SKIATHOS ali stvarno!

Pozdrav svima! :bye: Svi koji planirate odmor na Skijatosu, nece te pogresiti. Ostrvo je predivno, ima sta da se vidi, zaista cete uzivati. Prosle godine sam bila sa deckom od 09.septembra vreme nas je fino posluzilo (2 dana je bila neka kisica) ali nista strasno, brzo se razvedri, tako da smo te dane koristili za obilazak grada :) Bili smo smesteni u samom gradu, sto toplo preporucujem. Sto se tice grada, ima sve, diskoteke (koje doduse nisu radile u periodu kada smo mi bili, nalaze se sa druge strane ostrva prema aerodromu), kafici, restorani, prodavnice, apoteke, frizerski salon. Ono sto je mene posebno odusevilo jeste bioskop na otvorenom, nalazi se u samom centru grada, dozivljaj je neverovatan :D Naravno pustaju samo jedan film Mama Mia, koji je i sniman na Skiatosu... Od 66 plaza, sigurno ce te naci neku za vas. Svaka je specificna na svoj nacin. Naravno 10 dana je malo za obilazak Skiatosa, zato iskoristite svaki moguci trenutak. Sto se tice rent a cara, preporucujem vam European nama je bio najpristupacniji. Nalazi se u jednoj zavucenoj ulici (isto u centru) Najjeftiniji auto bio je 20e, dok je skuter bio 12, a kvad 15e.Moj utisak je da cu se sigurno vratiti na Skijatos, jer je prelep,samo sto cu se sledeci put opredeliti za avion ipak je doooosta lakse. Mi smo kretali u 13h i 30 ili 14h (ne secam se najbolje) aa stigli smo u 11 i 30h. Najvise vas iscrpi cekanje trajekta u luci Volos, sam put do Volosa je odlican ali tih par sati do ukrcavanja i voznje trajektom se basss oduzi..Nadam se da sam vam bar malo pomogla, ako imate neka pitanja rado cu pomoci ;)

Verovatno mislis na Pure i BBC
Oni rade ali tek od 2 ujutru :D

Sto se tice Volosa. Tih par sati cekanja iskoristi za setnju po Volosu. Predivan je grad i ne da ti se nece oduziti vreme cekanja trajekta nego ce ti biti i malo :)

dsc6661b-1.jpg

Sve ovo pisem za one koji se odluce da letuju na Skiathosu... sveze iskustvo :-). Iskreno Skiathos je prelep grad i mislim da je jako malo 10 dana da se sve vidi i obidje. Za prosecnog Srbina skup. Ako imate para,onda uzivajte svim svojim culima :-).
Bila sam sa dragim ove godine kraj avgusta pocetak septembra. Bili smo smesteni u samom gradu,vila Karafelas,tako smo sami birali i nismo pogresili.Smestaj je bio sasvim solidan,mi smo bili zadovoljni. Isli smo preko agencije Belvi,vrlo pouzdani.U cenu aranzmana nam je bio ukljucen samo smestaj,tako da smo vecinu hrane poneli iz Beograda.
Za ljude koji se odluce da idu na Skiathos najtoplija preporuka je avion. Let traje sat i petnaest minuta. Mi smo isli autobusom,jezivo je... Krenuli smo iz Beograda u 14h,na granicama smo super prosli,bez nekih vecih zadrzavanja,u Volos smo stigli u 04:30,a trajekt smo imali u 07:45. Nista ne radi,ta noc je bila poprilicno hladna,duvao je vetar i bilo je 13 stepeni...Ni da setas,a ni da sedis u autobusu.Ali opet mora da se krene ranije zbog granica,jer je to jedan jedini trajekt koji dnevno saobraca tako da ne bi smeli da ga propustite :-). Cena karte za trajekt nije ukljucena u cenu aranzmana,on se posebno placa i za nas dvoje je povratna karta bila 92e.Nasi autobusi ne mogu na trajekt,tako da izlazis iz busa i sa stvarima se ukrcavas na trajekt. Voznja trajektom traje 2 sata i 45 minuta. Tamo vas saceka predstavnik agencije,ukrcate se u mini buseve koji vas odbace do sobe...u nasem slucaju je to bilo nesto malo pre 10 sati,ali pre 12 ne mozete da udjete u sobu. Za prvi dan smo bili preumorni da bi svrljali i resili smo da se spustimo do gradske plaze(Megali Amos). Meni licno je ta plaza bila ocajna... uska,2 reda suncobrana i to je to. Dugacka jeste,ali nije dobila nase simpatije. Od parkica kod luke krecu autobusi za plaze...idu na svakih 15 minuta.Poslednji autobus krece u 01:00. To su klasicni putnicki autobusi tipa Beograd-Novi Sad,klima unutra,za blize stanice karta je 1,6e,za dalje 2e. Ukupno stanica ima 26,od stanice broj 4 (gradska)krecu plaze...Mi smo isli na te dalje plaze,jer ako izaberes recimo stanicu broj 16(plaza Agia Paraskevi,nama se nije dopala nema prirodnog hlada,proveli na njij 10 minuta),postoji velika verovatnoca da u povratku neces uci u autobus,tacnije u periodu od 18-20,jer se on na prethodnim stanicama napuni i ne staje,osim ako ima neko da izadje. Sta vise, nama se desilo da smo na pocetnoj stanici 26 uspeli da udjemo tek u drugi autobus.U svakom autobusu postoji stop dugme koje pritisnete pre stanice na kojoj silazite. Takodje jako je bitno gde ste smesteni...u slucaju da niste smesteni u gradu,osudjeni ste na hotel/vilu,lokalnu prodavnicu i to je to. Mozete uvece da prosetate samo po magistrali. Ukoliko vam se ne svidi plaza koja vam je na raspolaganju platicete autobus do druge plaze,a ukoliko zelite uvece do grada opet cete platiti autobus.Mi smo za 10 dana na prevoz od grada do plaza potrosili 80 e. Ukoliko vas ne zanima ni kakva vam je plaza,a ni neko svrljanje u gradu,slobodno se smestite van grada. Naravno, sve je stvar ukusa i zelje.Mi smo posetili plazu Agia Eleni koja se nalazi na stanici 25. Prelep zalazak sunca i lepa plaza. Takodje sa te strane ostrva se nalazi i plaza Banana koja je u sezoni veoma popularna za mladju populaciju zbog glasne muzike i vecernjih zurki. U nasem slucaju to nismo zatekli.Hlad borova postoji,ali su tu kafici pa morate poruciti pice. Isto je prelepa plaza. Put za jednu i drugu plazu je uzbrdo-nizbrdo. Mi smo sve dane provodili na plazi Kukunaries(stanica 26),nosilac je plave zastave,velika je i nama licno je ona bila najlepsa.Ima 2 wc-a, na vise mesta kabine za presvlacenje,tusevi,kafici gde mozete nesto popiti i pojesti. Ima najvise prirodnog hlada od borova,nama nista lepse. Inace komplet lezaljki sa suncobranom je svuda 8e.One plaze na stanicama izmedju grada i Kukunariesa nismo posecivali zbog gore pomenutih razloga,ali koliko smo culi od ljudi koji su bili tamo to su sve manje i uze plaze. Doduse vecinu sami mozete videti iz autobusa.Najbolje je da ponesete svoj suncobran i onda ne morate da brinete. Voda nije za pice,vodu morate kupovati,paket od 6 voda od 1,5l smo placali 1,8e. Pojedinacno je 0,5e. Hleb kao hleb nismo kupovali,kupovali smo veliko pakovanje tost hleba i on je 1,9e.Koka kola,fanta,sprajt od 2l je 1,8e,sok od 1l od 1,4-2,5e.Paradajz 2e za kg.U restoranima obratite paznju na cene. Nisu naivne. Hleb koji ti donesu iako ne pojedes ili im odmah kazes da ne jedes i ne zelis hleb ti svakako naplate. Mi smo jedno vece jeli u restoranu Koziakas(moja preporuka).Nalaze se sa desne strane kad glavnom ulicom Papadijamanti krenete ka luci..zavucen u ulicice. Stalno su puni i nikad nema slobodnog mesta. Dobra im je klopa,moj dragi je jeo jagnjetinu,ja svinjetinu,na tanjiru prilog pomfrit,pirinac i kupus salata.Bogate porcije. On je pio vodu 0,5, ja pivo Mytos u flasi. Porucili smo i jednu grcku salatu da podelimo. Racun je bio 30e. Grcka salata im je generalno skupa,6-8e. Restoran Scuna zaobilazite u sirokom luku,nalazi se u novom delu luke,tamo su nas odrali...nas troje smo jeli filete sabljarke koji su bili 12e,podelili jednu grcku salatu,pili vodu od litar,dva mala piva i jedan kolac. Racun 60e. O "ljubaznosti" da ne pricam. Sladoledi su im od 2e pa navise. U glavnoj ulici ima sladoled na tocenje zovu se Jamm....me,mi smo dva sladoleda platili 8e. To je sladoled na gramazu...koliko sipas toliko ti je,a moj bas nije bio bogat. U svakom restoranu postoji happy hour od 17-20 ili 18-21,odnosi se uglavnom na koktele,cena im je 6e,ja sam se zatekla u jednom kaficu na malom ostrvu,dobila sam najmanje koktela,a previse leda. Inace kokteli se krecu od 6e pa navise. Zavisi od lokala do lokala. U Merylin coctel baru(DJ pusta muziku) kokteli su od 12e,a u Rock'n'Roll baru dve devojke su koktele placale 15e.Ko voli dobru rock'n'roll svirku kafic Totem je idealna prilika. Nalazi se sa desne strane kad glavnom ulicom Papadijamanti krenete ka luci...zavucen je u ulicice.Svako vece im je ziva svirka i puno je svako vece.Lik na gitari koji peva i bubnjar.Pivo malo toceno 3,5e,veliko 5e (ta cena je uglavnom na celom ostrvu).Negde pre ponoci zbog buke moraju da zatvore vrata,mali je prostor unutra,radi klima,ali sutradan smrdite na cigare sigurno. Tu smo bili samo poslednje vece i jako mi je zao sto nije bilo vise puta. Odlicni su. Sto se kafe tice,grcku kafu nisam pila, pila sam nes sa mlekom 2.5e. Obicna voda od 0.5 je 1e. Baklave!!! Svi su mi govorili da su grcke baklave vrh i da obavezno moram neku da probam. Hajde. Uzela jednu,ukus gorgonzole,grozota...nisam je pojela. Uzela drugu,malo bolje,ali ukussssss,ne ljudi to nije baklava. I preko puta naseg smestaja je bila pekara-poslasticarnica,coveku koji je tu radio-gazda objasnjavamo da su baklave na prethodnim mestima bile jezive....a on nam kaze po moju cete doci i sutra. Tako je i bilo.Baklava je 2,2e.On je mestanin,zivi tu i njegova pekara- poslasticarnica je otvorena cele godine,(inace na ostrvu van sezone zivi 3.000 ljudi)za razliku od ostalih poslasticarnica koje rade samo sezonski i dobijaju sa kopna zamrznute proizvode koje peku...Navukli smo pola hotela na baklave :-). Od ostalih proizvoda mi smo probali samo puza sa spanacem,odlican je. Imaju i puza sa sirom,kroasan sa nutelom,sa sunkom i sirom...Svi su bili zadovoljni njihovim pecivom. Moja topla preporuka. Nalaze se na vrhu glavne ulice Papadijamanti(tu pocinje pa se spusta sve do luke),pa malo levo. Kad dodete do vrha tu se nalazi poslasticarnica Ariston(tu imaju ukus gorgonzole),ne ona,vec odmah sledeci lokal sa leve strane.Giros na ostrvu je 2,3e. Mi smo prvi giros jeli u Gold corner-u,nalazi se u glavnoj ulici sa desne strane kad se spustate ka luci.Imaju slatke karirane stoljnjake i svaki sto je u drugoj boji. Super je giros. Tu radi jedna buckasta plava devojka,izuzetno ljubazna,trudi se maksimalno da prica srpski. Giros smo jeli i u jednom lokalu iznad naseg smestaja,nismo bili zadovoljni.Preko agencije smo imali u ponudi dva izleta.Prvi je bio obilazak Skiathosa,poseta plazi Lalaria koja je malo je reci bozanstvena(pauza sat i po),poseta Kastro tvrdjavi(spremite se za pentranje) i kupanje na plazi(pauza sat i po). I za kraj je bila varijanta ili poseta jos jednoj plazi ili poseta ribarskom ostrvu sa tavernama. Ipak su se odlucili za ovo drugo,jeli smo tamo,racun je bio nesto manji od 30e,ne secam se tacno. Imali smo mogucnost kupanja,medjutim mi smo se najeli k'o prasici i trebao nam je samo krevet :-). U cenu izleta nije ukljucena nikakva hrana,a ni pice. Imate sank na brodicu,ima cini mi se nekih sendvica i pica,mi smo nosili sendvice i vodu.Taj izlet je radio brod Poseidon,krenuli smo ujutru u 10,vratili smo se u 17:30.Cena 20e po osobi. Sesiri su obavezni,jer mali deo broda ima hlad. Oni su jako ponosni sto se na susednom ostrvu Skopelos snimao film Mama mia,taj film se i danas prikazuje u njihovom otvorenom bioskopu pa samim tim drugi izlet ima veze sa tim. Drugi izlet je obilazak Skopelosa,poseta plazi i crkvi(sad se spremite za jos gore pentranje,ja sam mislila da cu da mrem :-)).Tu je pauza bila sat i po.Sledece je bilo poseta gradu Skopelosu koji je zaista prelep...beskrajno slatke uske ulicice,sve uredno i lepo sredjeno. Mene je odusevio. Tu smo se takodje penjali skroz na vrh,pogled na more i grad je divan. Imali smo i rucak u jednom restoranu,nas troje smo jeli divlju kozu(predivna),podelili grcku salatu,voda,koka kola....racun 30e.Pauza je bila 2 sata. I dalje smo otisli da obidjemo jos jednu plazu,Milia,tu smo imali kupanje,pauza sat i po. Brodic krece ujutru u 10,u luku se vraca u 19. Cena 25e po osobi. Da,ukoliko nekog zanima,da iznajmite auto na ostrvu cena mu se krece od 30-80e po danu.Vespa je od 12-25e po danu. Motori su im od 50-125cc,cena naravno zavisi od toga. I da,sto je jeftinije to je automobil ili motor stariji.

Uglavnom mi smo na letovanje krenuli sa 500e,kada oduzmemo trajekt,vodu za 10 dana, tost hleb(koji smo kupovali svaki drugi dan),prevoz na plaze i izlete...dodjemo na racunicu od 210e sto je zaista malo za Skiathos za 10 dana. Sreca pa mi je bila uplata dok sam bila na moru,tako da sam podigla jos 150e. Ali kada saberemo aranzman i pare koje smo potrosili tamo,da smo te pare imali na gomili(a nikad ih nemamo) mogli smo da uplatimo Egipat all inclusive. Sve ovo pisem iz ugla prosecnog Srbina kome je plata 35000,nikako da bih vas odgovarala da letujete tamo,vec naprotiv da znate sta vas tamo ceka kad stignete,a mi to nismo znali. Sve u svemu Skiathos je po meni prelep,ja sam u njemu uzivala i sigurna sam da cu mu se jednom ponovo vratiti.
A sada jos jedna jako,jako bitna informacija za sve one koji se odluce za ovu destinaciju. Mi to takodje nismo znali,ali vi hocete :-).
Jako je bitno i preko koje agencije letujete. To smo saznali tako sto smo u autobusu upoznali drugare koji su isli preko Plana toursa. Njih je na ostrvu docekao predstavnik agencije Mile koji zivi sa svojom porodicom na ostrvu vec vise od 20 godina.Ima svoj autobus kojima su prevezeni u sobe,uvece su istim tim autobusom imali obilazak svih plaza uz pricu o svakoj ponaosob. Mogli su i tim autobusom da idu na plazu svaki dan. Ujutru ih pokupi u 10,uvece u 19,cena karte za 10 dana 30e po osobi.Sa priveskom od kljuceva smestaja imali su popuste na lezaljke,u prodavnicama, restoranima...Mi nista od toga nismo imali.I oni su imali samo jedan izlet koji je bio objedinjen,obilazak Lalarie,tvrdjave Kastro i grada Skopelosa,kostao je 20 ili 25e nismo sigurni sta su nam rekli. Tu se pominje i agencija Omni tours i jos jedna kojoj sam ja zaboravila ime. Nasi drugari su isli preko Plana toursa,cak im je i smestaj 100 e bio jeftiniji nego nas. U svakom slucaju mislim da sam sve napisala....za sve ostale informacije sam tu,slobodno pitajte sta god vam padne na pamet.

Dragi poznavaoci Skijatosa, imam jednu molbu. Preporucite mi vilu koja bi bila na Kukunaries plazi i agenciju preko koje bi isli, naravno avionskim prevozom. Putovali bi negde sredinom jula. Bitno mi je da budemo sto blize plazi, jer ce mi beba tada imati 14 mesec pa da ne moramo mnogo da mlatimo po vrucini, a i da imamo prirodan hlad. Ici cemo ja i jos jedna odrasla osoba (jos nisam nasla drustvo). :( Hvala svima.

Dragi drugari,upravo dodjoh sa Skiatosa i evo vam gomila korisnih informacija!
Prvo sto se tice smestaja i za sve one koji se odluce da idu u vilu Lefteris.. Vila nista posebno,iskljucivo za mlade,wc je katastrofa,nema tus kabinu vec po principu sedis na wc solji i tusiras se! Gazdarica,iako je svi hvale,je nadrndana i stalno trazi da se ugasi muzika tako da,ako ste mladi i zeljni provoda kao i ja,obidjite tu vilu..:rtfm: Smestena je bas u centru i motori prolaze non-stop..
Sto se tice samog Skiatosa,nemojte ici kao paradajz turista tamo.. Tj nemojte sa 200-300e da idete jer cete ostati verovatno zeljni svega.. Drugar i ja smo poneli po 800 i pretposlednji dan smo podigli jos po 100.. Jednostavno sve je lepo i lepo je da se proba. Ako ste u mogucnosti iznajmite auto,mi smo uzeli citroen saxo koji nas je izasao 250e za deset dana i stvarno smo obisli mnogo vise nego sto bi ste mogli sa autobusom. Ukoliko vas je cetvoro,auto je isplativiji nego gradski prevoz! Nemojte slucajno da se ogranicite na agencijsku ponudu prevoza na plazu,kao da ste izabrali zatvor jer na kojoj plazi sidjete,tu ste,nema povratka.. Desilo se da na prelepoj plazi Agi Eleni bude dosta trave u vodi,srecom pa smo imali auto i okrenuli se i otisli.. Isli smo preko Omnitursa za koji imam samo pohvale. Dobili smo vodica koji nam je bio non-stop dostupan i dao nam je kartice za popust. Obidjite obavezno vromolis plazu koja je mnogo lepa i Trulos pod obavezno! Sto se tice klubova,Rock and roll morate obici i popiti koktel i naravno neke od taverni na veceru koje su tik uz more.. E sad najbitnije,ono sto ja nisam nasao ovde na forumu su cene.. Lezaljke 8e za dvoje,pice na plazi (pivo 3-5e,kafa 2,5-4e,sokovi 2,5-4e) hrana na plazi je od 7 do 20e,naravno u zavisnosti sta jedete.. Cene u marketima su malooo skuplje nego kod nas,ali nista strasno. Pivo u marketu najjeftinije je oko 1,3 do 3,5 najskuplje. Cene u gradu su kokteli od 6e (koktel bar kod stare luke) do 13e (Rock and roll),pivo je oko 6-7e u gradu,sokovi oko pet,mada cete retko gde dobiti sok,jer ga ne sluze uvece. Ako nekog jos nesto zanima neka pita,rado cu odgovoriti.. Skiatos definitivno treba obici i ja mu se vracam sledece godine milion %! Srecan put svima :super:

Kontam daleko ti je zima jer izgleda da josh uvek tudjeg hleba jedesh ... kazem dosta si ti tamo pare spisko .
Kad sam ja kao mladji ishao tamo , to je bilo ultra ekonomik varijanta i bilo je bitno da oma skuvash neku skandinavkinju koja ce da ti placa pica i provod dok joj ti objashnjavash cari bratstva i jedinstva u horizontali .

Skiathos vec godinama nije ultra ekonomik varijanta
svake godine je sve vise turista i mogu da podizu cene kako hoce
jer ce uvek biti nekoga ko ce to da plati.

- - - - - - - - - -

Prvo sto se tice smestaja i za sve one koji se odluce da idu u vilu Lefteris.. Vila nista posebno,iskljucivo za mlade,wc je katastrofa,nema tus kabinu vec po principu sedis na wc solji i tusiras se! Gazdarica,iako je svi hvale,je nadrndana i stalno trazi da se ugasi muzika tako da,ako ste mladi i zeljni provoda kao i ja,obidjite tu vilu..:rtfm: Smestena je bas u centru i motori prolaze non-stop..
Sto se tice samog Skiatosa,nemojte ici kao paradajz turista tamo.. Tj nemojte sa 200-300e da idete jer cete ostati verovatno zeljni svega.. Drugar i ja smo poneli po 800 i pretposlednji dan smo podigli jos po 100.. Jednostavno sve je lepo i lepo je da se proba. Ako ste u mogucnosti iznajmite auto,mi smo uzeli citroen saxo koji nas je izasao 250e za deset dana i stvarno smo obisli mnogo vise nego sto bi ste mogli sa autobusom. Ukoliko vas je cetvoro,auto je isplativiji nego gradski prevoz! Nemojte slucajno da se ogranicite na agencijsku ponudu prevoza na plazu,kao da ste izabrali zatvor jer na kojoj plazi sidjete,tu ste,nema povratka.. Desilo se da na prelepoj plazi Agi Eleni bude dosta trave u vodi,srecom pa smo imali auto i okrenuli se i otisli.. Isli smo preko Omnitursa za koji imam samo pohvale. Dobili smo vodica koji nam je bio non-stop dostupan i dao nam je kartice za popust. Obidjite obavezno vromolis plazu koja je mnogo lepa i Trulos pod obavezno! Sto se tice klubova,Rock and roll morate obici i popiti koktel i naravno neke od taverni na veceru koje su tik uz more.. E sad najbitnije,ono sto ja nisam nasao ovde na forumu su cene.. Lezaljke 8e za dvoje,pice na plazi (pivo 3-5e,kafa 2,5-4e,sokovi 2,5-4e) hrana na plazi je od 7 do 20e,naravno u zavisnosti sta jedete.. Cene u marketima su malooo skuplje nego kod nas,ali nista strasno. Pivo u marketu najjeftinije je oko 1,3 do 3,5 najskuplje. Cene u gradu su kokteli od 6e (koktel bar kod stare luke) do 13e (Rock and roll),pivo je oko 6-7e u gradu,sokovi oko pet,mada cete retko gde dobiti sok,jer ga ne sluze uvece. Ako nekog jos nesto zanima neka pita,rado cu odgovoriti.. Skiatos definitivno treba obici i ja mu se vracam sledece godine milion %! Srecan put svima :super:

Cene se nisu promenile u odnosu na pre par godina kad sam ja letovala na Skiathosu
godinama vec lezaljke kostaju 8 eur,mada me cudi da vam vodic nije dao karticu za popust na Agia Eleni plazi...tamo gosti Omnitursa obicno placaju sve sa 50% popusta :)

Milina jedna kako si to lepo objasnio ...

Nekad se na Skjatos ishlo sa 300 dojc marke , a na prste su se brojali oni koji su nosili celih 500 . Takav je bio standard i ondak nije bilo tatine i mamine shiljokuranerije ko danas .
A za tvoju informaciju Crni kad smo mi ishli krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih na Skjatos skandinavkinje su u coporima stajale pored tusheva i bukvalno samo merkale ko shta nosi u gacama .
Bilo je frajera koji su bukvalno sa 300 dojc marke ostajali mesec dana i vracali pare kuci ... jashta nego ultra ekonomik sa dotacijama i subvencijama via Stockholm i Kobenhavn .
E nekad davno kad je nachko trosio Skjatos , neko je gulio Canj sa izvidnicima u shatoru pa valjda otud proizlazi i ta silna mrznja za CG .

ajde bre montenigers ne lupaj, ja sam malo stariji od većine ovde klinaca, mene ne možeš da baronišeš
krajem 80ih i 90ih skijatos je bio apsolutno nedostižan. išao je tvoj milo i njegove pudlice i ovi naši sps i radikalski banditi. običan čovek je mogao da bude samo perač njihovih jahti
za 300dem nisi mogao u trst i odeš da se obučeš na ponte rosu...čuj njega, 300 maraka na skijatos. može, ali za 3 dana.

Ti si sinak ocigledno prespavao jednu celu vecnost kad si bio mladji ili ti je sunce kroz izvidnicki shator u Canju skroz isushilo mozak .
Bile su 2 destinacije aktualne za malo imucniju mladez u to vreme , severni Jadran ( Rovinj, Opatija ,Crikvenica ,Makarska ) i ostrovska grcka ( Skjatos , Santorini , Krit ) .
To je bila era pre interneta , booking coma,mobilnih telefona ,rent a cara ili rent a scutera , bez navigacija , bez lezaljki po plazama , bez Vizzaira i mozda najvaznije BEZ AGENCIJA i rezervacija za smeshtaj .
To je bila era gde je svako imao onog ruksaka sa vrecom za spavanje narolane na donjoj strani rama od 2 aluminiumske shipke .
Transport je bio voz i normalno trajekt , pare su bile dojc marke njih 300 do 500 , i kad stignesh na destinaciju nit imash rezervaciju nit je bilo kurcenja ko u klinca iz gornjeg posta koji je spuco 1.000 evra + a kako kaze kupao se na shkoljku wc-a .
Prvu noc pravac plaza i spavanac u vreci za spavanje , a kad svane pocnesh da gledash shta i kako napomenuh bijahu stvarno bitne dve stvari da se cim pre umrezish sa pajtosima koji za dan dva odlaze i uskocish u njihov smeshtaj i da cim pre proradi skandinavska veza za subvencije boravka i provoda , mada moglo se i bez toga na kako rekoh ultra ekonomik modu .
Iz sasvim razumljivih razloga smo preferirali Grcku , jer prakticno nije bilo nikake domace konkurencije ko u slucaju severnog Jadrana i jata domacih galebova , ako uopshte razumesh shta ja tebi ovde pricam .
Zadnje ja ovde pricam 100% on topic , tema je Skjatos , i prenosim kako je to nekad bilo kad sam ja ishao , prvi put davne 86` na mojih 17 godina .
A shta ti ovde sa iskustvom od ukupno jednog izleta odradjenog u 16`tu prichash i zashto vazdan k.enjash za Crnu Goru to je tvoj problem .

Poslednja izmena:
Nishta ja ne pocinjem , ja pricam samo moja iskustva i pricam o Skjatosu u moje vreme .
Ocigledno je da smo mi tada bila neka sasvim druga mladez , nekako snalazljivija , otrakanija i sigurno kud i kamo vishe bezobrazna no ova danjasnja svilena mamina i tatina gologuzija .
Recimo automate za cigerete i kondome mi smo prvi put u zivotu videli na tom Skjatosu , i nismo ni znali da to uopshte postoji , a vrlo ubrzo ti isti aparati su bili maknuti zbog nas i takvih kao nas , ... jel treba i to sad da objashnjavam shta , zashto i kako ?
To su bila neka druga vremena , apsolutno neuporediva i stvarno ako covek pocne u 2016oj o tome da prica decurliji sa foruma , samo rizikuje da mu se stikachi neki neverni Toma ... i uzna da je omatorio .

jelena, pusti ga, počeo je zanimljivo da piše...ozbiljno
i prilićno je u pravu za ona vremena

e montenigers, a znaš li ti šta sam ja radio te 1986.g? ti si imao 17, a ja već 24 i leta provodio po hipi komunama. možeš li pretpostaviti?
ajd u zdravlje, nisi ti loš, samo smanji doživljaj za cg...jest tvoja ali ipak...budi malo realan

Hipi nisam uhvatio , aktuelni zanr u to neko vreme je bio italo disco .
Nemam pojma zashto mislish da sam crnogorac , od 2007me samo ucestalije idemo tamo i to iskljucivo zbog plavog Jadrana na Jazu, nishta vise nishta manje . Domacini i njihova politika nas apsolutno ne zanima .
Kako izgleda ove godine ce nam biti zadnja u CG , idemo bez klinaca u septembru i to bi bilo to .
Skjatos u neko dogledno vreme ... ? , pa iskreno ne , neka zive uspomene na jedno vreme .
Peace to you .

Ti si sinak ocigledno prespavao jednu celu vecnost kad si bio mladji ili ti je sunce kroz izvidnicki shator u Canju skroz isushilo mozak .
Bile su 2 destinacije aktualne za malo imucniju mladez u to vreme , severni Jadran ( Rovinj, Opatija ,Crikvenica ,Makarska ) i ostrovska grcka ( Skjatos , Santorini , Krit ) .
To je bila era pre interneta , booking coma,mobilnih telefona ,rent a cara ili rent a scutera , bez navigacija , bez lezaljki po plazama , bez Vizzaira i mozda najvaznije BEZ AGENCIJA i rezervacija za smeshtaj .
To je bila era gde je svako imao onog ruksaka sa vrecom za spavanje narolane na donjoj strani rama od 2 aluminiumske shipke .
Transport je bio voz i normalno trajekt , pare su bile dojc marke njih 300 do 500 , i kad stignesh na destinaciju nit imash rezervaciju nit je bilo kurcenja ko u klinca iz gornjeg posta koji je spuco 1.000 evra + a kako kaze kupao se na shkoljku wc-a .
Prvu noc pravac plaza i spavanac u vreci za spavanje , a kad svane pocnesh da gledash shta i kako napomenuh bijahu stvarno bitne dve stvari da se cim pre umrezish sa pajtosima koji za dan dva odlaze i uskocish u njihov smeshtaj i da cim pre proradi skandinavska veza za subvencije boravka i provoda , mada moglo se i bez toga na kako rekoh ultra ekonomik modu .
Iz sasvim razumljivih razloga smo preferirali Grcku , jer prakticno nije bilo nikake domace konkurencije ko u slucaju severnog Jadrana i jata domacih galebova , ako uopshte razumesh shta ja tebi ovde pricam .
Zadnje ja ovde pricam 100% on topic , tema je Skjatos , i prenosim kako je to nekad bilo kad sam ja ishao , prvi put davne 86` na mojih 17 godina .
A shta ti ovde sa iskustvom od ukupno jednog izleta odradjenog u 16`tu prichash i zashto vazdan k.enjash za Crnu Goru to je tvoj problem .

:lol::lol::hahaha::hahaha::rotf::rotf::klap::klap:

Cene se nisu promenile u odnosu na pre par godina kad sam ja letovala na Skiathosu
godinama vec lezaljke kostaju 8 eur,mada me cudi da vam vodic nije dao karticu za popust na Agia Eleni plazi...tamo gosti Omnitursa obicno placaju sve sa 50% popusta :)

u spicu sezone (15 juli - 15 avgust taj popust ne vazi :)

to pricas verovatno o cuvenom miletu mobilnom :)
imao sam prilike da ga upoznam nevezano za omni. ok je lik i zaista ti sve moze srediti tamo :)

Ja se otpremam sledeće leto na Skijatos (a spremam se mentalno već sada ) :mrgreen: Verovatno ću da crknem od nervoze do juna:sad2:
Odlučih se za Vilu Olimpia kod Kukunaries plaže ( mada nisam našla nešto mnogo utisaka o njoj ali skromno sam čeljade, valjda će da ispuni ona osnovna očekivanja) :D
A i uvek mogu da se predomislim.
A sad kad sam se zapljunula idem natenane da iščitavam temu

Cao,imam jedno pitanje,vec dva puta smo drugarica i ja bile na Skijatosu prosle i pretprosle godine,i bukvalno sam zaljubljena u ostrvo,ove godine nazalost zbog poslovnih obaveza ne mozemo da idemo na 10 dana,pa me zanima da li neko zna da li je moguce sem kolima otici na par dana,da li ima neki mini bus,ili ne znam autobuski prevoz koji vozi do tamo pokusavam da najdem tako nesto ali nisam uspela pa eto poslednje sto pokusavam da vidim da li neko zna nesto o tome,avionske karte su samo sa presedanjem u Atinu i preskupe su. Hvala Vam unapred,ukoliko imate slucajno neku informaciju,vec danima pokusavam da nadjem neku opciju ali ne uspevam,a volela bih da odem tamo pa makar i na vikend,jer kao sto napomenuh zaista je rajsko ostrvo te bih pristala cak i na par dana,iako zvuci mozda suludo:)

Back