Sex u RAJU

@Сале
Pa naravno...

Eks
Srbin
Koji
Ima
Muslimansko
Opredeljenje

ESKIMO! :mrgreen:

da su mi se preci zvali srbi u srednjovjekovnoj Bosni i mi bi bili srbi automatski, ali niko i nikada od njih se nisu zvali srbi iako su imali sadasnja srpska imena i hrvatska. ali su sebe nazivali Bosnjanima, to vam je historijska cinjenica.

Ono sto vas zbunjuje neko se zove Radoslav, Ninoslav, Bogoljub da po automatizmu mora biti srbin, ali moji preci se nisu zvali Srbima, nego Bosnjanima....
a vas srbijance su zvali Srblje.

da su mi se preci zvali srbi u srednjovjekovnoj Bosni i mi bi bili srbi automatski, ali niko i nikada od njih se nisu zvali srbi iako su imali sadasnja srpska imena i hrvatska. ali su sebe nazivali Bosnjanima, to vam je historijska cinjenica.

Ono sto vas zbunjuje neko se zove Radoslav, Ninoslav, Bogoljub da po automatizmu mora biti srbin, ali moji preci se nisu zvali Srbima, nego Bosnjanima....
Prekrajanje istorije. Nebo nije plavo, trava nije zelena, Radoslav, Ninoslav, Bogoljub nisu Srbi.
Doduše oni koju se sada zovu Muje, Sulje itd nisu duhovni naslednici Radoslava i Ninoslava. Tu se desio rez. Mujo i Suljo su duhovni naslednici Osmana, Orhana, Mehmeda... Pravi naslednik srednjevjekovne Bosne je Republika Srpska.

Prekrajanje istorije. Nebo nije plavo, trava nije zelena, Radoslav, Ninoslav, Bogoljub nisu Srbi.
Doduše oni koju se sada zovu Muje, Sulje itd nisu duhovni naslednici Radoslava i Ninoslava. Tu se desio rez. Mujo i Suljo su duhovni naslednici Osmana, Orhana, Mehmeda... Pravi naslednik srednjevjekovne Bosne je Republika Srpska.

nikakvo to nije prekrajanje historije nego historijske cinjenice, pa ako mi nevjerujes citaj Nacertanije od Ilije Garasanina.

Ne mora po automatizmu...možda su ti preci Hrvati, neki katolički Bošnjaci?:mrgreen:
Ništa mene ne zbunjuje...zbunjuju tebe različite definicije za grupe ljudi.
Kada jednom definišemo termine kako treba, makar koristili oznake 1,2,3...onda nije teško razlučiti ko je šta.

Ne mora po automatizmu...možda su ti preci Hrvati, neki katolički Bošnjaci?:mrgreen:
Ništa mene ne zbunjuje...zbunjuju tebe različite definicije za grupe ljudi.
Kada jednom definišemo termine kako treba, makar koristili oznake 1,2,3...onda nije teško razlučiti ko je šta.

po Iliiji Garasaninu koji pise u svom Nacertaniju, kaze

BOnjsaci pravoslavne vere, Bosnjaci katolicke veroispovesti, i Bosnjaci muhamedanci.

znaci danasnji srbi, hrvati i muslimani Bosne.

uglavnom, nebi na ovoj temi o ovome, ,drzimo se teme.

Bonjsaci pravoslavne vere, Bosnjaci katolicke veroispovesti, i Bosnjaci muhamedanci.

Pa da...teritorijalna odrednica za jednu grupu.
Kada bi postojala država Šumadija, u njoj bi bilo Šumadinaca pravoslavaca, katolika, muslimana,baptista...budista...
I zamisli da jedan dan kažu ti muslimani da nisu isti narod sa ostalima i da se zovu Šumanjonci.

BOnjsaci pravoslavne vere, Bosnjaci katolicke veroispovesti, i Bosnjaci muhamedanci.

Pa da...teritorijalna odrednica za jednu grupu.
Kada bi postojala država Šumadija, u njoj bi bilo Šumadinaca pravoslavaca, katolika, muslimana,baptista...budista...
I zamisli da jedan dan kažu ti muslimani da nisu isti narod sa ostalima, da im nije isto poreklo i da se zovu Šumanjonci.

ali iz vjerske BOzanske perpektive smrt je samo prelazak nas iz ovog stanja u drugi zivot....nasa svijet prelazi iz ovog svijeta u drugi svijet....a ne potpuno unistenje, to sto si ti povezao nas sa nasim tijelom koje ide na otpad, u grob da istruhne...ali to je daleko od istine, nasa svijet i dalje bistvuje.

ocito da pricas iz svog nahodjenja, i nije te briga sta vjerski izvori kazu, u ovom slucaju Isus sta ti kaze, zaboli te neka stvar za tim....
Nema života nakon smrti.
Ima samo vaskrsenje...Ali, kad dođe dan.

Ima li života pre smrti?
:mrgreen:
Ma kakvi...ovo je samo životarenje..
Ne znamo mi šta je život.

Vidiš šta čačkalica iznosi...Pismo kaže da će Bog dati čoveku ono što ne može ni da zamisli...pa izgleda da ni Muhamed nije mogao da zamisli ferarija kog će čačkalica da cepa po raju...lako je čačkalici da zamisli kad ga video...e to je život...bolje znaš i od Muhameda...;)

Back