Скандал у ОШ "Ђура Јакшић" у Београду

Da li podržavate ovakav vid nastave?

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Ja samo jedno zasigurno znam - da mom detetu neko stavi oko mišice crveno platno sa kukstim krstom i natera ga da maltretira drugu decu, ili da mu stavi oko mišice žuto platno sa Davidovom zvezdom i naprvi od njega predmet maltretiranja - završio bi sa krivičnom prijavom još iste večeri, eventualno sutradan!
Ja ne vaspitavam decu ni kao krvnike, ni kao žrtve, već na sasvim drugi način, što sada nije tema.
Da se neko zahebe i da u maleni dečiji mozak mog deteta unese takvu traumu i konfuziju, da ga izbacuju iz reda za užinu, i ko zna šta sve još rade, zbog nakaradno osmišljene nastave - ne bi valjalo nikako!
Ako treba, ako bi zaista bilo neophodno i fizički bi se reagovalo... ali ovako nešto nikada ne bih dozvolila.
Jedno je kada deca sama sebi stvaraju hijerarhiju, a drugo je kada ih nastavnik obeleži i odredi ko je viša a ko niža rasa. To nije igra, to nije ni nastava, to je surovi eksperiment u skladu sa samim Himmlerovim i Mengeleovim receptima, procedura ispiranja mozga i stvaranja dve grupe poslušnih robota...
Da se ja pitam, ovaj eksperiment bi momentalno bio prekinut, a svi koji su u njemu učestvovali - morali bi krivično da odgovaraju!

Ato , život je uvek suroviji od igre.

Tako su nekad sinovi partijskih funkcionera zaista tretirali školske drugove kao nižu rasu.

I danas te nabeđene veličine to rade.

Tako je nažalost , a bojim se da će zauvek i da ostane tako.

Zacelo si imala u školi neko takvo dete poznatog roditelja koje je pravilo s ranja .

То што је наставница урадила зове се "активно учење".Подјела улога/драматизација,а у завршном дјелу часа се заједнички изводи закључак.У вишим узрастима основне школе (7,8 разред),пошто су дјеца зрелија и у стању да просуђују,формирају ставове,те се сугерише дискутовање о појединим проблемима.Та дјеца имају и породице,које би их требале васпитавати,а не све пребацити на школу;За све што је негативно кривац је школа.Гдле је ту друштво,држава,ко контролише медије и гомиле *рања која се кроз исте пласирају јавности,укључујући и дјецу.Прије неколико дана на форуму је била тема о лектири БГ средњошколаца;јесте ли примјетили рјечник те дјеце.Увјерен сам да их у школи томе не уче.Одакле им?Из окружења.Зато би се сви ми требали запитати колико смо "доприњели" стању у друштву.

Ако ти не знаш, то није проблем Срба.

Па ту и нема баш никаквог "проблема", али досадили су, и проблем праве управо они који нам уши пробише о "аутентично нашој" - кухињи, музици, шајкачи, ракији ....лењ сам да набрајам.

То што је наставница урадила зове се "активно учење".Подјела улога/драматизација,а у завршном дјелу часа се заједнички изводи закључак.У вишим узрастима основне школе (7,8 разред),пошто су дјеца зрелија и у стању да просуђују,формирају ставове,те се сугерише дискутовање о појединим проблемима.Та дјеца имају и породице,које би их требале васпитавати,а не све пребацити на школу;За све што је негативно кривац је школа.Гдле је ту друштво,држава,ко контролише медије и гомиле *рања која се кроз исте пласирају јавности,укључујући и дјецу.Прије неколико дана на форуму је била тема о лектири БГ средњошколаца;јесте ли примјетили рјечник те дјеце.Увјерен сам да их у школи томе не уче.Одакле им?Из окружења.Зато би се сви ми требали запитати колико смо "доприњели" стању у друштву.

nije problem aktivno ucenje, nego te `uloge` , nego pozitivno prikazivanje nemaca i propagiranje nacizma i rasizma.
obrazovni karakter ima mnogo veci potencijal nego sto su kukasti krstovi i zute trake. morbidno je

Ato , život je uvek suroviji od igre.

Tako su nekad sinovi partijskih funkcionera zaista tretirali školske drugove kao nižu rasu.

I danas te nabeđene veličine to rade.

Tako je nažalost , a bojim se da će zauvek i da ostane tako.

Zacelo si imala u školi neko takvo dete poznatog roditelja koje je pravilo s ranja .

O, pa to je činjenica. Isto tako, bila sam svedok kada je tatin sin, u ono vreme, još smo lažno živeli pod parolom bratstva i jedinstva, dobio takve batine, da nije znao da li grmi ili mu zuji u ušima. Skupili se oni koje je maltretirao godinama i hebali mu kevu. Tata bio u školi, deca kao podobijala smanjene ocene iz vladanja, sve u svemu, pojeo vuk magare.
Medjutim, ja nisam govorila o tome, već o uvodjenju koječega na mala vrata. Pa od osnovne škole. Šta je sledeće - tetoviranje dece po vrtićima?

Bogtemazo, sad mi nešto pade na pamet... Da ja sad poželim da slikovito edukujem svoju decu na taj način, konkretno o WWII, i da jednom stavim kukasti krst, a drugom Davidovu zvezdu na mišicu, kako bi se to uklopilo sa predlogom zakona o porodici??? :eek:
Robotizovani smo odavno, kritička misao je retkost, ali prava pravcata retkost, funkcionišemo po principu - kud svi Turci tu i mali Mujo, iliti rek'o Tadić/Nikolić/Dinkić/Jovanović... pa se iz odma' podelimo u dva tabora i pljujemo jedni druge, a za čije babe zdravlje - ni sami ne znamo. Pa sad i decu da nam getoišu i na ovakav način. Malo je sve što se oko nas dogadja, nego je i ovo trebalo. To konkretno dete, koje par dana nosi tu zvezdu na mišici i konstantno biva nazivano nižom rasom, ostaće to zauvek. A ono što nosi simbol moći i tu moć zaista i oseća - ostaće takvo zauvek!!! Ali bez realne moći, na sreću ili na žalost, izuzev pojedinaca.
I na kraju, baš me zanima po kojim je kriterijumima ta nastavnica birala naciste i jevreje??? Ona ih je, kako piše, delila. Kriterijum me živo zanima :think: Tim pre što je, kako piše, i sociolog i pedagog bio uključen :think:

Мишљења сам да ће кукасте крстове врло брзо заменити крстови са оцилима. У том следу догађаја нас и види ЕУ, односно, покушава да нам наметне такво поимање српског идентитета.

а не не не, срби и немци се никако не могу изједначити, срби су жртве немачке политике већ неколико векова, то би било исто као кад би изједначили кепира са онима које је његова екипа орка бацала под лед, не иде то даме и господо, можда би другови и другарице то и желели, ал то само говори да другови и другарице раде у истом тиму са тзв уберменшима.

Па ту и нема баш никаквог "проблема", али досадили су, и проблем праве управо они који нам уши пробише о "аутентично нашој" - кухињи, музици, шајкачи, ракији ....лењ сам да набрајам.

Србима нису проблем Срби, не знам шта тебе мучи.

Ebo takvo aktivno učenje...
Zašto SS i jevreji??? Zašto???
Zašto ne Rim i Kartagina?

а не не не, срби и немци се никако не могу изједначити, срби су жртве немачке политике већ неколико векова, то би било исто као кад би изједначили кепира са онима које је његова екипа орка бацала под лед, не иде то даме и господо, можда би другови и другарице то и желели, ал то само говори да другови и другарице раде у истом тиму са тзв уберменшима.

ЕУ управо и жели да нас изједначи са Немцима и њиховом нацистичком идеологијом. Зато је и измишљена Сребреница. Но, није толики проблем шта Запад чини, већ што међу Србима има оних који пристају на такво жигосање.

nije problem aktivno ucenje, nego te `uloge` , nego pozitivno prikazivanje nemaca i propagiranje nacizma i rasizma.
obrazovni karakter ima mnogo veci potencijal nego sto su kukasti krstovi i zute trake. morbidno je

Ко каже да су позитивно приказивали нацисте?Да то наставник уради аутоматски би отишао под лед за вјек вјекова+кривична пријава.
Подстичу ли филмови са том тематиком нацизам/антисемитизам?Онда би и њих требало забранити.
Исто се може урадити са четницима и партизанима.

kako ne mogu? pa srbi su tri puta napadali nemacku u dvadesetom veku. prvi put su pobili trecinu nemackog stanovnistva. drugi put su osvojili nemacku, isterali nemackog kralja, i uveli nemacke neprijatelja na teritoriju nemacke da divljaju i kolju, samo u jednom logoru je pobijeno 700.000 nemaca civila zne i dece, usput ubijajuci za odmazdu 100 nemaca za 1 srpskog vojnika. a trei put su pod zastavom eu i un rasturili nemacku drzavu na proste delove, pohapsili sve nemacke vodje i stavili ih u zatvor u rudnik u trepci. isto ti je to, nemci ili srbi, isto

A da učiteljica Emina jednima odseče leve a drugima desne ruke radi što zornijeg prikaza nevolja koje osećaju invalidi???

Jok, invalidi nikome ne trebaju.
Potlačen sloj naroda i kapo-i, čak i bez realne svesti o tome da su kapo-i, trebaju. Ovce i psi ovčari, koji svi isto završe, ovce na klanici, a ovčari sa metkom u glavudži kada postanu preagresivni i/ili završe aktivnu službu, tj. kada gazda od njih nema više korist.

Зато што се Рим/Картагина уче у 5. разреду,и што дјеца нису на том ступњу развоја,да би се градиво могло тако обрађивати.

A ti shvatio bukvalno?
Evo, da pojednostavim - zašto ss, kao najveća zla sila i najveće ubice onog vremena, najveća moć i strah i trepet po celoj Evropi, a na suprotnoj strani narod koji je pretrpeo najveće gubitke, holokaust, narod koji je ta sila želela da istrebi sa lica zemlje?
Koja je poruka poslata deci, čemu se deca uče???
Izgleda da je Orvel zaista bio vidovit, i to i više nego što mislimo.
Mani školsku lekciju na strani toj i toj, gledaj dublje...

ЕУ управо и жели да нас изједначи са Немцима и њиховом нацистичком идеологијом. Зато је и измишљена Сребреница. Но, није толики проблем шта Запад чини, већ што међу Србима има оних који пристају на такво жигосање.

могу они нас звати како хоће, истину неће моћи променити, а истина је да је први герилац окупиране европе био србин дража михаиловић, још пре напада на ссср. истина је да су срби жртве немачке политике већ вековима, истина је да су нацисти мобилисали највећи људски шкарт против србских герилаца и да су одговорни за милионске србске жртве...

ако они из тзв еу наставе са том политиком - на крају ће испасти нпр да је пољска почела ww2 и да је пољска нацистичка држава јер су на њеној територији били неки од најмонструознијих концентрационих логора, а сироти нацисти су у ствари ослободили пољску и спасили жртве из концентрационих логора, а колко то има везе са мозгом и истином - сваком нормалном јасно је

могу они нас звати како хоће, истину неће моћи променити, а истина је да је први герилац окупиране европе био србин дража михаиловић, још пре напада на ссср. истина је да су срби жртве немачке политике већ вековима, истина је да су нацисти мобилисали највећи људски шкарт против србских герилаца и да су одговорни за милионске србске жртве...

ако они из тзв еу наставе са том политиком - на крају ће испасти нпр да је пољска почела ww2 и да је пољска нацистичка држава јер су на њеној територији били неки од најмонструознијих концентрационих логора, а сироти нацисти су у ствари ослободили пољску и спасили жртве из концентрационих логора, а колко то има везе са мозгом и истином - сваком нормалном јасно је

Велке брате, разумемо се. :D

Back