SILOVANJE!!!!

giselle:
Uf, procitah svih 10 stranica ove teme i nije mi zao sto nisam legla da spavam, a evo 4 sata ujutru je...
Isto sam sve procitala i prosto ne mogu da verujem koliko ima devojaka koje su prosle to uzasno iskustvo. I sve mi mislimo da se takve stvari desavaju drugima a da je nemoguce da se nama desi.

Imam brata koji je silovao nekoliko nevinih i dosta ne-nevinih....
Tako da mogu da pričam o tome šta se krije iza nevinih i "nevinih" žrtava...

On je inače siledžija i po izgledu i po ugledu i po ponašanju....Znači , nema iz kog ćoška da omaneš u proceni....
I devojčice , klinkice dodju , merak im je da budu vidjene u društvu tamnih džipova, Moskve, Sport caffea,itd....Ne nose odela, nemaju sitnije od 50e......
I uvek ima 2 devojčice više nego što je muškića.....

I sve je lepo dok piju, zezaju se, čak i kada ih odvezu na neku gajbu da nastave tulum...
E onda krene silovanje, koje je bez udaraca, bez šamara, čak i bez vike. Jer to su momci koji prebiju čoveka ako izgovori tri pogrešne rečenice....
I često sutra opet dodju...
Često nameste drugarice...
(Ovo je toliko često u Srbiji, da mi se smrači)

Stalno nova ekipa, stalno nove hirlidersice....ali tako izgleda mora.....
Loše je što će muškarac koji se stalno kreće sa takvima u društvu , da pomisli da je svaka žena takva.....Iz njegovog ugla ih je preko 80% takvih, a i razumem ga......Nije upoznao 10 devojki koje nisu takve....

Sa druge strane ogledala je moja drugarica koju su silovali preko puta fontane, što će reći svetla koliko hoćeš, na povratku sa fakulteta, ali nije pomoglo....I strah je ušao u njene oči, sivilo preko njenog lica....
I da, ja sam taj isti muškarac, koji gleda svako veče hirlidersice koje će zaginuti na kraju večeri i ne da ga boli uvo, već skoro da smatram da treba tako, i isti taj koji pati tiho zbog tuge jedne nesretne devojke...
I djavo i andjeo....

Jezivo.Niko me nije silovao,fala Bogu,ali je bio 1 pokusaj.I to decko moje dotadasnje najbolje drugarice,koja je na to samo rekla,pa on je malo nasilan????/?? 3 dana posle toga sam pila bensedine.
To je bilo letos,u julu...Sva sreca pa imam puno brace..dvojica cak rade za zandarmeriju.
Epilog....bio je 3 meseca u bolinici,sa teskim telesnim povredama,a ja sam otisla tamo.odnela mu 1 bananu i onako polomljenog pljunula.I to mu je malo.Djubre jedno.
A da je uradio to,licno bi ga odrobijala.

tufnica_86:
Jezivo.Niko me nije silovao,fala Bogu,ali je bio 1 pokusaj.I to decko moje dotadasnje najbolje drugarice,koja je na to samo rekla,pa on je malo nasilan????/?? 3 dana posle toga sam pila bensedine.
To je bilo letos,u julu...Sva sreca pa imam puno brace..dvojica cak rade za zandarmeriju.
Epilog....bio je 3 meseca u bolinici,sa teskim telesnim povredama,a ja sam otisla tamo.odnela mu 1 bananu i onako polomljenog pljunula.I to mu je malo.Djubre jedno.
A da je uradio to,licno bi ga odrobijala.
:) I treba! A sta si uradila sa bananom? Gre'ota da pocrni i propadne, a verovatno je i ruke imao polomljene pa nije mogao da je jede...

Tuzno je skroz sto postoje devojke kojima je stalo da budu vidjene u dzipovima,sa starijim momcima i slicno... ne zele da otvore oci zasto ti stariji momci zele da budu pored njih...

ne kazem da je problem u razlici godina vec u namerama i cistoj gluposti...

Ne krecem se uopste u tom drustvu nit takvih devojaka niti takvih "opsanih" tipova jer je sve to bezvredno i nema trunke integriteta,al promena takve svesti moze nastupiti samo blagovremenim obezbedjivanjem pravilnih programa razvoja deca,i zanimacije za odrasle,...medjutim grad,drzavu pa i same ljude bas briga za sve to,i vise vole da se napiju nego da procitaju dobru kvalitetnu knjigu...cak ljudi ni ne znaju sta znaci rec kvalitet i kako se procenjuje....tuzno,tuzno...

zato radimo koliko mozemo u svom okruzenju i saradjujemo sa onima koji vide ono o cemu sada pisemo.

Au.
Strasno mi je tesko da pruzim bilo kakvu rec utehe svakoj od vas koja je prozivela tako lose iskustvo.
Prosto me je stid zbog toga.
Mislio sam da ne poznajem nikoga ko je silovan.
Odajem vam priznanje na hrabrosti da progovorite, makar i na ovom mestu.
I znajte da vase reci imaju odjeka.
Neka smo se barem mi na forumu malo zamislili, pa ce se stvari donekle popraviti.

Za silovanje pogotovo za pedofiliju treba da se sakati,to je moje misljenje pa ce onda to i prestati.
Na pitanje zasto to ljudi rade,postoji vise teorija,prva je zbog osecaja moci,druga je da ih uzbudjuje da nanose povrede nekoj osobi tokom seksa,a ne mogu da nadju partnera za sado mazo vezu,treca je da ih uzbudjuje kad gledaju iskreni strah u ocima tih devojaka i samo da znate u svakom od nas postoji skriveni djavo,ja to znam po sebi,ali niko ne sme da ga pusti na povrsinu,ja bar nikad nisam,a vama devojkama koje ste to dozivele,ne znam sta da porucim,bilo koja moja rec ne moze vam pruziti utehu,samo da znate da je najgora stvar ako vam to lose iskustvo zauvek poremeti seksualni i uopste zivot i da znate da ako se to dogodi onda su oni bez obzira na kaznu pobedili,a moja poruka vam je da ne dozovlite skotovima da uzivaju u tome kako su vam sjebali zivot,pregurajte to kako god mozete,zao mi je svake kojoj se to desilo....

Pavle_the_Great:
Za silovanje pogotovo za pedofiliju treba da se sakati,to je moje misljenje pa ce onda to i prestati.
Na pitanje zasto to ljudi rade,postoji vise teorija,prva je zbog osecaja moci,druga je da ih uzbudjuje da nanose povrede nekoj osobi tokom seksa,a ne mogu da nadju partnera za sado mazo vezu,treca je da ih uzbudjuje kad gledaju iskreni strah u ocima tih devojaka i samo da znate u svakom od nas postoji skriveni djavo,ja to znam po sebi,ali niko ne sme da ga pusti na povrsinu,ja bar nikad nisam,a vama devojkama koje ste to dozivele,ne znam sta da porucim,bilo koja moja rec ne moze vam pruziti utehu,samo da znate da je najgora stvar ako vam to lose iskustvo zauvek poremeti seksualni i uopste zivot i da znate da ako se to dogodi onda su oni bez obzira na kaznu pobedili,a moja poruka vam je da ne dozovlite skotovima da uzivaju u tome kako su vam sjebali zivot,pregurajte to kako god mozete,zao mi je svake kojoj se to desilo....

e prijatelju nemogu da ne primetim gresku u tvom celokupnom postu...
sakacenjem bilo kog dela tela nece se zaustaviti degenerativnost u mozgu.
ako nekog uzbudjuje strah u ocima devojaka kako si i napisao on moze na bezbroj nacina da ja povredi i bez one stvari.

za DIFERENT

Pa da,mozda hoce mozda nece promeniti lose stanje razmisljanja,al ce promeniti stav onih koji razmisljaju o tome dal je to kul da im desi(posledica) pa makar smanji brojnost takvih dogadjaja,...nesto za pocetak makar...

Mada,opsti je problem nezainteresovanost ljudi na vodecim pozicijama,to jest neupucenost i intelektualno spiritualna nezrelost vecine vodja naseg drustva a to ide od predsednika sportskih klubova preko mesnih zajednica ,raznih direktorskih mesta pa sve do vrha drzava i narocito ljudi koji imaju novac i upravljaju vodecim pozicijama kao figurama...inace bi situaciju lako bilo promeniti da to nije tako :(
(makar u velikoj meri)

Ja mislim da nikakvim sakacenjem svog napadaca neces ublaziti svoj bol... kao neko ko je slicno prosao, jedini nacin je da ublazis bol je da oprostis. Nemojte pogresno da me razumete, al noseci mrznju u sebi skodis samo sebi.
A sto se kazne tice, zatvorska kazna definitivno treba da bude mnooooogo duza.

MinM

Tacno je da se treba odvojiti od negativnih emocija i da to zna da bude jako tesko pogotovu ako u svojoj okolini nemamo vesele likove a nekad je tako....
Ljudi su ljudima najvece blago kada to dozvole sebi da budu,a opet u isto vreme mogu biti i jedni drugima najveci teret...

pa sad,jedna stvar jeste pripremiti se za lose stvari koje se mogu desiti,fizicki,emocionalno,mentalno...logicki...itd... kada se u takvoj situaciji ucini sve sto je u ljudskim mogucnostima onda nema tolike grize savesti i tolike navale negativnih osecanja kao kada je osoba neaktivna u ulozi zrtve...

moze_bolje:
Zasto neko misli da su predvidjene kazne niske? Mislim da su taman, malo se preuvelicava u prici taj akt, malte ne ispada gore da je siluje nego da je ubije. Ma daaa. Ziva zdrava, nepovredjena, jedino sto je moralno uzdrmana psihicki, jer je dala manijaku, ali sve u svemu nije toliko strasno kao sto se predstavlja.
Ne odobravam niti prihvatam takvo ponasanje, ali ne treba ni preterivati, ipak je ubistvo cesto oko 10 g zatvora, sto bi ovo bilo vise od 3.
ne kaki!
a kad bi neko malo tebe moralno uzdrmao psihicki u bulj.u?
a sva sreca pa se ne pitas nista...i tebi slicni

MinM_4Life:
Ja mislim da nikakvim sakacenjem svog napadaca neces ublaziti svoj bol... kao neko ko je slicno prosao, jedini nacin je da ublazis bol je da oprostis. Nemojte pogresno da me razumete, al noseci mrznju u sebi skodis samo sebi.
A sto se kazne tice, zatvorska kazna definitivno treba da bude mnooooogo duza.

PRVO ga osakatis..aaaa ONDA mu oprostis.
tako mu to dodje...
sa svakom zenom koja je ovo dozivela saosecam, sa svakom koja je dozivela i mentalno nasilje - takodje.Bog sve vidi...platice oni i u ovom zivotu, ne moraju da cekaju na onaj...

ana medena:
Znam kako se osecas...Hrabro nastavi dalje...Mozda na kraju budes imala srecu da nadjes divnog muskarca kao ja...Hvala svima na podrsci!!!!!!!!!!

Zene umeju da budu takve cackaju cackaju dok ne dobiiju po nosu...

Ipak prema nekome ko je silovao ne bih imao milosti u bilo kom smislu... :?

Zefirra:
...ma ima vas muskaraca koji ste normalni a hvala bogu i jaki...
...pa nesto mislim kad biste prebijali silovatelje i manijake onako organizovano kao sto to radite sa homosexsualcima , svet bi bio mnogo lepse mesto za nas zene...a i stekli bi ugled i postovanje i simpatije svih zena...

Da, bilo bi dobro kad bi se normalni muskarci borili protiv toga. Ali, oni nekako misle da se taj uzas uvek dogadja nekom drugom, ne razmisljaju da bi se to moglo dogoditi njihovoj cerki, majci, sestri, zeni... Najgore od svega je sto mnogi muskarci ne vide u tome nista tako strasno, sto smatraju da su uglavnom zrtve krive. A najgore od svega je sto tako razmisljaju mnogi medju onima koji treba da sude tim zlocincima.

Da, bilo bi dobro kad bi se normalni muskarci borili protiv toga.

Kao sto rekoh,borimo se protiv toga,i najcesce ispadnemo smesni,itd... to jest nekad se uradi ponesto jako vazno,al sta radis kada se ubacis izmedju nekog ko je krupniji od tebe i devojke koja je na podu,njega odbacis par koraka(tako sto izvrsis nesto izmedju udarca i guranja direktno na bradu lika, i onda devojka sa zemlje kaze :"a sta se ti mesas to mi drug?!?!"

a on kao fora krenuo nesto vadi iz "iza ledja" valjda ocekivao covek da cu vicem:"e nemoj" i da se sklanjam,al cim sam video da mu ruka krenula nazad prisao sam mu na manje od pola metra i samo cekao da vidim momenat da mu ruka krece napred,bilo sta u ruci odrobijao bi ga,...naravno zato sto sam bio u metrou vukovog spomenika i nijednog milicajca nigde a obicno ih koliko oces...

naravno,to ne znaci da se ne treba umesati, al smatram da mnogo vise cinim time sto drzim tehnike samoodbrane,i time poducavamo i devojke i verujem da ne postoji nijedna dovoljno sitna devojka a da ne moze da se odbrani...to jest da barem nema postenu sansu da se odbrani i ne neverujem da je bolje pustiti napadaca da uradi nesto...kao sto je neko gore napisao,mislim da je bolje uciniti sve sto se moze.

i zrtve naravno nisu krive inace se ne bi nazivale zrtvama,mada je problem sto se zrtve cesto osecaju krivim za ono sto im se desilo i krive sebe...medjutim kad se desi tad je vec kasno,treba se pripremati pre nego li se desi...

mada i kada se desi,onda dobro dodje da bi se osoba oslobodila stresa i svih negativnih emocija da pocne da radi na sebi...

Back