SITNI KOLAČI

Pita mene mm zašto nisi napravila onaj kolač od suvih šljiva što si pravila prošle godine za slavu. Nema smisla da stalno pravim isto - kažem ja, a u stvari pojma nemam koji je to kolač bio. :zblesav:
hahhahaha >D

Hvala na odgovoru za kalupe i punjenje pralina.Moraću da nadjem neki lep, silikonski kalup.Ja bih punila sa smesom od 1 plazma torte pa da se poubijamo kao Nemci od pralina :)

Eeee msneki, ti si moj covek!! KOD mene je najcesce sve stvar trenutne inspiracije...i posle imam problem jer ne mogu da se setim kako sam napravila bas sve vrste!!:whistling: Evo, danas ceo dan buljim u slike kolaca i zapisujem cega se setim, jer na osnovu prosle ture imam nove narudzbine...:dash:

Joooj , imam isti problem . Naručili mi tortu pre par meseci . Ono kao nešto čokoladno sa malinama , čoko glazura odgore i da ne bude šlaga . Ja napravila , po trenutnoj inspiraciji , sa filom koji sam skuvala i tada za drugu tortu . Ljudi se oduševili i sad mi traže opet tu istu . A ja sam sad u silnom problemu ! Ne znam čak ni koje sam piškote pekla . A inače sve mušterije zapisujem u jedan tefter , i našla sam ove , ali piše ovako : čoko fil , maline , bez šlaga . Pa sad znaj šta je pesnik hteo reći ! z:cry:

Msneki ja sad sto bi rekli s neba pa u rebra, nemam pojma nista o domacim pralinama al deluju tako ukusno..... kako stavljas fil, a kako cokoladu odgore, jel prvo premazes kakup cokoladom pa taj fil sto imas ili kako to ide ?

Poslednja izmena:
nadam se da necu potpuno promasiti temu
potreban mi je savet nekog iskusnog, posto ja nemam pojma z:(

volela bih da napravim za NG keksice sa cokoladom i pomorandzom... nasla sam nekoliko recepata na netu, ali svi se po malo razlikuju i ne znam koji da primenim
na primer 300g brasna, 100g secera.. i onda u jednom receptu pise 2 jaja a u drugom 1 jaje... :confused:

ako bi neko bio ljubazan da mi da neki pouzdani recept za keksice bicu veoma zahvalna, ovo je moj prvi poduhvat u kuhinji

Ja ne znam recept, ali moram negde da napisem, kome je stalo do toga. Izgleda da su sve pomorandze koje se kod nas prodaju, dobro prskane ko zna cim, kada na dekleraciji pise da kora nije za ljudsku upotrebu.

Auh... moracu onda da nabavim degustatotra, da proveri prvo da li su otrovni...
Zadovoljna domacice, hvala na sugestiji. z:) A kakvu razliku pravi prasak za pecivo? Imam 2 ista recepta, sem sto u jednom pise da treba prasak, u drugom da ne treba.

zbunilo me je na trenutak zasto bi neko od hiljadu domacih kolaca izabrao da pravi nesto sto se prodaje u svakoj prodavnici i trafici
nisam uopste uzela u obzir novcani aspekt, a trebalo je... z;)

moja mama nekad kupi rinfuz bananica, jeftinije je, a ukus je isti, samo na primer nisu savrseno prelivene

:zblesav:
zbunilo me je na trenutak zasto bi neko od hiljadu domacih kolaca izabrao da pravi nesto sto se prodaje u svakoj prodavnici i trafici
nisam uopste uzela u obzir novcani aspekt, a trebalo je... z;)

moja mama nekad kupi rinfuz bananica, jeftinije je, a ukus je isti, samo na primer nisu savrseno prelivene
Nemas pojma kako su dobre ove pravljene..

Toni daj recept, sta si se ucutala, bacila buvu i pobegla z:p

evo malo mojih kolaca
posni - stanglice sa suvim grozdjem, lomljenim keksom i zele bombonama, kikiriki kocke, figaro sa ekspandiranom rizom, rafaelo kuglice, rozen sa makom, kornfleks loptice, carevo oko, bajadera i rolat sa zele bombonama

attachment.php

i mrsni -figaro sa ekspandiranom rizom, bajadera, polumeseci, caevo oko, kokos stanglice,kikiriki kolac i rum kuglice...
attachment.php

Back