Pratim vas diskusije vec duze vreme i posebno mi je interesantna jedna pojava, koja je bas evidentn, mada ja nemam objasnjenje zasto je to bas tako.
Dobar deo diskutanata trazi poslove branja voca u Grckoj, sto znaci naj nizu vrstu poslova, naj manje placenu i tome slicno, a ti isti ne zele prihvatiti tu vrstu posla kod svoje kuce, za istu sumu novca. U Vojvodini ima hronican nedostatak radnika, plata(dnevnica) je ista, pa cak i veca nego u Grckoj, ali niko ne zeli da radi. U isto vreme cela armija se pokrene, ode od kuce, radi isti taj posao u nekoj stranoj zemlji, gde borave ilegalno i gde im ostane manje para nego sto bi im ostalo da su radili kuci.
Pitanje je: Dali je to samo glupoca i cinizam ili je to malo ozbiljniji mentalni poremecaj?
Opservacija 2:
Primetio sam da svi traze nekakav debilan posao, uglavnom nize placen, fizikalije. Interesantno da sa niko ne interesuje za zanatske poslove, za strucnije poslove, koji bi po logici stvari trebalo biti i bolje placeni. Na primer, niko nije postavio pitanje kako se moze naci posao u nekom auto-servisu, kao mehanicar, auto-elektricar. Niko nije postavio pitanje kako se moze naci posao u nekom elektro-servisu, kao elektricar, elektro-instalater ( nemoj samo da mi kazete da toga ima u Grckoj dovoljno i da im ne trebaju elektricari). Niko nije postavi pitanje kako dobiti posao u nekom PC servisu (sve te komjutere i kase po prodavnicama i lokalima mora neko obsluzivati).
Ja dolazim do zakljucka da se ovde skuplja samo nekvalifikovana i neobrazovana radna snaga, cast izuzecima koji su vec u Grckoj pa nesto konkretno i rade, ovo ostalo sve sami sljakatori.