SH, TH, CH, ZH, W

• Začetnik teme Začetnik teme KETIV
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikad nisam koristila ch i sh, ali kad sam doshla na forum skoro svi su tako pisali i reko i ja da pokusham, da vidim koliko mogu i eto ispade, da sada pishem i sms poruke tako....
Ali ne volim kad v zamenjuju za w, to me nervira........
Ali shta cu navikla sam.....

а trick trick, tad mena sa latinice na cirilicu, a ja sam se navikla na latinicu...
nemam onu opciju koja mi treba, na ovom kompu, imala sam na starom....

Ne..Menja na shta god hocesh, samo morash prethodno da to dodash u u jeziku kompjutera u Contol Panel-u..:D
Ja upotrebljavam CH, SH , DJ .. jer ne mogu da menjam sad font zbog nekog slova , plus shto mi se meshaju onda z i y
A imache me nervira kad neko stavlja W umesto V i Y umesto U

Tu se slazhemo...w i y uopshte nemaju realnu upotrebu u pisanju..
Znam da je tako, idem u Filoloshku gimnaziju i svestan sam mnogih izuzetaka koji su gotovo neprimetni, ali teoretski gledano, za nivo osobe koja je postavila ovu temu, i toliko informacija je previshe.

Maj men..:D

Nikad nisam koristila ch i sh, ali kad sam doshla na forum skoro svi su tako pisali i reko i ja da pokusham, da vidim koliko mogu i eto ispade, da sada pishem i sms poruke tako....
Ali ne volim kad v zamenjuju za w, to me nervira........
Ali shta cu navikla sam.....

E ja iz istog razloga... i zarazila sam se, pa i sms sporuke pishem tako... samo shto u porukama pishem w umesto v, i y umesto u... na forumu nikad...

па, најмањи проблем је кад неко употребљава слова која си навела (не ради свуда права српска латиница (или ћирилица), па је некад немогуће написати ш,ђ,ж,ч,ћ,џ, а може да дође до забуне кад позовеш некога на "pice" рецимо... ја једном нисам знала да ли да понесем паре само за пиће, или за парче пице и неко пиће :lol:)...

много је горе дупло в уместо обичног (или још горе, уместо л), два о уместо у, ипсилон уместо у... :roll:

на пар форума сам чак видела да је то забрањено... и да се такве поруке исправљају, или бришу... што искрено мислим да би требало да буде свуда, јер такве поруке делују јако конфузно ако су дугачке... и ускоро ће деца почети тако и да пишу и на папиру (имам једну другарицу која ми је чак и послала такву разгледницу... са "tj, sh, ch..." :eek: )

Ja pishem sh i ch... Jer me mnogo mrzi da svaki put trazim š i č... Oduzme mi vreme dok kuckam... I to samo na ovom foruku koristim sh i ch. U sms-ovim nikada (to mi je odvratno kad vidim, ne znam ni sama zashto), w kao mawa, plawa i tako to -> to kad vidim!!! Padne mi mrak na ochi... A inache koristim ћирилицу -> ovo je za ove seratore najseratorskije...

:think: :think: :think:
Lakše ti je da nađeš i C i H umesto samo Č ?!!

Samo me zanima da li i na pismenom zadatku iz srpskog pisete SH, CH, TJ, TH I W??? Kad bi neko pravilno procitao ovako napisane recenice -pisane ovim slovima-, normalan covek ga ne bi razumeo!

Samo me zanima da li i na pismenom zadatku iz srpskog pisete SH, CH, TJ, TH I W??? Kad bi neko pravilno procitao ovako napisane recenice -pisane ovim slovima-, normalan covek ga ne bi razumeo!

Pa kad smo vetj kod pismenih zadataka oni se pishu tjirilicom........
ja nekad i u shkoli kad pishem latinicu, pishem SH, i tek onda se setim da treba Š,,,,,,,,....

Ја и 2 ортака (један користи такав правопис) смо извршили истраживање и закључили смо да такав начин писања користе углавном, како да се изразим, приглупи људи. Веровали или не, стварно је тако.

Ја и 2 ортака (један користи такав правопис) смо извршили истраживање и закључили смо да такав начин писања користе углавном, како да се изразим, приглупи људи. Веровали или не, стварно је тако.

Voleo bih da vidim detalje vaseg istrazivanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back