SKIATHOS ali stvarno!

Sta je bre, Skijatladjani :hahaha: niko ne zna gde se oseca miris borovine? Budem malo odsutna sa foruma i odmah mi padne tema, ne moze to tako, ajde brzo neko da odgovori :D

izvinjavam se na kasnjenju. staracu se ubuduce, da mi se to ne ponovi..:sad2:

odgovor; na plazama...kukunaries,banana,ag.eleni,vromolimnos je bas izrazen taj miris borovine i ima istog hlada.
na dosta drugih plaza ima borovine...ali je malkice udaljena(50-ak metara)
takodje u gradu...na poluostrvu Punta i kafeteriji Burzi,miris bukvalno opija....

Odlucili smo se za Korale,planiramo sutra da uplatimo. Da li je lepa plaza? Planiramo da uzmemo rent a car, ali ipak me zanima i kakva je plaza u samom mestu. Hvala na odgovorima.

odlucili ste se za bolju opciju,verovatno i skuplju.
Ali je svakako...bolja,u mnogo cemu.
Ali,u svakom slucaju o Vama brine Joca,,,sto i nije mala stvar,posmatrajuci neke druge "predstavnike'.
plaza je vise nego dobra...

izvinjavam se na kasnjenju. staracu se ubuduce, da mi se to ne ponovi..:sad2:

odgovor; na plazama...kukunaries,banana,ag.eleni,vromolimnos je bas izrazen taj miris borovine i ima istog hlada.
na dosta drugih plaza ima borovine...ali je malkice udaljena(50-ak metara)
takodje u gradu...na poluostrvu Punta i kafeteriji Burzi,miris bukvalno opija....

Eh, sta znaci malo pretnje :rotf:
Odgovor mi se mnogo svidja, obozavam taj miris. A super je i sto mirise u gradu, mi smo u Manolasu, pa cu svakog dana na to poluostrvo :klap: Jedva cekam taj jun :heart:

Da li je neko bio u studiju Ritsa preko Kalodoukas agencije i kakvi su utisci,pošto je na samoj plaži ali nema TV ,klimu,kuhinju(ima samo friz što je i dovoljno) i ono što je meni najbitnije nema sef i kako kažu ovi iz agencije ne postoji mogućnost da se iznajmi u nekom drugom apartmanu jer ni ovi drugi nemaju.

daj Bože...

ako sam razumeo (pošto ne govorim Grčki):

cene važe od 1. aprila i po osobi je 20 eura, a za auto 64.

A red plovidbe važi do 17. juna i iz Volosa trajekt kreće svaki dan u 9:00h.

Pošto planiram letovanje u drugoj polovini jula, pretpostavljam da trajekt ide češće, a da li su i cene veće?

hvala Mobilni i pozz

Trajekt vec godinama, u sezoni ide u 7:45 i u 16:45 i cene se nisu nikada menjale u odnosu, predsezona--sezona.
Medjutim, od prosle sezone je najavljeno pojeftinjenje cena...bilo je i blokade luke Skiatos.....pretilo se konkurencijom....

Za sada... konkurencija je dosla u vidu hidro aviona, koji voze na liniji Volos-Skiatos.

I na racun toga, a i pritisaka iz opstina Skiatos.Skopelos i Alonisos, ocekuje se pad cena za sezonu. U to licno ne verujem... a na osnovu, potraznje za destinacijom Skiatos.
Mnogi hoteli su vec skoro popunjeni za jul i avgust...
ps. dobro ste shvatili cene i polaske.Samo za vas datum uradite rezervaciju ranije....

Vecina trista iz Srbije i dolazi busom i avionom. Takodje, iznajmljivanje auta je mnogo povoljnije nego u Srbiji: http://www.skiathoscheapcarrental.gr/skiathos_car_rental_pricelist.html

Uslucaju da niste vozac...vecina najboljih plaza (desetak) se i nalazi na juznoj strani ostrva,cijom je duzinom i magistrala..
Autobuski saobracaj je na svakih 15-20 minuta a stanice su na svakoj plazi (na svakih 500-800m).
Plaze, na severnoj,severno-istocnoj i severno-zapadnoj strani...mozete posetiti prilikom celodnevnog izleta sa izletnickim brodom
Samo u slucaju da ste bez auta....a zelite izlaske uvece, treba uzeti smestaj u gradu.
Svake sezone, imam oko 1/4 gostiju,koji ne dolaze kolima niti iznajmljuju nista (osim "Kypros":D)

Evo i slicice sa bus stanicama i plazama....
Kad licno malo bolje razmislim..... ne znam, za sta bi mi trebao auto.
Mada, obzirom da sam ovde 15-ak godina, moje misljenje ne moze biti ni realno.....
Hrana je manje-vise, kao u Srbiji... ima mega market i treba gledati koje artikle kupujete.Voda je dosta jeftinija,hleb skkuplji, gyros-2e, kafa 1.5-3, pivo u kaficu od 2e,nocni klubovi su skupi.kompletan rucak(gl.jelo,salata,hleb,dodatak,casa vina ili k.kola) sa picem za 1 osobu je od 10 evra pa navise....
Italijanski PASTA PAZZA je popularan sa cenama (od 5-6 evra porcije) ali uvek i pun srba,grka i italijana.........

Prilozi

• skiathos_map_bus_en.jpg
    skiathos_map_bus_en.jpg
    55,9 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Mobilni, pogledala sam tu mapu i kapiram da su to stanice i plaze, samo mi nije jasno za Kechria plazu objasnjenje, zasto je ona izdvojena? Do nje ne vozi bus?
I ja sam mislila da do tih plaza na drugoj strani ostrva nema izleta?

Poslednja izmena:

Back