Sexualno matretiranje ili silovanje

Gryphon:
Kod nas zakonski jos nije reseno ovakvo kao i fizicko maltretiranje, a i da jeste ne bi bilo efikasno kakvo je sada stanje u sudstvu. JA mislim da ipak ne treba srljati odmah i svetiti se na slican nacin kao mnoge sto su odgovorile. Ipak treba da uzmete u obzir neke ogranicavajuce faktore kao sto su deca, materijalna egzistencija, stambeno pitanje. Mnoge stvari su tu po sredi i zato vecina zena trpi, a nema hrabrosti da se bori protiv toga.

zakoni postoje, ali se ne postuju.... a pomoc koja se pruza zrtvama zlostavljanja je jadna, i to mislim na celokupnu, ne samo na drzavnu pomoc..... pocev od sprovodjenja zakona, preko fizicke zasticenosti zrtve, pa do smestaja..... u sustini ako nemas nekoga da ti pomogne, bezbednost i sigurnost (da ne govorimo sad i o pravdi) drzava ti nikako ne pruza..... zato se jako mnogo zrtava i ne usudjuje da potrazi pomoc....

Gryphon:
Mene zanima jel ima tu vidljivih povreda vagine, da li se moze posle otici kod lekara i utvrditi povrede. Ipak bi taj dokument dobro dosao.

ako se odmah nakon silovanja ode u policiju (ili samo kod lekara), oni ce uraditi pregled (uzeti bris, test trudnoce, itc). ono sto je vazno a gde vecina zena gresi jeste TUSIRANJE. vecina se tusira posle silovanja, sto je velika greska.... ne sme se presvlaciti, tusirati, ne bi trebalo ni da koristi vlazne maramice.... i psy test... ozbiljnih/tj. ociglednih fizickih povreda nema uvek.....

livija:
radila sam u centru za pomoc zlostavljanim zenama i deci..... i znam da nije postojao zakon po kome bi muz mogao da se tereti za silovanje.... kao, bilo je tesko dokazati, a i to je bracna duznost, bla, bla.... anyway, zakon je izmenjen 2002. sada postoji i u scg....

OK sve to stoji....

Ali sta ako j\muskarac ima potrebu za sexom, a zena nece??

Onda treba da bude omoguceno da se on snadje sa druge strane, bez da se to smatra kao lose, zar ne?

Naravno moze i ako je znea zapostavljena.

Ali ne da bude alava, pa da joj zine p...c nego ako je bas muz odbija.

Zar ne?

Aleksej_BASO:
OK sve to stoji....

Onda treba da bude omoguceno da se on snadje sa druge strane, bez da se to smatra kao lose, zar ne?

Zar ne?

to o cemu ti sad pricas je stvar njihovog medjusobnog razumevanja. i obe strane trebaju biti RAZUMNE, onda nema problema. yebiga.... nemam sad vremena... pisacu kasnije o ovome....

Samantha Jouns:
c045.gif
c008.gif

HHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHA UMALO nisam pala sa stolice od smeha......hahahahahahahaha e jesi lud
Sve je dobro dok se ne polomi stolica... :lol:

Gryphon:
Kako bi reagovale ili ste vec reagovale, ako vas partner..a posebno muz siluje.
Svi su ogorceni kad se to desi izvan veze naravno i odlucni u kaznjavanju, ali se to u vezi..posebno u braku u najvecem slucaju precutkuje i prelazi preko toga.
Sad me zanima da li bi vi presli preko toga i koji razlozi tu presudjuju.
Nemojte ovo mesati sa tvrdim sexom.

...a kako to igleda kad zena siluje(a da ne pomesam sa tvrdim sexom)?:D

Aleksej_BASO:
OK sve to stoji....

Zar ne?

sto godina mi treba da odgovorim na post, jbt.... :???: sorry

vidi, svima se desava da jednostavno nisu raspolozeni, ali ljudi moraju imati razumevanja za druge (koji opet treba da budu razumni). :arrow: sve je stvar dogovora, postovanja, razumevanja, itc... najbitnije je da im je STALO DO SUPRUZNIKA - sve ce dalje resiti.... naravno, ako odnos u braku nije zadovoljavajuci, tj. ako potrebe obe strane nisu postovane, ako nema medjusobnog uslovljavanja, itc.... opet nije silovanje resenje - vec RAZVOD....

livija:
sto godina mi treba da odgovorim na post, jbt.... :???: sorry

vidi, svima se desava da jednostavno nisu raspolozeni, ali ljudi moraju imati razumevanja za druge (koji opet treba da budu razumni). :arrow: sve je stvar dogovora, postovanja, razumevanja, itc... najbitnije je da im je STALO DO SUPRUZNIKA - sve ce dalje resiti.... naravno, ako odnos u braku nije zadovoljavajuci, tj. ako potrebe obe strane nisu postovane, ako nema medjusobnog uslovljavanja, itc.... opet nije silovanje resenje - vec RAZVOD....

Ma kavi zena mora uvek da bude spreman a muskarac ako hoce hoce, a ako ne nista.

Ako se njemu ide u kafanu sa ortacima, ona mora da ceka da vidi da li ce biti raspolozen kada se vrati. Ako on dovede drugu da se malo prozeza, zena treba da im se nadje pri ruci i tako to...

Hahahahaha, joj bre zezam se naravno!! :D:D:D

Aleksej_BASO:
Ma kavi zena mora uvek da bude spreman a muskarac ako hoce hoce, a ako ne nista.

Ako se njemu ide u kafanu sa ortacima, ona mora da ceka da vidi da li ce biti raspolozen kada se vrati. Ako on dovede drugu da se malo prozeza, zena treba da im se nadje pri ruci i tako to...

Hahahahaha, joj bre zezam se naravno!! :D:D:D
e jesi idiot.Uplasio si me sa tim brutalnim recima.Al si se na kraju "oprao" i to te vadi.Takvog muskarca kakvog si ti opisao, isporucio bih ga u Hag (u onu upraznjenu celiju).A njegovu zenu bih doveo sebi da bar ostatak zivota provede kao dama i prava zena.

Back