Sindrom Balkanskog muškarca

sa ovim se ne slažem, o odlučivanje izuzimam decu do određene starosne granice , ali ako nema usaglašenost između supružnika stavi pepeo toj zajednici
Неусаглашености су уобичајена ствар и онда мора да се зна ко доноси одлуку.Деца немају шта да одлучују, без обзира на узраст, када се осамостале и оснују своју породицу, онда нека одлучују.

Свако ко живи код родитеља, без обзира да ли има 15 или 30 година, нема шта да одлучује него да слуша.

Hvala diosu da imate mogucnost da odete sa strancem, a ne biti s mrskim dusmanima. Doci ce Klaus i izbaviti te ovog jada i cemera, i odvesti u Baden Wuttenberg, da kupujes po REWE orginalnu nutellu👍
Доћи ће Зверка и одвешће их у свет гламура и живота на високој нози.Само нека не вежба на кућном бициклу.

Propaganda im stvorila takav sustav, takvu stvarnost. Piju to kao vodu. Sve je lose ovdje, tamo negdje zapadnije je sve bolje. Samo da se toga docepaju.🤭 A onda shopping cijeli dan, galantni, muzevni, osjecajni muskarci, sloboda, samostalnost, sigurnost.

U svakom slučaju, gdje balkanski muškarac odlučuje i uređuje životne okolnosti, tu cvijeće ne raste.
Ovo je sustina feminacista i non stop se ponavlja u svim tekstovima koje postavljaju ovde.
I ja pitam sta ja imam veze sa tim sta panco ima veze sa tim...
Vi ste muskarci , glasi odgovor...

E pa taj odgovor ne moze da prodje kod mene, niti ja bijem neku zenu , niti sam iz tog sela, i zenska rulja koja se napoji zlobnoscu ko zna gde ali stalno i periodicno , uvek dolazi i bez argumenata nastupaju na svim temama...

Argumenat ima tamo neki covek nije argument za mene...i on je muskarac , takodje nije argument za mene...i treba ti da budes osudjujuc prema svim muskarcima, takodje nije argument za mene...

Tolerantan sam prema logici ne pricas ono sto zelimo da cujemo ali to ne moze tako..
Ali nisam tolerantan prema ponasanju da niti jedan argument nikad ne bude naveden zasto je dozvoljeno zenama da budu nekulturne, neprijatne, agresivne, i muskomrzacke ovde na forumu..
Argument nama je neprihvatljivo da muskarac izjavi da ne treba biti iskren prema zenama ne moze biti argument za muskomrzacko ponasanje i pripisivanje krivice koju niko od muskaraca sa foruma nije pocinio.

To su tako podle logicke zamene i na zalost ili je razlog nezrelost ili , ono sto opet ne mogu da napisem, i tako se stalno precutkuje umesto da se zene na forumu pocnu da drze malo kulturnijih obrazaca ponasanja..
a ne samozivost do daske..

vaspitavanje ženskog deteta je kudikamo specifičnije i složenije u odnosu na muško dete , ako ništa drugo, zbog fiziološke konstitucije
nije samo tinejdž period važan, to je kontinuirani proces
Од васпитања мушког детета зависи како ће се опходити према женама. И обрнуто.
Ја сам свој посао обавила. По другарицама сина, рекла бих успешно. И немам више живаца за ове кукумавке.
Само се кмечи уместо да се дела. Како децу васпитамо тако ће и третирати друге. А сви би поштовање али да се оперу од те одговорности. Па је криво друштво, школа, стање у држави, криви су медији, балкански синдром... :roll: И од силних (злоупотребљених) феминистичких мантри покопају тиме себе јер испадне да се ми, мајке најмање питамо. А питамо се највише. И зато конци и јесу у нашим рукама, и зато свет и јесте суштински, природно женски. Али када неке испусте те конце да би терале инат и утрапиле их и мушкарцима, оде маст у пропаст.
Не могу више. Од силне борбе за женска права оно најмоћније, што нам је Богом даном и што нам је на част и корист се деградира.
Мука ми је.

Или када чујем родитеље који сада имају малу децу- лако је теби, твоје је одрастало у нормалније време.
А јел? Време је онакво какви смо ми, какво дозволимо да буде.
Све друго су изговори и линија мањег отпора.

Screenshot_20231008-085123_X.jpg

Од васпитања мушког детета зависи како ће се опходити према женама. И обрнуто.
Ја сам свој посао обавила. По другарицама сина, рекла бих успешно. И немам више живаца за ове кукумавке.
Само се кмечи уместо да се дела. Како децу васпитамо тако ће и третирати друге. А сви би поштовање али да се оперу од те одговорности. Па је криво друштво, школа, стање у држави, криви су медији, балкански синдром... :roll: И од силних (злоупотребљених) феминистичких мантри покопају тиме себе јер испадне да се ми, мајке најмање питамо. А питамо се највише. И зато конци и јесу у нашим рукама, и зато свет и јесте суштински, природно женски. Али када неке испусте те конце да би терале инат и утрапиле их и мушкарцима, оде маст у пропаст.
Не могу више. Од силне борбе за женска права оно најмоћније, што нам је Богом даном и што нам је на част и корист се деградира.
Мука ми је.
samo da to izjednačenje ne krene u pogrešnom pravcu
nego
opet ja sa ono oko vaspitanja dece
porodica porodica i porodica, je temelj svega daljnjeg što će biti

Како смеју да их булингују само зато што су џајлдлес или сингл? Зар не знају да је то превазиђена пракса из бајгон ејџа? Предлажем да они који репрезентују жртве рејзују авернес тако што ће гостовати у неком популарном ток шоуу где ће експоузовати токсичне биготе.

Čitam ,ćutim,pratim temu i pitam se...
Zamislite temu,sindrom Balkanke...
Razapinjali su me i za blaže konstatacije,zamislite da opišem u temi prostu,neobrazovanu,zatucanu ženu,nazovem je Balkankom...
Pitam se,kome je u interesu da ovo objavi,ko štiti ovaj rodni fašizam,kome je u interesu da ovakve teme traju...

Čitam ,ćutim,pratim temu i pitam se...
Zamislite temu,sindrom Balkanke...
Razapinjali su me i za blaže konstatacije,zamislite da opišem u temi prostu,neobrazovanu,zatucanu ženu,nazovem je Balkankom...
Pitam se,kome je u interesu da ovo objavi,ko štiti ovaj rodni fašizam,kome je u interesu da ovakve teme traju...
Obrati se moderaciji zenomrscce.
Ne troluj nego delaj ako ti tema smeta.
A tvoj svaki upis zapravo doprinosi temi.
Savrseno opisujes sindrom balkanskog muskarca koji MORA da se pita za sve.
A zensko da isturi sise i povremeno guzove kad ti zelis pa da kuva.
Bar tako kuckas ovuda.

Na Balkanu žena kad zatrudni prvo se pita:"Jel muško?"
Ako je odgovor potvrdan odmah i ona dobija privilegovaniji polozaj iz obične služavke
u služavku sa povremenim privilegijama
.Ako je odgovor NE onda ima nekoliko reakcija:
"Pa dobro, bit će bolje drugi put",
"Samo nek je živo i zdravo(a gledaju je sa sažaljenjem)".
Balkanci se odgajaju na tipičan balkanski način.
Balkanac od svojih prvih koraka se uči da žena služi samo kao služavka,
(da bi na vreme znao kako da se ophodi prema svojoj budućoj supruzi. )
Balkanci se uče da je njihov jedini zadatak da ustanu iz kreveta(u neka doba dana),
da se protegnu, isprde, istovare i jedu (servirano, na tacni)
Balkanac raste i postaje veliki Balkanac.
Kada se Balkanac razboli, često ume da se ponaša kao da mu ističu poslednji minuti života.
Leži po ceo dan, stalno traži hranu, lekove, čajeve...Na tacni.
Smatra da je u toj situaciji dužnost žene da udovoljava svim njegovim prohtevima.
Balkanac uvek mora biti u pravu.Duševna poslastica.
Posebno im je važno da je njihova verzija događaja ili rešenje problema iz njihovog ugla najbolje moguće
i ne voli da se žena meša ili kritikuje njegove poglede na svet.
Za žene se nekako prosto podrazumeva da svakog dana kuvaju, čiste
, pomažu deci sa domaćim zadacima i vaspitavaju ih istovremeno,
dok Balkanci ne mogu da odgovore ni na jednostavno pitanje dok gledaju TV.
Još ako je utakmica u pitanju, zaboravite na njihovu koncentraciju i to da će registrovati da ste ga nešto pitali.
Balkanac misli da je u seksu lek za sve .
U stvari, za njega je seks rešenje za sve i nema nikakve veze sa tekućim problemima u porodici.
Balkanac teško primećuje promene,u fizičkom izgledu žena.Ali i u ponašanju.
Malo muškaraca je spremno da pogleda istini u oči i prihvati činjenicu
da baš njihove majke nisu najsavršenija stvorenja na svetu
Balkancu je njegova mama najsavršenija žena na svetu.
Ničije sarme neće biti kao mamine.
Balkancu je sasvim normalno da prljave čarape budu na podu, košulje i majce okačene o stolicu
ili samo elegantno ostavljene na dasci za peglanje.
Balkanac je ubeđen da je Bogom dan za vožnju
.Ako tokom vožnje naiđe na neki problem u saobraćaju kao što je zastoj,
odmah će reći da mora da je žena vozač kriva za to.
Na žene za volanom često će gledati s podsmehom.
Gomila budalaština.

Evo koji su problemi.

(Ne morate da pišete evo ga Balkanac se pronašao, jasno mi je da bi to usledilo šta god da kažem)

1. Izraz

Sama reč Balkanac je jako jako jako loša.

U Balkan spadaju i Moldavija i Italija (da, neki računaju i Moldaviju, a Italija spada zbog Trsta). Kakve dodirne tačke imaju Moldavija i Italija?

Možda bi bolji izraz bio Jugosloven?

Ipak, i taj pojam ima mane. Zastareo je jer ničeg što se zove Jugoslavija nema 30 i kusur godina. A onda, kakve veze ima Slovenac s Makedoncem? Aposolutno nikakve.

Možda bi Srbenda bio najbolji izraz?

Jer ipak Srbijanac, Bošnjak i Crnogorac su Srbi. To odgovara našem prostoru. Da ga nazovemo Srbendom? Ali, imate i Hrvate koji odgovaraju ovim opisima. Onda da kažemo? Srbendo-Hrvatina? Hmmmm ne.

Ili da se prosto složimo da se oni koji odgovaraju ovim nazivima nazivaju debilima/pravim muškarcima (kako ko voli) nalaze svuda na svetu a ne samo kod nas?

S tobom ne vredi jer ces uvek gurati svoje da su zene zenama neprijatelni a feminizam neko zlo...
Ne bih išla tako daleko da su žene ženama neprijatelji ali žena će za snahu reći da se prenemaže i spava do podne a ona je prala veš na potoku sat prije nego se porodila. Takve žene "sole" pamet sinovima sa šta fali kad sam ja mogla što ne bi i ona itd. Najbolje je bogi objasnila, da bi stali u kraj ovakvom kukavičkom (neću nazvati balkanskom ponašanju jer je previše generalizovano) mi žene treba da odgojimo sinove da budu bolji ljudi i muškarci. Ne potežem pitanje krivice da me ko pogrešno ne shvati samo dajem prijedlog za rješenje.

Ne bih išla tako daleko da su žene ženama neprijatelji ali žena će za snahu reći da se prenemaže i spava do podne a ona je prala veš na potoku sat prije nego se porodila. Takve žene "sole" pamet sinovima sa šta fali kad sam ja mogla što ne bi i ona itd. Najbolje je bogi objasnila, da bi stali u kraj ovakvom kukavičkom (neću nazvati balkanskom ponašanju jer je previše generalizovano) mi žene treba da odgojimo sinove da budu bolji ljudi i muškarci. Ne potežem pitanje krivice da me ko pogrešno ne shvati samo dajem prijedlog za rješenje.
Takve zene su zrtve patriarhalnog sistema koje su se njemu prilagodile i podvrgle da bi opstale i prezivele u njemu jer sta mislis kako bi prosle da nisu?

Takve zene su zrtve patriarhalnog sistema koje su se njemu prilagodile i podvrgle da bi opstale i prezivele u njemu jer sta mislis kako bi prosle da nisu?
Ne bavim se ŠBBKBB prognozama, samo navodim ono što je pogrešno. Zar nije logično da ako si se ti napatio u životu želiš svojoj djeci da drugačije žive?
Lično nemam problem sa patrijarhatom, u takvoj porodici sam odrasla i u istoj takvoj odgojila djecu.

Ne bavim se ŠBBKBB prognozama, samo navodim ono što je pogrešno. Zar nije logično da ako si se ti napatio u životu želiš svojoj djeci da drugačije žive?
Lično nemam problem sa patrijarhatom, u takvoj porodici sam odrasla i u istoj takvoj odgojila djecu.
Pa kako nemas nista protiv patrijarhata kad bi stara majku/nanu morala bespogovorno da slusas? Ona je takodje slusala svoju svekrvu, a njena svekrva svoju itd

Back