SKIATHOS ali stvarno!

Na sasvim drugom kraju ostrva ali ne brini ostrvo je malo , moras kolima u svakom slucaju

Sent from my ST26i using Forum Krstarice mobile app

mapa-skiatos.gif

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam ako vec postoji odgovor na moje pitanje koje glasi: Kakav je nocni zivot na skiatosu i u kojim mestima je najbolji,takodje me i interesuje kakve su cene osnovnih namirnica a i cene po klubovima,diskotekama i kaficima?hvala unapred

Ostrvo Skijatos je malo i ima samo jedan grad luku koja se zove isto Skijatos .
Sve ostalo , smestaj , plaze idu duzinom i ne postoji nesto sto bi nazvao mesto . Tako da sva desavanja su u gradu Skijatos . Gde god da odsednes moras doci a to je u najdaljoj liniji oko 15 km . Postoji bus prevoz koji je dosta dobar ali u sezoni prepun i malo je problematicno uci u njega ako cekas zadnji koji je bio kad sam ja bila oko pola 12 nocu . Kafica , klubova , kafanica ... ne ocekuj nista spektaktularno ..ali , ima ih dosta i interesantni su
Cene osnovnih namirnica su kao i svuda ... a za izlaske ... hmmm ... postoji happy hour negde do 21 ako se ne varam i tad obaraju cene ... a posle ... veselo :lol:

Gradsku plazu koriste samo englezi i takvi neki stranci ... Grci i Srbi koji znaju , NE !
Tu negde prolaze cevi za kanalizaciju i tamo se nikako ne kupati bez obzira sto plaza izgleda uredjeno i more cisto . Ali nije. Secam se da sam dobila posebno upozorenje za tu plazu . Zato su sve druge ok osim jos jedne prema aerodromu gde prolaze neki podvodni kablovi za struju ili nesto slicno ... i tamo se domaci ne kupaju .
Prednost smestaja u gradu je sto si uvece na licu mesta i mozes izaci , prosetati ... ali svakako za plaze koristis bus ili auto . kad si van grada , onda te ili mrzi da izadjes ili duplo vise placas bus tamo vamo

Pozdrav svima :)
Imam jedno pitanjce, posto planiram sa deckom ove godine letovanje na Skiatosu, negde sredinom avgusta, isli bismo kolima.... da li je moguce naci smestaj po dolasku na ostrvo, bez prethodne rezervacije i da li ima neko sajt gde mogu da se informisem o terminima polazaka trajekta.
Hvala unapred

Pozdrav svima :)
Imam jedno pitanjce, posto planiram sa deckom ove godine letovanje na Skiatosu, negde sredinom avgusta, isli bismo kolima.... da li je moguce naci smestaj po dolasku na ostrvo, bez prethodne rezervacije i da li ima neko sajt gde mogu da se informisem o terminima polazaka trajekta.
Hvala unapred

Ja sam se pre neki dan vratila sa Skijatosa...:)
Sto se smestaja tice,Grci su ove godine prilicno lose poceli sezonu i mesta je bilo na svakom cosku...svuda se mogu videti table sa reklamom za izdavanje soba....
Ne znam da li ce tako biti i u avgustu,jer kazu da je avgust "jaci" mesec od pocetka i sredine jula
Sto se trajekta tice,ja obicno trajekt rezervisem preko http://www.ferries.gr/greek-islands-ferry/ferry_volos.htm

Ukucas sve trazene podatke i izbacice ti za odredjeni dan koja kompanija vozi i kada
Mi smo isli Anesom jer je jeftiniji u odnosu na Hellenic,medjutim u povratku su ladno otkazali trajekt koji je kretao sa Skijatosa u 7.30 ujutro.
Prvi sledeci trajet je bio Hellenic,ali tek poslepodne,pa nam je propao shopping :mrgreen:u Solunu
Jedina dobra stvar je sto su nam u Anesu vratili pare i doplatili razliku do pune cene Hellenic trajekta,a razlika je u nasem slucaju bila 50eur

Gradsku plazu koriste samo englezi i takvi neki stranci ... Grci i Srbi koji znaju , NE !
Tu negde prolaze cevi za kanalizaciju i tamo se nikako ne kupati bez obzira sto plaza izgleda uredjeno i more cisto . Ali nije. Secam se da sam dobila posebno upozorenje za tu plazu . Zato su sve druge ok osim jos jedne prema aerodromu gde prolaze neki podvodni kablovi za struju ili nesto slicno ... i tamo se domaci ne kupaju .
Prednost smestaja u gradu je sto si uvece na licu mesta i mozes izaci , prosetati ... ali svakako za plaze koristis bus ili auto . kad si van grada , onda te ili mrzi da izadjes ili duplo vise placas bus tamo vamo

:ok:
Iz luke svakodnevno voze brodici po ceni 1.5-2 eur po osobi do lepih plaza...Agia Eleni,Koukounaries,Banana...i ostale
A ima i onih opcija celodnevnog izleta oko ostrva sa posetom Lalariji,Kastru i Tsougriji...cena po osobi ide 10-20 eur

Jedina dobra stvar je sto su nam u Anesu vratili pare i doplatili razliku do pune cene Hellenic trajekta,a razlika je u nasem slucaju bila 50eur

ovo mi se dopada ... sveCki a njihovo ... bude se Grci :D

:ok:
Iz luke svakodnevno voze brodici po ceni 1.5-2 eur po osobi do lepih plaza...Agia Eleni,Koukounaries,Banana...i ostale
A ima i onih opcija celodnevnog izleta oko ostrva sa posetom Lalariji,Kastru i Tsougriji...cena po osobi ide 10-20 eur

I ovo je odlican info ... jer uci leti u buseve za plaze nije bas lako ... sa opcijom brodica plus , postaje jos bolje i lakse :ok:

ovo mi se dopada ... sveCki a njihovo ... bude se Grci :D

I ovo je odlican info ... jer uci leti u buseve za plaze nije bas lako ... sa opcijom brodica plus , postaje jos bolje i lakse :ok:
Ma znaš li kako sam popiz.dela kad sam dosla pred luku,a tamo zatvorena kapija...prc...propade mi shoping :dash:
Ja sam se oduševila kad sam videla da ti brodići saobraćaju i u deset uveče...a busevi.:roll:u neke ni šibicu ne možeš da metneš :lol:

jedno pitanje za poznavaoce
sta prosecan turista da radi na skijatosu 15 dana? ali stvarno me interesuje jer bih zeleo tamo da odem jedno leto.
citao sam dosta ovu temu ali nikako ne mogu da sklopim dogadjanja u jednom danu od 8h-24h.
svi opisi se svode na licna odusevljenja pojedinih plaza pojedine klubove i to je u redu, ali sta ja da radim na ostrvu od 17km citavih 15 ili 20 dana.
pitam prosto jer sam ove godine bio na krfu 17 dana a uspeo sam da vidim tek severnu polovinu ostrva, a od gradova i sela video sam 20%.
pitanje uopste nije provokativno...stvarno me zanima

Krf je definitivno mnogo vece ostrvo od Skijatosa...zatio i nisi stigao sve da obidjes
NA Skijatosu mozes svaki dan na drugu plazu ima ih vise od 15 :lol:
ili mozes da iznajmis camac i da se vozis oko ostrva...
ili da odes na Alonisos ili Skopelos
Sto se vecernjeg provoda tice ja nisam reper...meni je dosta da prosetam po gradu,sednem u neki kafic ili restoran sa pogledom na more da popijem pice
Klubovi i barovi me ne zanimaju :aha:

Pozdrav ljudi. Da ne lutam po forumu, trebaju mi hitno nekoliko informacija. Trebao sam da idem na Tasos i danas odlucih da mi se vise svidja Skiatos :) E sad o Tasosu sam bio upucen za sve ali sto se tice Skitosa ne znam nista (mislim na cene, jer mi je to najbitnije). Devojka i ja krecemo kolima sad u subotu 10. planiram dole da nadjem smestaj. Planiram nekih 2000eur da ponesem, i neka mi od toga ode nekih 600-700 eur na put i smestaj. Jel bih se ja uklopio sa nekih 1300-1400eur za 7-8 dana na Skiatosu?

Back