Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam posla godinu dana ranije u skolu i tog prvog septembra davne... nebitno koje, nisam ni svesna bila da idem u skolu... bogtepitaj sta sam ja mislila... nisam znala da citam ni da pisem ni da brojim... ko pala s marsa prvi dan u skoli... znam da smo crtali svi nekog jeza ispod drveta i opalo lisce... samo sto moj crtez je vukao malo na kubizam...

Добро сам познавала школу у коју ћу ићи (на 50 метара од моје зграде) јер сам често гостовала на часу код ћалета...
Све ми је било добро познато, и учитељ (бивши сестрин учитељ и наш кућни пријатељ) и друштво из вртића....ходници, учионице, све....
Стога ми сам тај први дан није остао у неком сећању, али се сећам да смо то вече, после школе, изашле напоље да се играмо...и да смо моја најбоља другарица и ја љубиле и миловале зидове школе тепајући јој:''Моја школица!'' :zcepanje:
:eek:
poklapanje sa svim osim ovom zadnjom recenicom :lol:

Leto pre nego što sam krenula u školu sam pakovala knjige u torbu i tako paradirala po dvorištu u nadi da će neko da primeti budućeg đaka prvaka. Toliko sam se radovala.:rumenko:

Sećam se prvog dana, padala je kiša i bio je petak. Razočarala sam se što je učiteljica debela :zcepanje::zcepanje:

Tad sam prvi put čula da se straijim ljudima govori "Vi" i htela sam da umrem od blama što nikom do tad nisam persirala :mrgreen::mrgreen:

Krenula sam u skolu 84.godine.
Secam se ucionice u kojoj su klupe bile spojene.Neznam koliko je bilo redova ali znam da je bilo sedam klupa u jednom redu.Nakon prozivke seli smo u klupe,a ja sam sela u drugi red pored mojih drugara sa kojima sam isla i u skolicu.Sedeli smo onako mali i pogubljeni sa sve zutim maramama oko vrata.Uciteljica je bila stara...posle nas je imala jos samo jednu generaciju,a cula sam da vise nije medju nama :( Bila je stroga...tu su bile packe,lupanje cvegera,odlazenje u cosak.
Prvi razred smo isli u boravak tako da sam u skoli bila od sedam do tri.Koliko nam je uciteljica bila strasna toliko je ova druga kao negovateljica bila divna i blaga prema nama.Ucionica nam je bila iz dva dela.U prvom su bile klupe i tabla,a u drugom delu kreveti i kutije sa igrackama.
Secam se i omladinaca...bili smo zadnja generacija pionira...bele kosulje,plave suknje,crvene marame i plave kape na glavama.Moja mama jos uvek cuva tu maramu i kapu :neutral:
Pred moj polazak u skolu moji roditelji su se razveli...bila sam jako tuzna :( U secanju mi je ostao jedan dolazak mog tate sa zenom sa kojom je tada ziveo.Dosli su po mene u skolu jer je bio petak pa sam isla kod njih na vikend.

Bilo je davno - osmi razred, ali su nam objasnjavali neke stvari iz psihologije na strasno zanimljiv nacin, kriz primere, radionice, secam se igrice kada treba smiriti decu ako su nemirna i zvala se ispaljivanje rakete. Celo odeljenje broji 10, 9, 8, 7... i kada dodje do PALI svi urlaju iz sve snage. To smo takodje radili na tom kursu, ma fenomenalno :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back