SITNI KOLAČI

У поплави ситних колача, у периоду слава, током јануара, јела сам нешто, као штанглице, а личило је на чоколаду са рижом. Само што уместо риже као да је био смоки, претходно мало уваљан, тј, спљоштен. Сад, како га ја објасних, тако ћете можда ви и наћи рецепт. Имали ко неку идеју?

Olgice, da nije to bila bonzita ili mozda one sisarke?:think:

Lubenice
1 deo 150 grama badema,150 grama secera u prahu,1 belance,malo ekstakta od maline ili jagode. 2 deo 250 grama oraha,250 grama secera u prahu,1 belance,malo ekstrakta od mente.

Od svake grupe namirnica izmesiti masu i podeliti na 10 jednakih delova.od roze mase napraviti kuglicu pa je uviti u zelenu.Formirati pravilne lopte i ostaviti na hladno ca se stegnu i malo prosuse.potom se seku na kriske kao lubenice i cackalicom koja se umace u cokoladuprave semenke.

ili je mozda i upotrebljen onaj coko smoki

Delovalo je kao smoki, ali kao "uvaljan", spljošten, oklagijom, a svi ti komadići su bili horizontalni, kao da je izlivana čokolada, pa oni slagani, pa opet preliveni cokoladom i tako nekoliko slojeva. Na kraju sečene pločice, recimo kao tanka kutija šibica.
Od tolikih kolača, ja našla baš to.

Ima li neko recept za ovaj kolačić?? I još nešto da li je postan? :zcepanje:

Prilozi

• Cokoladice.jpg
    Cokoladice.jpg
    101,6 KB · Pregleda: 169
Msneki svaka cast, razvedrila si mi ovaj kisovit dan.
Ajde sad na ozbiljne teme.

BOMBICE OD ALVE

Od 250 gr. secera i 300 ml vode zakuva se serbet, samo 2-3 minute.Skloni se sa vatre dodaje se 200 gr. cokolade, 250 gr. margarina i 300 gr. alve (koju prethodno isitnite), mogu i seckani lesnici, bademi, orasi. Sve se dobro promesa.Prave se bombice koje se cele preliju cokoladom.

Vera_mk ja sam jedna sasvim ozbiljna zena, pa i ovakve stvari shvatam ozbiljno. :think:

Što se fondana tiče još ga nisam usavršila, ali vežbaću.

Evo nešto što znam:

Kuglice sa brusnicom
100gr seckanih oraha
100 gr sušenih brusnica (potopljenih malo u ruma)
150gr mlevenog keksa
150gr prah šećera
150gr čokolade za kuvanje
1 kašika meda
1 kesica vanil šećera
3-4 kašike ruma
kafena kašičica cimeta
Instant kakao za valjanje koji ima malo veće granulice (Nesquick ili drugi)

Istopiti čokoladu, na tihoj vatri. Dodati šećer , vanil šećer, cimet,med, rum i malo promešati da se sjedine sastojci. Dodati keks, orahe i brusnice pa rukom mesiti kao testo da se sastojci sjedine i da se dobije kompaktna masa. Ako je masa sipkava dodati još ruma ili tople vode. Od mase praviti kuglice i valjati ih u instant kakao.

Umesto ruma za povezivanje može da se koristi biljna slatka pavlaka (nekoliko kašika), samo onda se brusnice potope u vodu.

Poslednja izmena:
У поплави ситних колача, у периоду слава, током јануара, јела сам нешто, као штанглице, а личило је на чоколаду са рижом. Само што уместо риже као да је био смоки, претходно мало уваљан, тј, спљоштен. Сад, како га ја објасних, тако ћете можда ви и наћи рецепт. Имали ко неку идеју?

postoji Kornflakes koji lici na smoki...deblji je od standardnog i znam da kada ja trazim pravi uvek nabasam na taj.
Nesto slicno ima Car na Dar,ali ne ovaj sto ga mi cesto koristimo,kakao,vec sa medom.On je kao smoki i znam da su neki pravili bonzitu sa njim.Mozda pomogne...

Back