Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a jel' mogu osamdeset devete..:P..
to leto imala prvog decka..
i prvi put se poljubila..
devedeseta mi nista nije ostala u secanju :(
edit: dnevnik pisala..cini mi se oduvek...
ali dokaze ulonila pre koju godinu..:)))

Poslednja izmena:
ja sam devedesete bila brucos, zivela u studenjaku, istrazivala beograd, ucila fiziku do besvesti, milion puta polazila i prekidala sa jednom skorpijom..igrala jamb, i remi, isla u diskoteke, po celu noc igrala, nisam propustala ni jedan novi film u bioskopu, napila se sa nekim rusima na zemunskom keju za 8. mart..i na povratku u studenjak pevala na sav glas:zcepanje:
lepa godina:)

Šit !
Devedeseto godiste sad ima 19 godina :eek: :dash: :dash: :dash:

A ja sam devedesete , ovajjjjj, joooj.....dobila prvi x :(

Eto vam tema dana ......gde ste bile te 90-te godine ??!!

Imala 17 i zivela najlepsu godinu svog zivota.
Secam se bas tog rodjendana...Imala decka rodjenog istog dana kad i ja, slavili zajedno rodjendan u kaficu u kom smo inace bili sastavni deo inventara, potrosili lepu sumu cascavajuci i slaveci a onda kad vise nismo ni dinara imali ja sam ludacki pozelela sladoled.
Onako lepo dopingovani odemo do Albanca koji je prodavao tu u blizini sladoledei i semenke, moj decko kaze, ima zastekano par dinara, casti on, otvori frizider, izabere dva sladoleda, meni jedan njemu jedan i samo vikne :"BEZIMO".
Trcala sam par kilometara. Albanac za nama, stvori ih se jos najmanje petorica (s njima je uvek tako :D) nisu smeli daleko, plasili se ostaviti "radnje" same.Nisu nas sustigli.
Celu godinu posle toga isla sam u skolu skoro km dalje, okolo, nisam smela proci tuda radi par dinara. :roll:
Moja prva i poslednja kradja u zivotu.
Decko je inace sin jednog od deset najuticajnijih ljudi predratnog Sarajeva. Nisam ga ni videla ni cula od 92'.

Devedesetih...isla u srednju...kako je bio rat dosle nam gomila rodjaka iz Bosne, bilo nas 20ak u kuci!:lol: Al moram priznati bilo je zanimljivo.:rotf: Nem pojma iskreno sta se posebno desavalo,izlasci, nevine ljubavi-stvarno nevine:mrgreen: ... jos koju godinu...Bezbriznost totalna...A sad kad se svega setim, kao da je bilo toliko davno da mi se desavalo u nekom drugom zivotu:think:.

Evo i mene da se prikljucim :D

Ah te devedesete...bile su predivne...
Prvi momak,prva cigareta,prvi izlasci...te sam godine zavrsila sesti i kretala u sedmi razred (taj sesti sam jedva zavrsila).
Prva patnja i bol,prve prave suze,prve neprespavane noci uz muziku Crvene Jabuke...prva kafa,brijanje nogu bratovim brijacem (jer nisam imala para sebi da kupim,a od mame nisam smela da trazim)...kupovina casopisa Cao i Bravo (tad je jos bio na nemackom j.)...prva iskrena mastanja.
Otkrivanje surove istine da mi dotadasnje drugarice nisu prave...traganje za novim drustvom i upadanje u lose iz kog sam se jedva iscupala.

Ja sam 90 imala samo 4 kg manje :)
I 10 cm kracu kosu
Nosila sam pecurku i jaknu sa resama
Dzemper sa plišanim zecom kao aplikacija....

I tad sam bila Šizika :lol:

Jel to ona jaša što ćeš da je kompletiraš sa čizmama? :lol:
Ja sam '90 kretala u prvi razred, imala sam pravog zeca koji se zvao Coka, bio je ogroman... mama imala operaciju jajnika, jedva živu glavu izvukla... u kući se posvađali svako sa svakim :roll:

ja sam '90 krenula u gimnaziju, dobila prvu ocenu manju od petice na opste zgrazavanje roditelja i konstataciju da jos samo treba da pocnem da pusim, i buducnost mi je zapecacena, prvi put sa drugaricama isla sama u shopping u zagreb i kupila diesel farmerke, neke iscepane i svetle, jos i danas ih nosim :heart:

devedeste isla u zagreb?
ja osamdeset devete..poslednji put bila u HR..
rodnom selu moje mame..
tada su po selima organizovali straze..
i vec se uveliko pricalo o ratu..:(

hm da..i u razredu smo se svi ko jedan izjasnili da smo srbi..
iako nas je pre toga bilo i jugoslovena

hvala. potpuno sam ocarana tim cvetom:rumenko:

Moja ćerka takodje.
Na glavi mi je sedela sve dok nije dobila parfen ( 6 godina i 3 meseca :dash: ima ) od Lotosa. Sad se uredno svako jutro namirise i ode u vrtic. A miris ostane za njom po kuci pa ja nekako ceo dan imam osecaj da je tu. A i jeste miris deteta, mirise na cisto, nezan je i blag , poptuno neopterecujuc.

Evo i mene da se prikljucim :D

prve neprespavane noci uz muziku Crvene Jabuke...prva kafa,brijanje nogu bratovim brijacem (jer nisam imala para sebi da kupim,a od mame nisam smela da trazim)...kupovina casopisa Cao i Bravo (tad je jos bio na nemackom j.)...prva iskrena mastanja.
.

Te 90-te je Crvena Jabuka izdala onaj album Tamo gde ljubav pocinje i ja sam sa tadasnjim deckom dogovorila da je to "nasa" pesma :rumenko:

Jel to ona jaša što ćeš da je kompletiraš sa čizmama? :lol:
:

:mrgreen:

Devedesetih...isla u srednju...kako je bio rat dosle nam gomila rodjaka iz Bosne, bilo nas 20ak u kuci!:lol: Al moram priznati bilo je zanimljivo.:rotf: Nem pojma iskreno sta se posebno desavalo,izlasci, nevine ljubavi-stvarno nevine:mrgreen: ... jos koju godinu...Bezbriznost totalna...A sad kad se svega setim, kao da je bilo toliko davno da mi se desavalo u nekom drugom zivotu:think:.

pa zar ti ne rece da su ti 23?
ja sam tek krajem 2000te krenula u srednju, a imam sad 23.

@tema
decedesete- tuzne i nesretne, ratne.. Mrzim te godine.
dosla sam u novu sredinu :( , tri skole izmjenjala:( , 2 mj bila sama u Grckoj sa samo 8 godina :sad2:, godinu dana plakala za najboljim drugom kojeg je sudbina odvela daleko.. i nikad se vise nismo sreli..:sad2:
ima jos dosta stvari o kojima nemam ni snage progovoriti..
e je.em ti temu, rastuzi me...

Стевце, тема је о деведесетој, а не о деведесетим!
Жао ми је што те тема растужила, али деведесете није било рата.
Питање је за конкретну годину.

Стевце, тема је о деведесетој, а не о деведесетим!
Жао ми је што те тема растужила, али деведесете није било рата.
Питање је за конкретну годину.

nadovezala sam se na mini_me i njen post tako da me odvuce!

konkretno 90te?! :)
imala sam samo 4 godine... i stvarno se ne sjecam nicega :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back