Sezonski posao u Grčkoj

To su američki kruzer brodovi sa bogatim putnicima, oni ni ne nose pasoše sa sobom. Kada stignu, dobiju kartonske propusnice na 12 sati, koliko obično ostaju u mestu gde pristaju.
Meni je važno samo da ubedim grčkog policajca na polasku da mi udari pečat u pasoš da sam izašla iz zemlje, sve ostalo je uhodana šema...

Nije nama Srpkinjama tesko da ubedimo Grke....malo sminke, osmeh i malo ali malo sexi odece i to je to:zper:

Da li je bezbedno vozom do Atine za zensko? Nadam se da ti je bilo ok?
AKO NEKO IDE U RUMUNIJU, NIKAD DA NE IDE SAM, NAROCITO DEVOJKA. imala sam lose iskustvo i nikad vise sa Rumunima, sto manje kontakata sa njima u zivotu.
a sto se tice Larise, koliko je to stanica pre Atine?
sta mislis da bukiram preko net-a kartu za trajekt, ili mislis da ce biti mesta da kad dodjem direktno da kupim?

Naravno da je bezbedno,nema nikakvih problema pogotovu kroz Grcku ali i kad sam putovala za Srbiju uzmem spavaca kola i nema problema.
Kad kaze stanica Larisa misli na stanicu u Atini a ne grad Larisu koji je od Atine nekih 360km,tako se zove stanica koja je skoro u centru Atine.
Sto se tice karte zavisi kad ces da putujes ako je u sezoni ja bi ti preporucila da kartu bukiras preko neta da bi bila sigurna,ali opet zavisi kad planiras putovanje.

Krajnje BOLESNO, pogotovo ovaj pubrtetlija što se igra sa smajlijima.....

Sve sam se šalila...dođite, plate su 4000 evra, dozvoljen je rad, radi se samo 4 sata dnevno, tri dana u nedelji.
Dobijate i penziju posle dva meseca, a onaj ko izdrži tri, dobija i kuću i jahtu.

P.S. Ćerka od moje drugarice sa kojom stanujem kaže da su smajliji za malu decu, a ona ima već OSAM, pa je sramota da to radi

:hahaha: kakav si lik.....boli me stomak i sve zivo smehanjanjanja

Ja idem za nedelju dana na Krit preko agencije RAM Universal. Uslovi nisu tako losi a da bih proverio da li je neka prevara, kontaktirao sam hotel u koji idem da radim i rekli su da vec dugo saradjuju sa njima.

Prijava kod njih me nista nije kostala a placa mi se karta do tamo, smestaj i dobijam 3 obroka dnevno.

Tako da poenta je da moze da se nadje posao u Grckoj preko agencije, jedina razlika je sto je ovo grcka agencija a ne nasa :)

jesi jos uvek tamo?

Naravno da je bezbedno,nema nikakvih problema pogotovu kroz Grcku ali i kad sam putovala za Srbiju uzmem spavaca kola i nema problema.
Kad kaze stanica Larisa misli na stanicu u Atini a ne grad Larisu koji je od Atine nekih 360km,tako se zove stanica koja je skoro u centru Atine.
Sto se tice karte zavisi kad ces da putujes ako je u sezoni ja bi ti preporucila da kartu bukiras preko neta da bi bila sigurna,ali opet zavisi kad planiras putovanje.

hvala puno, idem za nekih 4 dana ako Bog da...gde si ti u Grckoj?

Lamija centralna Grcka.Srecan put za sada guzvi nema ali raspitaj se za strajkove.A sto se tice voza osim sto je udobnije a sa nekim vozovima i brze i ekonomicnije je:D

na kom si poslu tamo? Boze, ja idem a tako sam nesigurna, moji me zdrzavaju da ostanem u Srbiji i da se ne glupiram...pazi to....dajte mi malo podrske ljudi....::sad2:

jos i kupih kartu za voz, za 11.05. a strajk je.......najverovatnije 11.05. i 12.05...ceacu jedno veche na zeleznickoj stanici u solunu..nemam druge

ako neko tada ide, da zna na vreme

Poslednja izmena:
na kom si poslu tamo? Boze, ja idem a tako sam nesigurna, moji me zdrzavaju da ostanem u Srbiji i da se ne glupiram...pazi to....dajte mi malo podrske ljudi....::sad2:

jos i kupih kartu za voz, za 11.05. a strajk je.......najverovatnije 11.05. i 12.05...ceacu jedno veche na zeleznickoj stanici u solunu..nemam druge

ako neko tada ide, da zna na vreme

Ako uspes javi kako je u Eladi,
a ako ti zatrebaju neke adrese za rad na plantazama voca u Grckoj,
javi mi se na PP?

Nisam dugo pisao, pa malo da pojasnim posao za RAM Universal sad kad vec mesec dana radim za njih...

Prvo, kad sam stigao smestili su me u aquis bella hotel u kome nije bilo toliko lose, mislim nisam imao slobodan dan 12 dana ali se nisam bunio, radio sam u baru, dobar je bio baksis, pa sad presao preko toga da nemam slobodne dane.
E onda je dosao 30 april kad su mi javili da od sutradan prelazim u Aquis Arina Sand hotel zato sto u ovom mom imaju previse osoblja. Kad sam video kakva je soba, shvatio sam da nema pacova jedino zato sto pacovi nikad ne bi ziveli u takvim uslovima. Sledeceg dana su me smestili da radim u kuhinji umesto u baru, tako da sam nekih dve nedelje samo prao sudove i cistio case. Posle toga su se smilovali da me stave u bar, ali cuda, oni uopste nemaju konobare u sanku tako da sam samo donosio pice iz iz podruma i, naravno, prao case.
Rekao sam sebi, nema veze, ajde da izdrzim do plate pa da posle probam da nadjem nesto drugo.
Ali, platu sam trebao da primim pre 5 dana i jos uvek je nisam dobio. Agent iz RAM-a mi je prvo pricao sutra, sutra, a sada se vise i ne javlja na mobilni...

Tako da svi koji su otisli preko RAM-a, budite oprezni, ovo mi se sve vise i vise smrdi na prevaru...

Lepo ja rekla na samom početku teme...pa me još onaj pubertetlija Jova Trapavi ismevao.....

Nego...ako imaš papire od agencije...budi krajnje drzak i zapreti da ćeš otići u Dimos, IKA, ili u neku inspekciju rada da ih prijaviš. Ako se ne javlja na mobilni, pošalji SMS.
Napiši da ćeš platiti Rusima da im zapale agenciju. Ako su u Atini, to će VRLO OZBILJNO shvatiti...

Nemoj da daš otkaz pre nego što nađeš novi posao (i smeštaj), to je najgora varijanta.

Poslednja izmena:
P.S. Jel to ovaj hotel u Kokkini Hani, pošto na Kritu ima tri hotela tog naziva ?
Da svratim kad sam u prolazu...

2459161_5_b.jpg

To je taj hotel, ako dodjes u sledeca dva dana, videces me na ulazu, par dana radim kao bellboy...
Nema tog posla koji nisam radio u ovom hotelu :dash:

Ma ostacu ovde do 15 juna, tek da imam jos neke pare i onda palim negde drugde definitivno, ako nadjem u Maliji ili Herssonisosu nesto extra a ako ne, vracam se u BG, definitivno ovde ne ostajem do oktobra...

Pozdrav, pa ako svratis, vidimo se...

Nemoj ići u Malju ako ne znaš PERFEKTNO engleski, jer nećeš dobiti posao.
Tamo su turisti samo, i samo, i opet SAMO Englezi, i postoje barovi gde čak traže i određeni akcenat...da si, na primer iz Mančestera...

Nemoj ni u Agios Nikolas, tamo već godinama nema posla. Moj drug je posle 10 godina rada u Agiosu, ove godine napustio mesto, jer nije mogao da nađe odgovarajući posao.

Hersonisos već da...možda Stalida, pa čak i Sisi.

Za Iraklio važi pravilo da moraš znati Grčki.

U Hanji uvek ima najviše posla.

Drži se, nije kraj sveta....naći ćeš već nešto.

Ma znam da nije kraj sveta, ali ubi me sto je ovo bas malo mesto i nema bas puno ljudi sa kojima mozes da blejis...
Blejim stalno samo sa jednim rumunom, smorio me vise :roll:
Govorim vrlo dobro engleski, nemam bas akcenat ali mislim da to nije problem...
Videcu, ovde sam sigurno do 10-15 juna, a posle idem drugde da oprobam srecu :D

Hvala puno na savetima, planirao sam da idem u Maliju ili Hersonissos, tako da cu otici tamo na neki slobodan dan, tek da proverim kakva je situacija sa poslovima...

Pozdrav

Pratim vas diskusije vec duze vreme i posebno mi je interesantna jedna pojava, koja je bas evidentn, mada ja nemam objasnjenje zasto je to bas tako.
Dobar deo diskutanata trazi poslove branja voca u Grckoj, sto znaci naj nizu vrstu poslova, naj manje placenu i tome slicno, a ti isti ne zele prihvatiti tu vrstu posla kod svoje kuce, za istu sumu novca. U Vojvodini ima hronican nedostatak radnika, plata(dnevnica) je ista, pa cak i veca nego u Grckoj, ali niko ne zeli da radi. U isto vreme cela armija se pokrene, ode od kuce, radi isti taj posao u nekoj stranoj zemlji, gde borave ilegalno i gde im ostane manje para nego sto bi im ostalo da su radili kuci.
Pitanje je: Dali je to samo glupoca i cinizam ili je to malo ozbiljniji mentalni poremecaj?

Opservacija 2:
Primetio sam da svi traze nekakav debilan posao, uglavnom nize placen, fizikalije. Interesantno da sa niko ne interesuje za zanatske poslove, za strucnije poslove, koji bi po logici stvari trebalo biti i bolje placeni. Na primer, niko nije postavio pitanje kako se moze naci posao u nekom auto-servisu, kao mehanicar, auto-elektricar. Niko nije postavio pitanje kako se moze naci posao u nekom elektro-servisu, kao elektricar, elektro-instalater ( nemoj samo da mi kazete da toga ima u Grckoj dovoljno i da im ne trebaju elektricari). Niko nije postavi pitanje kako dobiti posao u nekom PC servisu (sve te komjutere i kase po prodavnicama i lokalima mora neko obsluzivati).
Ja dolazim do zakljucka da se ovde skuplja samo nekvalifikovana i neobrazovana radna snaga, cast izuzecima koji su vec u Grckoj pa nesto konkretno i rade, ovo ostalo sve sami sljakatori.

Teorija ti je briljantna, ali je sve to što pišeš, u praksi...ISPOD NULE !

Očigledno nikada nisi radio u inostranstvu, a pogotovo NE u Grčkoj....

Elem...moja zamerka broj jedan na tvoje razmišljanje:

Ko je taj koji se razume u autoelektroniku, a istovremeno govori i grčki i engleski ???
Tako pametan čovek ne radi na benzinskoj pumpi u Grčkoj za 600 evra, nego predaje nešto na fakultetu u Americi...

Ako ne znaš grčki, svaki Grk koji svrati u servis će te pljunuti. Ako ne znaš engleski, kako će ti turisti objasniti šta treba da popraviš ? UZALUD ti SVE tvoje znanje oko automobila...

A tek za PC servis...moram GORKO da se nasmejem. NIJEDAN Grk nema Windows na engleskom. KAKO ćeš uspeti da podigneš sistem, osim ako ne znaš baš napamet raspored komandi... ???

I na kraju...šta to fali šljakatorima ? Svaki posao treba podjednako ceniti.

A u Grčkoj...dok ne naučiš DOOOOBRO jezik, možeš samo da pereš čaše i da bereš pomorandže....istovaraš šlepere...., čak ti neće dati ni da krečiš, jer to je već stručan posao....
A nisam još upoznala nikoga ko je grčki naučio dovoljno dobro za manje od dve godine.

Poslednja izmena:
@Candia2008

Otprilike tako, a poredjenje dnevnice od 1000din(10evra) za branje malina ili drugog voca u Srbiji i 50e u Grckoj ni je mala stavka.
Ja sam onomad poceo kao obican berac pomorandzi, maslina i ostalog u Argosu(Peloponesos),
pa sam na kraju zavrsio kao preduzimac sa desetak radnika za koje sam pregovarao sa gazdama plantaza.
Ova prica za auto mehanicara ili elektricara bez dobrog poznavanja, ali dobrog, grckog jezika,
takodje je nonsens. Na kraju krajeva ako u Srbiji ima toliko posla nek radi covek tu.

p.s. neverovatno koliko ljudi u Srbiji potcenjuju ficicki rad i uopste rad,
ne znaju da je bitno da se bude tu i pocne od necega pa makar to bilo i najtezi fizicki posao,
jedan moj radnik se posle zaposlio za stalno u lokalnoj poslasticarnici, drugi je postao rukometni trener u tom mestu,
par njih se ozenilo Grkinjama itd.
Samo sedite tu i kukajte i filozofirajte po internetu i bice vam super.:roll:

Poslednja izmena:

Back