ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 93.797
^Al si ti neki veseli optimista .
Vedar chovek pun nade .
Ja sam pesimista
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
^Al si ti neki veseli optimista .
Vedar chovek pun nade .
Јел то коментар с Клих.ба?Neka Srbija stane zbog jednog drveta...
Što je drvo smjetalo i kome
Ti znas da je Sombor "najzeleniji grad Evrope"?
"Bodjose" ili kakko se strucnije zovu "americki koprivic" je izmedju dva rata po celom Somboru posadio neki grudobolni gradonacelnik.. (Posle njega su prosli mnogi gradonacelnici, ali Somborci se po "bodjosima" samo njega secaju...
Kada su pre par decenija dosli da seku bodkose, narod se pobunio...
I nisu dali nikako..
Na kraju, posle mnogo muka, opstinska odluka je povucena...
Narod je sacuvao "pluca" i imidz grada......
Ali 600 godina, ej! Znaci propupalo je oko Kosovske bitke.
![]()
Evo kako Bođoši "nisu" posečeni ...
Drugi narodi ljubomorno cuvaju kada imaju tako nesto...
A u Srbiji se unistava...
Vidi se da Srbima nema mesta u ostalom normalnom svatu dok se dozvoljava da se nekaznjeno takve stvari desavaju.
Ovaj postupak ide mnogo dalje od samo jednog drveta.
Dok sam ja radio u Somboru - nisu bili poseceni.
Kada sam ja otisao - ostali su primitivci.
drvo se naslo na trasi novog autoputa.
Onda si poprilično neodgovoran, ako si ti otišao, a ostavljajući samo primitivce...
To je nedopustivo, moraš ponovo da se vratiš ...
Drugi narodi ljubomorno cuvaju kada imaju tako nesto...
A u Srbiji se unistava...
Vidi se da Srbima nema mesta u ostalom normalnom svatu dok se dozvoljava da se nekaznjeno takve stvari desavaju.
Ovaj postupak ide mnogo dalje od samo jednog drveta.
- - - - - - - - - -
.
A ovako ce mnogo da napreduje? Nije u pitanju obicno drvio, u pitanju je zapis, nesto sto se ne dira.
Na takav nacin se ne "napreduje" i ne stize se nigde osim do sramote i nazadovanja i jedne teske ljage na imenu da ga pamte generacije, ali da ga ne spominju od gadjenja.
Pa da sta ce ludom narodu auto putevi , kanalizacija , struja i ostale gluposti kada moze da zivi od mitova i legendi? da su se takvi pitali danas bi josh isli zemljanim putevima .
"Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na trasi od Ljiga do Preljine, je stigla do hrasta na 150 metara sa obe strane, zbog čega su radovi bili obustavljeni."
![]()
Zatrpavaju bazilike, seku vekovna stabla, postavljaju bandere na staze za slepe.
Sramota i rasulo.
Vrhunski nesposobna vlast.
Ja ne bih ni mogla da gledam kako ga seku.
Preziveo Turke i komuniste, a da sada bude posecen?
Pa taj koje to uradio navukao je na sebe vecnu osudu.
![]()
Evo kako Bođoši "nisu" posečeni ...
Da je truli hrast pao i ubio nekoga, bilo bi "neka, tako je bog hteo"
![]()
Pa da sta ce ludom narodu auto putevi , kanalizacija , struja i ostale gluposti kada moze da zivi od mitova i legendi? da su se takvi pitali danas bi josh isli zemljanim putevima .
"Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na trasi od Ljiga do Preljine, je stigla do hrasta na 150 metara sa obe strane, zbog čega su radovi bili obustavljeni."
Šabane, to svakako ne može biti izgovor za obaranje stabla starog 600 godina.
Vi ste najobičniji bednici i odgovaraćete za sva nedela koja ste tokom svog jezivog madata počinili.
Sad spinujete priču kako je drvo bilo potpuno trulo.
Drvo koje je potpuno trulo ne lista šabančine,
Kao, samo bi se osušilo za 20 godina.
Osušiće se vaša nakaradna vlast mnogo brže,
Evo, poslednja slika na linku sve govori. Pogledajte sredinu drveta koliko je istrulila.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=07&dd=23&nav_id=1018903
- - - - - - - - - -
Pretekao si me.![]()
Nalogodavci i izvrsitelji ovog gnusnog zlocina protiv pravoslavlja su sami sebe i svoje potomke osudili ovim cinom.
Zapis se ne dira.Kada i ako sam padne zakopa se u zemlju uz prisustvo popa ako se nalazi na putu recimo-ako ne-ne dira se.To je svetinja u Srbiji.Svetinje narod pravoslavni postuje.
Nekada je Zapis sluzio umesto Crkvi kada one nisu smele da se grade i kada su vladali oni za cije vreme nije smela slava da se slavi.
To je tradicija,istorija Srba i naroda Srbije i ona prava vrednost koju pravi ljudi postuju.