- Poruka
- 77.507
Izbosne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izbosne?
daIzbosne?
Ne pišeš ijekavski
Pa sad si u univerzumu i u raju. Ali ako prolupaš u nebeskom raju ideš negde drugde u univerzumu.nikakav zatvor u Raju....nece niko pozeljeti izaci...to je slicno kao da ti pozelis da izadjes iz univerzuma.....jer Raj je velicine univerzuma.
je li bog obećao da neće napraviti zatvor u raju?
isto tako je li bog obećao da će sprečiti one koji sami hoće da izadju?![]()
Ne pišeš ijekavski
Pa sad si u univerzumu i u raju. Ali ako prolupaš u nebeskom raju ideš negde drugde u univerzumu.
Šta si ti bolan ako nisi Srbindruzim se previse sa vama srbima ovdje na forumu pa ste me zarazili ekavicom
Šta si ti bolan ako nisi Srbin
Pa ne mozes izaci iz sveta. A u kom cosetu ces zaglaviti je druga stvar.Iz Raja izlaska nema.
Otprilike tako. Dokle god bica imaju vlastiti identitet imace razlicite zelje.
Prekrajanje istorije. Nebo nije plavo, trava nije zelena, Radoslav, Ninoslav, Bogoljub nisu Srbi.da su mi se preci zvali srbi u srednjovjekovnoj Bosni i mi bi bili srbi automatski, ali niko i nikada od njih se nisu zvali srbi iako su imali sadasnja srpska imena i hrvatska. ali su sebe nazivali Bosnjanima, to vam je historijska cinjenica.
Ono sto vas zbunjuje neko se zove Radoslav, Ninoslav, Bogoljub da po automatizmu mora biti srbin, ali moji preci se nisu zvali Srbima, nego Bosnjanima....
a vas srbijance su zvali Srblje.
Prekrajanje istorije. Nebo nije plavo, trava nije zelena, Radoslav, Ninoslav, Bogoljub nisu Srbi.
Doduše oni koju se sada zovu Muje, Sulje itd nisu duhovni naslednici Radoslava i Ninoslava. Tu se desio rez. Mujo i Suljo su duhovni naslednici Osmana, Orhana, Mehmeda... Pravi naslednik srednjevjekovne Bosne je Republika Srpska.
Prekrajanje istorije. Nebo nije plavo, trava nije zelena, Radoslav, Ninoslav, Bogoljub nisu Srbi.
Ne mora po automatizmu...možda su ti preci Hrvati, neki katolički Bošnjaci?da su mi se preci zvali srbi u srednjovjekovnoj Bosni i mi bi bili srbi automatski, ali niko i nikada od njih se nisu zvali srbi iako su imali sadasnja srpska imena i hrvatska. ali su sebe nazivali Bosnjanima, to vam je historijska cinjenica.
Ono sto vas zbunjuje neko se zove Radoslav, Ninoslav, Bogoljub da po automatizmu mora biti srbin, ali moji preci se nisu zvali Srbima, nego Bosnjanima....
a vas srbijance su zvali Srblje.

Ne mora po automatizmu...možda su ti preci Hrvati, neki katolički Bošnjaci?
Ništa mene ne zbunjuje...zbunjuju tebe različite definicije za grupe ljudi.
Kada jednom definišemo termine kako treba, makar koristili oznake 1,2,3...onda nije teško razlučiti ko je šta.
po Iliiji Garasaninu koji pise u svom Nacertaniju, kaze
Bonjsaci pravoslavne vere, Bosnjaci katolicke veroispovesti, i Bosnjaci muhamedanci.
znaci danasnji srbi, hrvati i muslimani Bosne.
uglavnom, nebi na ovoj temi o ovome, ,drzimo se teme.
Pa da...teritorijalna odrednica za jednu grupu.
Kada bi postojala država Šumadija, u njoj bi bilo Šumadinaca pravoslavaca, katolika, muslimana,baptista...budista...
I zamisli da jedan dan kažu ti muslimani da nisu isti narod sa ostalima i da se zovu Šumanjonci.
po Iliiji Garasaninu koji pise u svom Nacertaniju, kaze
BOnjsaci pravoslavne vere, Bosnjaci katolicke veroispovesti, i Bosnjaci muhamedanci.
znaci danasnji srbi, hrvati i muslimani Bosne.
uglavnom, nebi na ovoj temi o ovome, ,drzimo se teme.
Nema života nakon smrti.ali iz vjerske BOzanske perpektive smrt je samo prelazak nas iz ovog stanja u drugi zivot....nasa svijet prelazi iz ovog svijeta u drugi svijet....a ne potpuno unistenje, to sto si ti povezao nas sa nasim tijelom koje ide na otpad, u grob da istruhne...ali to je daleko od istine, nasa svijet i dalje bistvuje.
ocito da pricas iz svog nahodjenja, i nije te briga sta vjerski izvori kazu, u ovom slucaju Isus sta ti kaze, zaboli te neka stvar za tim....
Ima li života pre smrti?Nema života nakon smrti.
Ima samo vaskrsenje...Ali, kad dođe dan.

Nema života nakon smrti.
Ima samo vaskrsenje...Ali, kad dođe dan.
Ma kakvi...ovo je samo životarenje..Ima li života pre smrti?
![]()
Hrist kaže da će doći dan kada će ustati oni koji su u grobovima...ti ocito ne znas sta pricas.....vaskrsenje je u sustini zivot poslije smrti.....znaci kazes voda nije mokra....