Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kinderlada :D
Devedesete sam (kasnije se ispostavilo) bila prvi i poslednji put na moru u godinama koje su završavale prošli vek. Tog avgusta sam napunila devet godina. Prvi put nismo bili na hrvatskom primorju. Sećam se starijih sestara koje su bile mnogo tužne jer se odjednom nije išlo sa školom na Pag.
Meni nešto nije ništa ni smetalo. Jele smo kinderlade do iznemoglosti, baš to leto, po zadnji put. Za deset dana na moru smo pojeli šest šoljica :D
I sećam se svetskog prvenstva iz fudbala u Italiji.
I da sam bila zaljubljena u Roberta Bađa.. :)
I svetskog prvenstva u košarci i manijakalnog, ludačkog navijanja mog oca i teče, i da smo pobedili a u kući je bar na kratko vladala kao neka praznična atmosfera... :)

Деведесете сам носила хит сукња-панталоне :lol:, и чизме са неким звецкавим мамузама, носила се бижутерија боје злата, онако крупни комади са пуно звецкавих дрангулија.... И ујесен поново ушле хеланке у моду и то још у разним бојама и са дезенима, али овај пут без оног доле за шта се закаче стопала...
Е, да! Купила сам црни шешир у Прагу и носила га онако боемски....:zper:

1990. sam bila šesti razred, slušala Guns 'n' Roses, nosila iscepane farmerke i bele starke i pod obavezno kariranu košulju vezanu oko struka. Naravno, prezirali smo one što slušaju rep i NKOTB :D

Slusala sam ih i ja kao i KUD Idoiote,EKV,Ramonse...Skid Row,Metalicu...ali bilo je mesta i rep i pop.U mojoj sobi sva cetiri zida kao i plafon bili su u posterima :)

A ja bila tako zgodno devojce te 90-te... I visila na :telefon: .

Imala prijateljicu od koje se nisam razdvajala 24 sata dnevno, izlazile, menjale mladice , slusale muziku, razmenjivale odecu (a uvek zajedno :) ) gledale BeverliHils, kupile modne detalje od Brende i Done, ludovala sam za najlepsim mladicem u kraju, neki drugi opet ludovali za mnom, pusila travu, u stvari ne travu vec sit (tako smo to zvali), smejala se babama po tramvaju, jela kao ludak kad se vratim kuci i ostajala vitka i lepa. Mirisalo na rat, profesori nisu zahtevali mnogo, roditelji nisu ni obracali paznju...
Kako bas Mirka da se seti jedine lepe godine u mom zivotu?:cmok2:

A ja bila tako zgodno devojce te 90-te... I visila na :telefon: .

Imala prijateljicu od koje se nisam razdvajala 24 sata dnevno, izlazile, menjale mladice , slusale muziku, razmenjivale odecu (a uvek zajedno :) ) gledale BeverliHils, kupile modne detalje od Brende i Done, ludovala sam za najlepsim mladicem u kraju, neki drugi opet ludovali za mnom, pusila travu, u stvari ne travu vec sit (tako smo to zvali), smejala se babama po tramvaju, jela kao ludak kad se vratim kuci i ostajala vitka i lepa. Mirisalo na rat, profesori nisu zahtevali mnogo, roditelji nisu ni obracali paznju...
Kako bas Mirka da se seti jedine lepe godine u mom zivotu?:cmok2:

jujujuju c c c c :mrgreen: koliko sam ja upoznata trava i šit nisu isto :mrgreen:

Tema je jako lepa... :heart:

90-te... Tada sam imala samo 5 godina.
Te godine sam prvi put bila u Americi sa tatom... :heart:
Imala prvog decka... :aha:
Gledala sa mamom seriju Beverli Hils i bila zaljubljena u Brendona...
Prvi put sam izasla sama sa drugaricom u poslasticari... :lol:

nosili su se i oni dzemperi iz "Centra za modu" u Vuka Karadzica u Bgd,koje je kreirala Mirjana Maric...
kafici Freska i Galerija su bili veeeeeeeoma IN kao i diskoteka Zvezda i teniski tereni na Kalemegdanu...
moje drugarice su te godine polozile voznju pa smo nekom starom Dianom jezdile po gradu ko prave...
slusao se Zdravko Colic,a i Dino Merlin je imao novi CD...
splav Hua-Hua ne treba ni spominjati...tamo se zavrsavalo svako nase vece...
jooj kakvo je to vreme bilo...opusteno,veselo,blesavo...
...a moja mama je te godine rodila svoje trece dete,tj.mog najmladjeg brata:)

Као студенти треће-четврте године, већ смо престајали да одлазимо у НС дискотеке (''Линеа'' и....не сећам се више имена....:think:....''Ареа'', канда).
Излазило се у ''Дачмен'', и уууу......мајку му :think: , не могу да се сетим како су се звали ти кафићи..... :confused: Е, да, сећам се ''Пипинг клуба'' где се слушао џез....:)
Слушали смо тамбураше и пили вино у ''Кецу'' и на ''Петловом салашу'', одлазили на књижевне вечери полузатвроееног типа у петроварадинске атељее, на пројекције ауторских филмова на Трибини младих.... Књиге су биле јефтине, нарочито стара издања из оне црвене едиције ''Реч и мисао''...:)...по повратку из мензе ''Код Мрце'' свратим у ''Нолит'' у Католичкој порти, купим две-три књиге, па кући...а џеп то и не осети....:)

Poslednja izmena:
Naravno da nisu, samo im je dejstvo slicno. ;)
Sit smo mrvili sto sitnije pa mesali sa duvanom i motali u cigaretu kojoj smo prethodno izvadili filter. I bilo je lepse, jace i duze trajalo nego dejstvo trave.:rumenko:
Vec 17 godina i mesec nisam konzumirala ni jedno ni drugo. :(

Auuu pa na ovoj temi ce biti i edukativnog sadrzaja :mrgreen:

I da tabe ovo je nova chat tema :per:

Ne mora chat nuzno biti skup nebuloza , umemo mi da chatujemo i sa smislom.

'90. sam imala 11 godina....igrala sa drustvom iz zgrade zmurke svako vece :) svi smo obozavali NKOTB (ju ju...kad se samo setim:zcepanje:), nosili smo siroke majce i farmerke i generalno se smesno oblacili...eh ne secam se vise:think::neutral:

Necu, nova je o simpatijama nekad i sad. Ja vec pripremila slicice. :evil:

Ma bre ovo je chat tema sa dnevnom temom.
Znaci chatovanje na zadatu temu .
Sutra : NA NJIH SMO SE LOŽILE NEKAD A VIDI NA ŠTA LIČE SAD :mrgreen:

Pa -simpatije- je Mirka tek sutra stavila na dnevni red pod tackom jedan. Danas je samo -1990.-
I ja sam nestrpljiva ali predsednik skupstine je predsednik skupstine i njegova je poslednja.

Strpi se do sutra , verujem da ima još onih koji imaju nesto da kazu na temu 1990.

Mada i ja vec pribavljam materijal za sutra :lol:

Imala sam 8 godina, po cijeli dan jurcala napolju, moji me vjecito tjerali da ucim (nikad nisam volila skolu). Te iste godine isla sa uciteljicom na zimovanje na Jahorinu i ljetovanje u Baske vode, imala najbolju drugaricu Lejlu i najboljeg druga Jaska.........poslije 92-ge vise ih nikada nisam vidjela :(
I tjerali su me da nosim debilne kosulje koje isto tako nikada nisam volila i one grozne kragne do vakcine :D

pu, prva!
mileva :bye:

Da mi se omogući da se prva zapljunem jer sam bila sprečena -imala sam ispit, bilo bi neozbiljno odložiti ga zapljuvavanja radi. Ako može da ja preko reda zapljunem prva. Bilo bi lepo kad bi se sve složile i Tab vošebno ubacio pu prva ja:manikir::manikir::manikir::manikir:

Као студенти треће-четврте године, већ смо престајали да одлазимо у НС дискотеке (''Линеа'' и....не сећам се више имена....:think:....''Ареа'', канда).
Излазило се у ''Дачмен'', и уууу......мајку му :think: , не могу да се сетим како су се звали ти кафићи..... :confused: Е, да, сећам се ''Пипинг клуба'' где се слушао џез....:)
Слушали смо тамбураше и пили вино у ''Кецу'' и на ''Петловом салашу'', одлазили на књижевне вечери полузатвроееног типа у петроварадинске атељее, на пројекције ауторских филмова на Трибини младих.... Књиге су биле јефтине, нарочито стара издања из оне црвене едиције ''Реч и мисао''...:)...по повратку из мензе ''Код Мрце'' свратим у ''Нолит'' у Католичкој порти, купим две-три књиге, па кући...а џеп то и не осети....:)

Lepo sam shvatila da smo ispisnice.
I ja sam bila student treće godine...
Bila već pet godina sa ALfom....
Izlazili samo po kafanama...
Trubačima gurali pare u trube...
Slutila zlo koje dolazi....
Za doček 1990 umesto torte za naše društvo spremila voćnu salatu od 20 kg banana, 15 konzervi ananasa, mandarina ni sam ne znam koliko a sve prskano sa nekih tridesetak špriceva šlaga. Sve po sistemu neka se jede do iznemoglosti ko zna kakva vremena dolaze. E neki špricevi šlaga nisu prskani na salatu, ali to je već neka druga tema....

А ја сам срећну Нову 1990. чекала са сестром и њеним бившим момком, слагала је тадашњег да јој није добро, са својим бившим момком, слагала сам тадашњег да ми није добро...е, и беше без мобилних телефона...:brus:
Ја се те године удала за тог бившег момка, а сестра се дефинитивно ослободила бившег момка. :)
Није нам се чекала Нова година, па смо формирали партију која се звала Противници дочека Нове године, а уствари нам је било супер!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back