Sitni kolaci

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo jedan mnogo jednostavan recept

500gr kesten pirea
12gr cokolade
120gr secera u prahu
120gr margarina

Rastopiti cokoladu i staviti u posudu gde je kesten pire, dodati secer i mekani margarin. Sve rukom spojiti i na alu foliji oblikovati salamu, ostaviti da se stegne i seci. Mislim da mogu ovako i kuglice prave.

kolajamaicadm6.jpg

Evo iz 'onog' kuhara.
A stavio sam ovaj zato što ne treba ništa posebno od sastojaka.
Nije sitan, al' može da se 'edituje' da bude takav. :)

cokoladne kuglice za sitan sat

250 gr cokolade (istopiti na pari)
125 gr putera (dodati u istopljenu cokoladu koju ste sklonili sa pare)
135 prah secera
1 kesica vanilin secera
2 zumanceta (kada se smesa malo prohladi)
sve dobro zamesati i ostaviti da se hladi 2 sata

oblikovati kuglice od smese oko pecenog lesnika i uvaljati ih u izrendanu cokoladu (potrebne su 3-4 stangle), kuglice postaviti u papirne korpice.
Sluziti samo specijalnim gostima i intimnim prijateljima u sitan sat!

..................... a dobar ti je recept aom , cudno .

p.s. mislim nema potrebe
p.p.s. mrsho probala sam kolac danas kod moje mame ( morala sam jer obozavam piskote ) usput sam kupila smrznute maline ( vashe - srpske :) ) , mislim ........ dobro sam osetila :)

niko mi jos nije postovao recept za rum kasato..imajte srca...jede mi se,a kupovni ne moze da se poredi sa pravljenim...elem recepti su odlicni,a ono najbolje je sto su jednostavni za spremanje..:)

evo nashao sam neshto.....jel ovo trazish?...mada meni ne izgleda jednostavno...no..ionako se ne razumem u to :lol:

Kasato torta
Sastojci

* 500 grama keksa
* 250 grama putera
* 200 grama oraha
* 200 grama šećera u prahu
* 200 grama suvog grožđa
* 1/2 litra mleka
* 4 jaja
* 4 kašike kristal šećera
* 4 štangle čokolade
* 2 kesice vanilin šećera
* rum

Način pripreme

Žumanca umutiti na pari sa kristal šećerom i kada bude dovoljno gusto, dodati vanilin šećer i skinuti sa šporeta da bi se ohladilo. Penasto umutiti puter sa 20 grama šećera u prahu, sipati u prohlađenu masu od žumanaca i mešati dok se masa ne sjedini.

Orahe iseckati, a suvo grožđe poprskati rumom. Keks izlomiti, preliti ga mlekom i dodati orahe, suvo grožđe i razmekšalu čokoladu. Sve ovo dobro promešati pa spojiti sa masom od žumanaca. Od ove mase oblikovati tortu.

Belanca umutiti u čvrst sneg. Skuvati 250 grama šećera sa pola čaše vode u gust sirup. Dobijeni sirup sipati u sneg od belanaca, neprestano muteći sve dok se masa ne ohladi, pa je preliti preko torte.

Kasato shnite
Kora:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
1/2 praška za pecivo

Fil:
1 margarin
200 g šećera u prahu
100 g rastopljene čokolade
2 jaja

Priprema
Sastojke za koru izmutiti i peći u plehu na umjerenoj temperaturi.
Ohlađeno rezati na kocke i poprskati rumom.

Margarin i šećer dobro umutiti, dodati rastopljenu čokoladu, izmiješati i dodati dva jaja.
Ponovo dobro promiješati i u taj fil dodati već pripremljenu ispečenu koru, isječenu na kockice.
Lagano ih pomiješati sa filom, oblikovati u rolat, zamotati u foliju i ostaviti da stoji u zamrzivaču dva sata.
Nakon toga izvaditi i premazati šlagom pa staviti u frižider.

Evo obecala sam za Ciciban i ostale koji vole

URMASICE

250 gr putera
2 zumanceta
3-4 kasike kiselog mleka
370 gr ostrog brasna

Sve sastaviti i na dlanu praviti male palacinke koje se sastave po rubovima , al da u sredini ostane suplje .

Staviti u podgrejanu rernu na 200 stepeni dok ne porumene .

Rastopiti 600 gr secera u 1/2 l vode , a zatim preliti urmasice i ostaviiti da upiju sok.

Back