SKIATHOS ali stvarno!

Dobar dan svima,
hteo bih da pre svega pozdravim sve forumaše.
Zamolio bih mobilnog da mi pomogne u sledećem:
Nas troje (u zrelim godinama) išli bi na Skiathos (plaža Koukinares)svojim kolima.
Želja nam je da budemo što bliže plaži (po mogućnosti na samoj plaži) znači treba nam jedan apartman sa dve spavaće sobe i lepim pogledom.
Hvala unapred :roll: :confused:

Posle tel.razgovora zaboravih da vam kazem,da jedino na plazoi kukunaries nema objekata "na samoj plazi",jer je zasticena zona(suma i jezero) pa je zabranjena gradnja.na 150-200m na samoj magistrali mozete naci apartman na spratu super-marketa(gospodja Magda Pashalis)-cetvorokrevetni na polusprat(mesoneta) ili pored njih komplecs "Karavos"-apartmani +hotel(Jogros Stamelos) kome je supruga inace srpkinja.to je najblize plazi-pesice pored jezera za 5 min ste na plazi.na ostalim plazama, iduci iz grada prema kukunariesu svaki put koji vodi ulevo vas izvodi na plazu i uglavnom ima mesta na svim plazama.ponavljam da se radi o vrlo zahvalnom peiodu-more je toplo.grci ljubazni (punih dzepova) a cene su bolje nego u predsezoni.zao mi je sto necemo biti na ostrvu i sto nisam u mogucnosti da vam blize pomognem......

Evo jutros stigosmo i mi sa predivnog Skijatosa. Prvo sve reci pohvale i hvale za Mobilnog na predusetljivosti i korisnim informacijama. O ostrvu ne treba puno pricati. Raj na zemlji. U pravom smislu te reci. Za svakog ima po nesto. Prelepe plaze, fenomenalna priroda, lud provod. Cene po supermarketima su u nekim stavkana i manje nego kod nas. Vanpansionski zivot i nije tako jeftin al nije ni bas preskupo. Mi nismo nikakvo prevozno sredstvo iznajmljivali al smo ipak obisli vise od desetak plaza sto autobusom sto pesaka. Jedino sto nismo uspeli ( a zbog cega hocu s pamecu da skrenem) je da obidjemo Lalariju i Kastro zbog velikih talasa. I malo je bilo napeto zbog pozara al nije bilo strasno. Da ne davim vise sve u svemu EXTRA. Tu smo za potrebne informacije.

Ne znam da li je mesto i vreme ali prosto moram da iznesem svoje negodovanje. NIKADA I NIKUDA NE MOJTE ICI SA AGENCIJOM AGORA TREVEL. Ne organizovani su, isli smo i vratili se bez vodica, za slucaj nuzde nismo imali kome da se javimo, u poslednjem momentu smo uskocili u trajekt jer nije imao ko da nam kupi karte. Sve u svemu smo bili prepusteni sami sebi. I naravno, autobus bez klime...
Smestaj u Vili Rania je skroz OK sem sto je na maloj uzbrdici al nista strasno. Sroz opremljen i skoro renoviran. Ali Agora vise nikada.

hvala na lepim recima,ali to je nesto najmanje i najnormalnije sto mogu da ucinim, koristim i ja priliku da pohvalim jednu osobu:boraveci prosle godine na zlatiboru "uhvati"nas kisa.kupujuci suvenire,prodavac sa susedne tezge raspakova nov kisobran i rece:"vratite mi kad prestane kisa".....posle mi rekose da ga zovu "maradona iz nisha".ove godine idemo opet na zlatibor i planiram da potrosim kod njega 50-tak evra.to je poenta zivota.....TOCAK....,koji se okrece.usput da pohvalim i Telenor-domacinska kuca.deli pokloncice(korisne) cak i u inostranstvu,a Bogdan (kako ga snimih)..pravi kralj, primetih i da se kraljevski provode..........

Ne bih komentarisao primedbe nasih turista na racun agencija koje su radile skiathos a zaista cujem svaki dan nesto slicno u vezi neorganizovanosti,neinformisanosti i sl.iznecu samo jednu cinjenicu,koju mnogi ili ne znaju ili ne pominju:obzirom da poznajem vecinu vlasnika apartmana,poznajem i cenu po kojoj su agencije napravile deal.medjutim,cene koje su ponudile agencije vama-turistima su na ivici rentabilnosti.mnogi su se raspitivali o trenutnim cenama i o tome smo komentarisali.NAJJEFTINIJI smestaj su placali ove godine srpski turisti.E sad,da li vas je neko docekao,da li ste imali ovo lil ono,da li ste kupovali sred za lic higijenu,transfer,odrzavanje...to zaista ne znam.Ali znam da jeftinije NIJE MOGUCE.verovatno agencije zaradjuju i na prevozu,vizama i sl,ali sto se tice ukupne cene bila je vise nego povoljna,ponekad i neverovatna(do 20 juna).ponavljam, kvalitet usluge....ne mogu komentarisati.to mozete samo vi,koji ste koristili te usluge....

Najbolje je kad si sam sebi agencija...biras kad ides,koliko ostajes,ne ocekujes da neko treba da te voda za rucicu,isplaniras,raspitas se gde ides...pogotovu kad je letovanje u pitanju! I onda se ne opterecujes koliko si dobio...

booom78:
Doputovali smo sa putnicima agencije Halo Turs koji su imali skroz drugaciji (citaj normalan) trtman. U cenu ne ulazim, svi znamo sta smo i koliko platili al i te kako dobro znamo sta nam je ponudjeno a sta smo dobili. Sto znaci Agora nikad vise i ne bih je ni najvecem dusmaninu preporucio!!!
Al bitno da smo se mi lepo proveli i pocrneli...
http://img529.imageshack.us/img529/8367/p1020676op4.jpg
"Boom",nadam se da nisi pomislio da sam tebi replicirao.znam da su mnogi bili nezadovoljni i prepusteni sami sebi (citaj-bukvalno bez vodica).Prokomentarisao sam samo cene,( narocito u prvoj polovini sezone,)koje su bile svakodnevni komentar loaklnih hotelijera.bilo je svakakvih komentara.bilo je i prijava tur.inspekciji,zbog niskih cena.inace,cena dvokrevetnog apartmana na skiathosu u prvoj polovini juna je od 30-tak evra,sto je otprilike i cena u bg,zlatiboru,srbiji...Srpske agencije su u junu imale ponudu od 180 evra za deset dana +viza+autobus+brod.Zato sam naglasio(na stranu sto se ostali grci ljute zbog niskih cena) da je najjeftinije letovao srpski turista.Sto se tice ostalih cena,oni koji su bili definitivno su se uverili da skiathos nije nista skuplji u osnovnim namirnicama od beograda,zahvaljujuci mega-marketima.narocito,momci koji su poneli 300 kozervi piva a ono ovde jeftinije....ali doduse nije "lav".......

Idem na Skiathos u chetvrtak pa imam nekoliko pitanja za srecjnike koji su tamo vecj bili:

1) Drugarica je ishla u avgustu mesecu i na moje zaprepashcjenje, reche mi da je bus vozio od Koukounaries plaze samo do grada Skiathosa, ali ne i do manastira Evangelistria i do plaze Xanemo?! Na netu sam poskidala mape na kojima su lepo ucrtana tri kraka autobuske linije od grada Skiathosa: jedan do Koukounaries plaze, drugi do manastira i trecji do xanemo plaze, pa me zanima da li bus zaista ide po toj trasi; do koliko sati saobracja uveche (poshto sam dobila informaciju da hotelski autobus (Skiathos Palace Hotel) ide do grada Skiathosa samo do 18:30?!...stvarno imbecilno, treba uveche da duvamo u prste po hotelskim sobama?!) tj. kad ima poslednji polazak iz grada Skiathosa prema jugozapadu ostrva?

2) Necju rentirati kola, nego biciklu. Buducji da sam stacionirana na Koukounariesu, da li je realno peshke da zviznem (sportski tip) na potez do Mandraki plaze, a da biciklom odradim Aselinos i Kechriu? Moze li biciklom (zbog kvaliteta puta) da se izadje do tih plaza?

3) Guglanjem sam videla gotivne fotke sa Hidden Beach (Kryfos Ammoudia), a nju niko ovde na forumu nije spominjao…vredi li uzivo chemu? :)

4) Agencija sa kojom idem organizuje fakultativne izlete do Lalarie i Skopelosa i Alonisosa. Razmishljam se da li da spisku pridodam i turu grchkim brodom do ostrva Tsougria? Prochitala sam po netu da se na njemu nalaze tri lepe plaze, pa me interesuje opet vredi li truda?

5) Napravila sam spisak plaza za obavezan obilazak, pa bih zamolila upucjene da pogledaju i koriguju tj. pridodaju ili eleminishu ono shto je bitno/irelevantno: Lalaria, Koukounaries, Banana, Mandraki, Maratha, Agia Eleni, Hidden Beach (Kryfos Ammoudia), Troulos, Agia Paraskevi, Tsougria (3 komada), eventualno Kechria, mada za nju vecjina kaze da je impresivnija iz daljine :)

Zahvalna za svaki koristan info :)

Zvoncice,ne znam jesi li citala moje utiske sa Skiathosa(negde oko 10.strane)dosta sam napisala pa cu sad ukratko-za biciklu je tamo puno uspona,pa ako si u bas,bas dobroj kondiciji probaj,ali...Bez kola se gubi mnogo,autobusi ne idu svuda.Sto se Hidden beach-a tice...mi smo bili u vreme zalaska sunca,par ljudi na njoj,bilo je mnogo trave tada(sto ne znaci da je uvek tako)..evo slika pa vidi

Ima Hidden smeka,ali za nju je Mikros Aselinos kraljica Ove slike nikada nije mnogo....
Tzugria ima simpaticne plaze,ali posle svih onih na Skiathosu moze a i ne mora da se obidje...ako imas vremena idi,ali vreme tamo proleti!

Vesna Ks:
Zvoncice,ne znam jesi li citala moje utiske sa Skiathosa(negde oko 10.strane)dosta sam napisala pa cu sad ukratko-za biciklu je tamo puno uspona,pa ako si u bas,bas dobroj kondiciji probaj,ali...Bez kola se gubi mnogo,autobusi ne idu svuda.Sto se Hidden beach-a tice...mi smo bili u vreme zalaska sunca,par ljudi na njoj,bilo je mnogo trave tada(sto ne znaci da je uvek tako)..

veko, prochitala sam sve postove, imam jedino problem sa tvojim slikama, jer ih vidim tek kad kliknem na 'citiraj' i to kao minijature?!? stra'ota!

LM, kondicija nije problem, poshto se verem po lokalnim brdima sa ekipom koja planira da se u oktobru penje po Atosu, tako da cju izacji na kraj i sa tim brezuljcima na Skiathosu, sa biciklom ili na gurku :))

odushevila sam se za marina park, nisam imala pojma da mogu i delfini da se ukache (uz malo srecje). nego me brine shto svi olako prelazite preko shisharke, toliko je hvaljena kao top plaza na egejskom moru, a svi koji su bili su nekako mlaki: 'ok je kukunaries' :) aselinos cju svakako da odradim, nema greshke.

hvala puno za reply, narochito za tsougriju. najbolje da se smirim na skiathosu a da letesanje ostavim za neki drugi put.

Back