Силом на силу ћемо одговорити!!!

Ti govoris o slobodi raspolaganja imovinom kod srpskih kraljeva u srednjem veku npr. ? Govoris o slobodi raspolaganja imovinom u feudalnom dobu ? Ok je za manastire,
ali za zemlju nema sanse da im dozvolimo...

Е, баш ме занима који си па ти,
односно који сте то Ви
па да нешто не дозволите СПЦ
????

Вала си се намлатио ових дана,
баш би могао малко да се одмориш ...

Е, баш ме занима који си па ти,
односно који сте то Ви
па да нешто не дозволите СПЦ
????

Вала си се намлатио ових дана,
баш би могао малко да се одмориш ...

'Mi' smo gradjani drzave Srbije.
Mnogo si ti nesto nervozan.
Izvini molim te sto se protivim takvom moralnom autoritetu kao sto je SPC, svi znaju da je SPC uvek u pravu, ko kaze nesto protiv Crkve taj je ludak ili strani placenik :roll:

Mozes li ti da odgovaras na drugacija misljenja bez licnih poruka ? Eto posto po tebi bivsi moderatori imaju komplekse sto nisu i dalje na vlasti, reci mi zbog cega ja treba da se 'malko odmorim' ?

znao sam da si neki potomak ovih sto su u ranu zimu otimali i poslednje svinjce i dzak kukuruza od izgladnele seljacke porodice sa 7-8 dece

ne pita vas bre vise niko nista

Ja govorim o hiljadama hektara koje bi ovi da vrate pod kontrolu, kako si izveo analogiju sa dzakom kukuruza, nemam pojma... Znaci ako me nervira kada pop hoce da uzme hektare i hektare zemlje, to mora da znaci da bih ja uzeo bebinu zvecku od siromasnih porodica ?

Zanimljiva logika. Super, ti pusti sada nekog popa da ti okupira stan, posto se 'Vi' pitate.

...svi znaju da je SPC uvek u pravu, ko kaze nesto protiv Crkve taj je ludak ili strani placenik :

Ovo je netačno. Kad neko nije u pravu, onda nije u pravu. Bez obzira odakle dolazi ili kome prirada. Svako je podležan zakonu, pa i sveštenici (koji nisu crkva, već rade posao u crkvi). Crkva ne može da bude, ili da ne bude u pravu... nema ona usta da bilo šta kaže.
Što se tiče ovog slučaja, nisam ga pratio i ne znam ko šta zastupa. Meni se ne sviđa kad bilo ko prkosi zvaničnoj odluci suda na ovaj način. Ovo pišem uz malu ogradu, jer kako sam već napisao, ne znam šta se sve dešavalo i ko je u pravu, tj. da li je bilo zakulisnih radnjih, koje nisu retkost u ovakvim slučajevima.

Ja govorim o hiljadama hektara koje bi ovi da vrate pod kontrolu, kako si izveo analogiju sa dzakom kukuruza, nemam pojma... Znaci ako me nervira kada pop hoce da uzme hektare i hektare zemlje, to mora da znaci da bih ja uzeo bebinu zvecku od siromasnih porodica ?

Zanimljiva logika. Super, ti pusti sada nekog popa da ti okupira stan, posto se 'Vi' pitate.

nece da uzme, nego trazi da mu se vrati

to uzeti verovatno ti cesto figurira u porodicnoj istoriji, za vratiti verovatno nisi ni cuo, sta vama ima da se vrati?

Imaju da se vrate na ulicu sa koje su upali na tudje

Nije da nema

nisam pratio razvoj diskusije, ali pitanje

jel se ovaj princip odnosi i na ove nove od 2.000 naovamo?

ako je princip, onda vazi za sve ne za neke

ova najnovija kontranacionalizacija je po sumi i najveca ikada.

1997 po predlogu opozicionog clana, z.djindjica, zakonom su ponistene dotadasnje privatizacije preduzeca, gde su zaposleni po vazecim zakonima privatizovali firme i postajali deonicari. ko ce to njima da nadoknadi ikada?

mogu li zaposleni kojima je drzava posle 2.000 privatizovala firme i ugrozila egzistenciju velikog dela srpskog naroda, mogu li oni kad udjemo u eu tuziti drzavu srbiji sto je prodala firme i potrosila pare (tudje). bar da tuzimo u strazburu, kad ovde ne da dimkic

Ti tajkuni kojima si opsednut su iznikli sa otrovnog bunjista socijalizma

Zato i jesu bivsi komunisticki direktori poput Miskovica, Tomica i slicnih, a u talu sa naslednicima olosa sa osme sednice, sa ove ili one strane, svejedno

Medjutim, te zalopojke uputi nekom koga interesuju. Mene interesuje vracanje pokradene imovine i sutiranje ********* i njihovih naslednika na hladne novembarske ulice.

Bogat episkop - siromašna eparhija
Srbija
- Blic
ponedeljak, 26 januar 2009 13:07

episkop_banatski_nikanorEpiskop banatski Nikanor Bogunović, koji stoluje u najsiromašnijem delu Vojvodine, kupio je novi luksuzni automobil – treći u poslednje četiri godine. Blic piše kako se ovaj episkop sada vozi u škodi oktavija superb metalik sive boje. Taj automobil na tržištu Srbije u proseku vredi oko 30.000 evra (http://www.autocacak.co.yu/superb/cenovnik.html).

Za razliku od episkopa, koji se vozi u luksuznim kolima, većina banatskih sveštenika vrlo skromno živi. Uz rad pri crkvi, oni da bi preživeli, još seku drva, mešaju malter, oru njive i gaje svinje. Episkop je sveštenicima razrezao i 21% od prihodna, odnosno, jednostavno rečeno paroh je toliko dužan da od zarade uplati na račun Vladičanskog dvora u Vršcu. U sedištu Eparhije banatske kažu kako Nikanor ''gomila'' sveštenstvo, smanjuje već male i siromašne parohije, a većinu novih sveštenika dovodi iz eparhija Žičke i Šumadijske, sa čijim episkopima nije u dobrim odnosima.

Ovom arhijereju zamera se i da je samovoljno uvećavao crkvene takse i da ih je svojevremeno isticao u evrima. Episkop Nikanor došao je u Vršac 2004, a pre toga je bio u Australiji, zatim kao episkop-pomoćnik tadašnjeg episkopa žičkog Stefana Boce, a bio je i episkop goronjokarlovački u Hrvatskoj. Poznat je i po tome da je jesenas na Saboru sa balkona Patrijaršije u Beogradu mahao pristalicama ultradesničarskih organizacija, kao i da je u svojoj eparhiji zabranio veroučiteljima da koriste udžbenik episkopa braničevskog dr Ignjatija Midića koji je odobrilo Ministarstvo prosvete i Srpska pravoslavna crkva.
veseo neki covek taj Nikanor :mrgreen:

Jeste vala, Veliki Boris treba da privatizuje i crkvenu imovinu i stavi na licitaciju svojim zapadnim prijateljima i partnerima. Samo je to pravi i iskren pokazatelj danasnje demokratske i EUropske Srbije koji ce ZASLUZNIM srbima pokazati svetlost i put u EUropu bez viza.
:super:
dobro ako je Klintonov i Madlenkin drugar, preosvesceni Artemije Radosavljevic mogao da valja crkvenu imovinu siptarima na KiM , onda sto ne bi nesto uvaljali i zapadnim prijateljima i partnerima :mrgreen:

dobro ako je Klintonov i Madlenkin drugar, preosvesceni Artemije Radosavljevic mogao da valja crkvenu imovinu siptarima na KiM , onda sto ne bi nesto uvaljali i zapadnim prijateljima i partnerima :mrgreen:

Imate moju punu podrsku :super: ... "zajam - privatizacija - zajam" je svetsko otkrice srpskog ekspertskog tima. Tu formulu ce ekonomisti sirom Sveta izucavati godinama ;)

Ti tajkuni kojima si opsednut su iznikli sa otrovnog bunjista socijalizma

Zato i jesu bivsi komunisticki direktori poput Miskovica, Tomica i slicnih, a u talu sa naslednicima olosa sa osme sednice, sa ove ili one strane, svejedno

Medjutim, te zalopojke uputi nekom koga interesuju. Mene interesuje vracanje pokradene imovine i sutiranje ********* i njihovih naslednika na hladne novembarske ulice.

Kakav utopistički stav, a više od 200 ********* u Skupštini Srbije. Ili se budi iz sna ili štipam.

Back