema po forumima, najzad smo odlucili, tj. devojka ;)
Uplatili smo Skijatos, oblast Trulos. Devojka je presudila, jer je zelela da budemo na lepoj plazi. Ona nije ljubitelj obilazenja 10 plaza dnevno, vise voli da uziva na jednoj. Naravno, obici cemo i neke druge, ali bez neke frke i tenzije. Mislili smo da uzmemo kola za to na 2-3 dana.
Vidim da mnogo vas spominje da je dobro biti smesten u gradu da bi uvece mogli tamo da boravite. Mi cemo sigurno ici u grad, ali ne verujem da cemo ici svako vece, jer ni na drugim mestima nismo izlazili stalno, vise volimo mirniji odmor i npr. izlazak svako drugo vece na pice, veceru i sl.
Zanima me, posto idemo sredinom jula meseca, da li su guzve po busevima uvece, za taj odlazak u grad povremeno, kad budemo bez kola?

Citajuci "izmedju redova".... verovatno ste uplatili "Korali", ali je ne bitno...
Ima nesto drugo: kada krene bus sa Kukunariesa( br.24) za u grad... ne moze se nikako napuniti do tvoje stanice(br.18), jer ima samo 2-3 bitne stanice, dok su ostale skoro bez putnika. I bus sa pocetkom sezone prolazi na svakih 15 minuta ( po grckom...) i otprilike na svakih 25 minuta ( po meni...).
Posto ne putujete na posao, nego u provod...ne ulazite u prvi bus koji naidje...
Taxisti vam i nisu potrebni, jer u to vreme bus saobraca do kasno (mozda krene i 24-casovni)

Nisi pogresio u izboru lokacije! http://www.maistralistudios.gr/images/skiathos_map_bus_en.jpg

Takodje, auto mozete iznajmiti kod mojih saradnika i po ovim cenama http://www.skiathoscheapcarrental.gr/skiathos_car_rental_pricelist.html ali NA VREME, jer mnogi koji se vracaju na Skiatos,vec ovih dana rezervisu i auto (zakon ponude i potraznje),jer ce u julu biti skuplje.
Takodje...ne rentirajte nista na Skiatosu pred vikend i vikendom ( "rezervisano" za vikendase iz volosa i larise,znaci-skuplje je,)
Takodje, mozete rezervisati i uzeti auto i u Trulosu na benz. pumpi ( viktoria rent a car),kod vlasnika Nikosa.
Extra momak i profesionalac...

Poslednja izmena:
Da, kako si znao? Korali su. Najzad neki malo utesan odgovor, skoro da sam se posvadjao sa devojkom zbog ovoga. Auto cemo rentirati tamo gde si nam predlozio, hvala. A za bus sam se najvise nervirao, ali ako ti kazes da nije tolika frka, hajde da ti poverujem, ti si ipak tamo.
Da li mozda znas da li moze na blic da se ode na izlet na Skopelos? Bez predhodne rezervacije, ako bude oblacno vreme ili ako iznenada odlucimo, ti brodovi mi se cine dosta veliki, pa racunam i da primaju dosta putnika.

Nemate razloga da se brinete... na Skiatosu se sve moze, samo ako neko hoce.
Izabrali ste lokaciju,smestaj,agenciju ( i njenog vodica!)...za koje ja mogu da pisem samo u superlativu.
Za sve sto se tice Vaseg boravka (izleti,rentiranje...).. mozete se osloniti na Vaseg vodica,koji je inace pomalo "zastitni znak" za srpske turiste na Skiatosu ( mislim, kod mestana). Sigurno, nije bezrazlozno bio i predsednik udruzenja tur. vodica Srbije.
A informativno...cesto je i predavac na raznim manifestacijama na temu turizma: http://www.vodicisr.org.rs/strana9vesti.html

Dok je privatno...... extra pozitivna osoba.

Poslednja izmena:
http://www.skiathoskorali.gr/ Ovo je sajt vlasnika hotela. Inace, jako dobra,kulturna i dobrostojeca porodica.
Hortel su renovirali.,cini mi se 2006/7 i licno sam odradio struju,alarm,zamke za a/c..

Struktura soba-app, je malo promenjena,tako da ima i minijaturnih kupatila,sto je i jedina zamerka ( kako, vidim na nekim engl. forumima).
Sama oblast Trulos po meni je od ponajboljih....Hotel je pored same magistrale i pored same plaze. Sa desne strane ima samo vilu Zaharo ( :super:).. a sa leve uz sam hotel, nalazi se super market,bar i bus stanica.
Na oko 200m nalazi se malo veci super market,benz. pumpa,rent a car,picerija,restoran...i u nastavku na svakih cca 50m taverne,restorani i apartmani..sve do sledece bus stanice (cca 500m) gde imate jos 2 marketa,rent a car,ali i raskrsnicu u pravcu plaze Aselinos i manastira Kunistra.
Na tom pravcu-usput,imate jos jedan mini-market i desetak restorana,taverni...
Primeticete i sami...da su cene u restoranima uglavnom iste kao i u gradu.
Sto se ne moze reci i za cene u marketima u odnosu na mega-market u gradu,koji je na obilaznom putu oko grada i lako je uocljiv ( na bus stanici je...).

E, car si stvarno! Hvala puno, to uopste ne zvuci lose! A sto se tice marketa, mi uglavnom jedemo u tavernama, tako da ne kupujemo puno za hranu, obicno vodu, slatkise i neke sitnice onako usput, a to valjda ne moze da bude drasticno skuplje u obicnim marketima. Ili mozda moze?

Poslednja izmena:

Back