Šivanje

nikoneko

Ističe se
Poruka
2.479
Ma nešto me zanima ovih dana ,znaju li ove današnje žene da šiju ono igla konac .
Tema nije otvorena s ciljem podjebavanja već ono nešto ja gledao na tv pa mi palo na pamet.
Tako

Mene je sivenje tj.krpljenje njegovih poderanih gaca i carapa i udalo.:lol:Kakve bre sise i dupe,kakav sarm,inteligencija,i kompatibilnost stavova i zelja..igla i konac i da vidis..jos ako znas i rucak da skuvas..a dugme da prisijes,pa jos sav da sakrijes..:lol: e sad bez zezanja,ja sam mm jos kada smo bili momak i djevojka,napravila jastuce,lepo malo od zlatnog satena.:mrgreen:Napunila vunom i da vidis..a on se raspametio umal nije suze pustio:eek: ja se sokirala-nemoj mame ti,evo napravicu ti jos jedno samo cuti..

Ma nešto me zanima ovih dana ,znaju li ove današnje žene da šiju ono igla konac .
Tema nije otvorena s ciljem podjebavanja već ono nešto ja gledao na tv pa mi palo na pamet.
Tako

Ja ne. Svaki i najmanji "kvar" na odeci ostaje sve dok mi u goste ne dodje bratova supruga, a onda lepo dok pijemo kafu ona sve zasije, prisije dugmad, sto se mora ponese kuci pa masinski skrati, porubi ili sl. Sto se tice igle i konca i cetke i fena imam dve leve ruke.

A na šta bi drugo mislila, na heklanje? :think:

Tek za heklanje nisam smio da vas pitam :sad2:
Nevjerovatno je koliko neke stvari brzo nestaju ,stvari koje su bile tu do prije 20-godina .Pa i to šivanje ,heklanje ono gobleni ima toga pokušavam da se sjetim nekih muških poslova koji su izumrli .
Ali ne mogu :mrgreen:
Lexo chill out tek je 6 i 21 ;)

Nevjerovatno je koliko neke stvari brzo nestaju ,stvari koje su bile tu do prije 20-godina .Pa i to šivanje ,heklanje ono gobleni ima toga pokušavam da se sjetim nekih muških poslova koji su izumrli .

..cepanje drva?
..pechenje krecha, cigli i crepova?
..pechenje rakije?
..izrada nameshtaja i pokucstva od punog drveta?
..lov?
..svojeruchno klanje, dranje i raspremanje?

Štas se napalio :lol: pa me sad ti kao prozivaš, koji si ti sad pojam ovde :lol: c c c što ljudi mnogo dozvoljavaju sebi :lol:

Seča drva. ****** vas ona, uvek o njoj samo pričate jadni nasekoste se tih drva za 10 života al' sve verbalno :lol: uglavnom znam da su žene to radile i rade i danas ako se greju na njih.

E ne sečete ih više jer se drugačije grejete ko seka perse tako isto i žene ne šiju jer majica košta 200 dinara i ne isplati se jebavati se oko raspale kineske majice kad može da se kupi nova. To radi još samo onaj ko voli.

A ja recimo znam da heklam, napisala sam to zilion puta, i jedno vreme sam to baš i radila, imam svoje stolnjake :rumenko: ali ustvari ne volim to da stavljam na stolove i nameštaj, smeta i ružno mi je :lol: tako da *******.
Aj sad se smiri pa lepo odgovori ili iskuliraj, **** te sve se neki opaki nakotili pa prozivaju sindrom uperenog prsta :lol: ja sam vas takve izbegavala da zajebavam baš zato što je bilo previše lako.

Štas se napalio :lol: pa me sad ti kao prozivaš, koji si ti sad pojam ovde :lol: c c c što ljudi mnogo dozvoljavaju sebi :lol:

Seča drva. ****** vas ona, uvek o njoj samo pričate jadni nasekoste se tih drva za 10 života al' sve verbalno :lol: uglavnom znam da su žene to radile i rade i danas ako se greju na njih.

E ne sečete ih više jer se drugačije grejete ko seka perse tako isto i žene ne šiju jer majica košta 200 dinara i ne isplati se jebavati se oko raspale kineske majice kad može da se kupi nova. To radi još samo onaj ko voli.

A ja recimo znam da heklam, napisala sam to zilion puta, i jedno vreme sam to baš i radila, imam svoje stolnjake :rumenko: ali ustvari ne volim to da stavljam na stolove i nameštaj, smeta i ružno mi je :lol: tako da *******.
Aj sad se smiri pa lepo odgovori ili iskuliraj, **** te sve se neki opaki nakotili pa prozivaju sindrom uperenog prsta :lol: ja sam vas takve izbegavala da zajebavam baš zato što je bilo previše lako.

Ha ,ja sam veliki pojam ovde pa si dozvoljavam svašta:hahaha::hahaha:
Gde sam ja pomenuo seču drva ili tebe prozvao ?Vrati se gore pa pročitaj !

Da žene i danas seku drva ,ali one koje nemaju muža ili imaju fukaru od čoveka,i nemoj mi ta feministička sranja poturati jer ja nisam takav.

Ha ,ja sam veliki pojam ovde pa si dozvoljavam svašta:hahaha::hahaha:
Gde sam ja pomenuo seču drva ili tebe prozvao ?Vrati se gore pa pročitaj !

Da žene i danas seku drva ,ali one koje nemaju muža ili imaju fukaru od čoveka,i nemoj mi ta feministička sranja poturati jer ja nisam takav.
Poturo ti ili ne pitao si za muška i rekla sam ti, šta se praviš lud sad.

E, verovali ili ne, meni je to izuzetno kreativno. Ručno šivenje, pletenje i vezenje. Prava umetnost, a lepo i opušta živce. Prosto dođe ko vid meditacije :lol: .
Samo, ne znam zašto se to smatra isključivo ženskim poslom. Mislim, zamislite kakav bi odziv ova tema imala na pdf Muškarci :lol: .

Tako

Nikako ne znamo, jer smo mi emancipovane, pobogu. Samo nepismene žene su prave žene. Samo nepismene žene (ljudi) znaju da šiju, kuvaju i peru.

Back