Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Engleski govorim tecno, francuski sam naucila kad sam se udala u "francusku" kucu :mrgreen: (ali moram priznati da moja cerka govori bolje od mene) :rumenko:
Makedonski takodje znam jako dobro.
Nemacki sam naucila jer mi je bio potreban...
Albanski znam ponesto (godinama se druzim sa jednom Albankom)...
A volela bih da naucim grcki...
I indijski mi je zanimljiv...
Ceski, poljski, madjarski mi se ne svidjaju... :think:

A, nisi gledala Katinj, znači :lol:
Dobar je film, a baš je i pravljen da vidiš muškarčine koje govore poljski... dok ih ne masakriraju...

Ма, био ми је зимус бивши момак који 20 година живи у Пољској. Звучи ми ко пешко са нагласком који је покупио тамо..:confused:....а имао је тако леп глас и акценат раније....

Ма, био ми је зимус бивши момак који 20 година живи у Пољској. Звучи ми ко пешко са нагласком који је покупио тамо..:confused:....а имао је тако леп глас и акценат раније....

Igrom slucaja razumim poljski, progovorim kad moram, a ne volim taj jezik, to njihovo suskanje me dovodi do ludila

Inace tecno govorim engleski i nista vise.
Latinski sam ucila i znam onoliko koliko mi treba za posao:neutral:

Govorim engleski i italijanski.Počela sam da učim nemački, ali sam zbog obaveza morala da prekinem.Volela bih da naučim kineski,ali samo zbog dodatnih finansija,ne zato što ga volim.Brzo bih mogla da iskoristim znanje,kao prevodilac.

Nikada mi nece biti jasno kako ljudi promene svoj maternji akcenat (ako imaju sa kim da govore na maternjem jeziku) :(, a promene ga posle nekog vremena...

Nikada mi nece biti jasno kako ljudi promene svoj maternji akcenat (ako imaju sa kim da govore na maternjem jeziku) :(, a promene ga posle nekog vremena...

E ni meni! Zivim dugo godina van zemlje, naslusam se kod "zemljaka" svega i svacega, a najbolji su oni koji ne znaju dvi rici i onda kad odu tamo, doma na odmor svaka druga im je neka iskrivljena engleska rijec kako bi se kao pokazali da znaju:roll:
Imam toliko primjera da kad bi vam pocela tipkati ne bi stala za dva sata, a i bilo bi i smija ;)

Mozda to zavisi i od toga koliko se cesto razgovara na maternjem jeziku...
Uvek mi bude nekako zao :(

Kod nekih mozda da, najcesce kod ljudi koji su samo porijeklom iz neke zemlje(npr moja djeca jednog dana) pa vise ne govore cesto maternji pa zapinju, ali kako mogu zapinjati oni koji su dosli prije 3-5-10 godina?:eek: A takvih je nazalost dosta, a to meni nije tuzno, vec pretuzno:(

opaaaaa!!!!
ne falish se!
ajde chajpri sve ocu da znam i to u detalje!
ko je koga, kako, jel pao kaki anal i to.

Engleski govorim tecno, francuski sam naucila kad sam se udala u "francusku" kucu :mrgreen: (ali moram priznati da moja cerka govori bolje od mene) :rumenko:
Makedonski takodje znam jako dobro.
Nemacki sam naucila jer mi je bio potreban...
Albanski znam ponesto (godinama se druzim sa jednom Albankom)...
A volela bih da naucim grcki...
I indijski mi je zanimljiv...
Ceski, poljski, madjarski mi se ne svidjaju... :think:

tiki ja sam tvoj veliki fan.
tako mlada a tako mnogo znanja!
a jos usput si podizala dijete i bila sparing partner muzu!

Он тамо нема са ким да говори српски. Жена и деца знају, то јест све разумеју, али нерадо говоре... Он каже да он у кући увек говори српски, али он само мисли да је то српски....:lol: То је нека мешавина пољско-српског. :lol: Не само што је покупио акценат, него и бар 30% лексике. :confused: Не уме да се изрази на српском, замуцкује, тражи реч, меша наше и њихове изразе... Смешно! :lol:

''И ја сам то акцептовао.......па смо онда тамо запрацали....а онда смо пили винко...'' :zcepanje:

Он тамо нема са ким да говори српски. Жена и деца знају, то јест све разумеју, али нерадо говоре... Он каже да он у кући увек говори српски, али он само мисли да је то српски....:lol: То је нека мешавина пољско-српског. :lol: Не само што је покупио акценат, него и бар 30% лексике. :confused: Не уме да се изрази на српском, замуцкује, тражи реч, меша наше и њихове изразе... Смешно! :lol:

''И ја сам то акцептовао.......па смо онда тамо запрацали....а онда смо пили винко...'' :zcepanje:
Vreme je da se prijavi ovde pa da divani sa nama ;)

''И ја сам то акцептовао.......па смо онда тамо запрцали....а онда смо пили винко...'' :zcepanje:

pa tako reci! :)))
chuj bio mi bivshi dechko :)))

ja sam ucila francuski u skoli...i azmislite sta...zaboravila sam ga....
a onda sam odlucila da upisem kurs...da bih ga obnovila..usavrila..podesteila se...i nekako zavrsila u servantesu...i tamo se zaljubila...i kad se romansa zavrsila...zavrsio mi se kurs....eh...mi vida es telenovela....
enivej...sporazumevam se na spanskom sa spancima....posle godinu dana kursa...nije perfektno, ali uspeva mi da nacnem bitne teme..i spance...dakako..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back