SH, TH, CH, ZH, W

• Začetnik teme Začetnik teme KETIV
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je najjednostavnije, zasto ga ceo svet ne koristi? A i najjednostavnije je fonetski gledano, jer svaki glas ima slovo koje ide uz njega. Grafemski je latinichno pismo jednostavnije jer ima manje grafema tj. slova.

O ovome se može polemisati i to dosta. Ima dosta izuzetaka koje mi ne percepiramo zato što nam je to maternji jezik.
Odma' ću ti reći da srpski jezik nije u potpunosti fonetski.

O ovome se može polemisati i to dosta. Ima dosta izuzetaka koje mi ne percepiramo zato što nam je to maternji jezik.
Odma' ću ti reći da srpski jezik nije u potpunosti fonetski.

Znam da je tako, idem u Filoloshku gimnaziju i svestan sam mnogih izuzetaka koji su gotovo neprimetni, ali teoretski gledano, za nivo osobe koja je postavila ovu temu, i toliko informacija je previshe.

Ja pishem sh i ch... Jer me mnogo mrzi da svaki put trazim š i č... Oduzme mi vreme dok kuckam... I to samo na ovom foruku koristim sh i ch. U sms-ovim nikada (to mi je odvratno kad vidim, ne znam ni sama zashto), w kao mawa, plawa i tako to -> to kad vidim!!! Padne mi mrak na ochi... A inache koristim ћирилицу -> ovo je za ove seratore najseratorskije...

E mnogo me boli briga sto ti mislis da sam ja starija ili mladja! A kome se ne svidja cirilica i srpski moze slobodno da ode u Egipat i da nauci njihovo pismo i njihov jezik

A shto ti onda ne pishesh tjirilicom? :lol: Ja koristim komp nekih 10 godina vetj, i oduvek sam koristio engleski raspored slova, tako da nema shanse da se snadjem na srpskom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back