gost 373116
Buduća legenda
- Poruka
- 31.059
Da, da, vidiš, znači sve vreme sajentolozi rovare. Dobro je da se otkrilo na vreme, ko zna na šta su još spremni.
Виђени су Джон Траволта и Том Круз око храста, деле неке паре и дају упутства.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, da, vidiš, znači sve vreme sajentolozi rovare. Dobro je da se otkrilo na vreme, ko zna na šta su još spremni.
Ne znam zasto me je ova vest asocirala na divljake iz ISIS-a kada su razbijali drevni grad Palmiru.....
Ni ja ne razumem zašto imaš takve asocijacije, čudno. Možda zato što zatrpavaju spomenike iz 4. veka, ili seku hrastove stare 600 godina, možda zato, ne znam.
Ја сам ЕРЕМИТА - баш онај стари еремита више од 10 година на овом пдф... па размисли сам колико сте почели да ме нервирате својим џукачким поступцима када сам почео да пишем у сленгу јер су псовке које ми надиру када видим шта радите забрањене на пдф.
Никада нисам - па ни овог пута написао било шта у корист ДС или ЛДП јер на њих гледам са посебним гађењем и презиром - АЛИ ВИ ЏИБЕРИ НИСТЕ УЧИНИЛИ БИЛО ШТА ДА БУДУ ПРИВЕДЕНИ ПРАВДИ, ДА ОДГОВАРАЈУ, ДА ОНО ШТО СУ УКРАЛИ БУДЕ ОДУЗЕТО, ДА ИДУ У ЗАТВОР НА 30 ГОДИНА - НЕГО РАДИТЕ ЈОШ ГОРЕ ОД ЊИХ СТАЛНО СЕ ВАДЕЋИ УПРАВО НА ЊИХ...
Па о чему ми овде да причамо у Србији КАДА СЕ ДОГАЂА ОВО:
Poražavajuća istina: u 2015. godini zaraza vlada
KAO SREDNJI VEK, ČUVAJTE SE: U Srbiji 5.000 ljudi ima šugu!
Društvo 07:40, 24.07.2015.
Autor: Jelena Pronić,Foto: Thinkstock
Opasnost od ove parazitske bolesti vreba na bazenima, u gradskom prevozu i na mestima masovnog okupljanja, a obolevaju svi bez obzira na nivo higijene
BEOGRAD - Kao da smo u srednjem veku! Od početka 2015. u Srbiji je registrovano skoro 5.000 osoba obolelih od šuge!
To je 1.500 slučajeva više u odnosu na prošlu godinu.
- Od januara do juna registruje se veći broj obolelih od šuge u odnosu na isti period prošle godine. Institutu za javno zdravlje Srbije prijavljeno je ukupno 4.720 slučajeva šuge, a u istom periodu 2014. bilo ih je 3.215, a te godine ukupno su bile zaražene 7.964 osobe - rečeno je Kuriru u Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“.
Šugom, koju prenose paraziti i koja se manifestuje nepodnošljivim svrabom i crvenilom na koži, najlakše se možete zaraziti na mestima kolektivnog smeštaja i masovnog okupljanja ljudi. Tako građani posebnu pažnju treba da obrate na bazenima, u javnom prevozu, ali i u bolnicama i staračkim domovima.
- Iako se šuga danas relativno lako leči, veoma je važno da preduzmete adekvatne higijenske mere jer se infekcija brzo širi i lako prenosi. Ako neko od članova porodice oboli, treba paralelno lečiti sve ukućane, dezinfikovati, iskuvavati posteljenu i iznositi stvari na jako sunce - savetuje Aleksandar Adamović, direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti.
Samo u poslednjih mesec dana u Vojvodini registrovana su 164 slučaja obolelih od šuge, što je za 19 odsto više nego ranije. U prošlosti je epidemijska pojava šuge bila vezivana za siromaštvo, lošu higijenu i prenaseljenost, danas od ove kožne bolesti obolevaju ljudi svih socioekonomskih nivoa, bez obzira na pol, uzrast ili nivo lične higijene.
SVRAB SE POJAČAVA NOĆU
šuga je parazitno, zarazno oboljenje koje se prenosi dodirom
„norveška šuga“ češće pogađa ljude s već oslabljenim imunim sistemom
jedan od glavnih simptoma je jak svrab, koji se pojačava noću i u toplim uslovima
do pojave prvih simptoma dolazi četiri do šest nedelja posle zaraze
leči se skabicidnim sredstvima, koja se utrljavaju u kožu pod kontrolom lekara
od sedam do 10 dana traje lečenje, a preporuka je da se leče svi članovi porodice, ali i seksualni partneri
Ajoj Mitke, preskakaću tvoje postove, ubedačiš me svaki put kad čitam šta pišeš. Znam da ima vašaka po školama i vrtićima, ali nisam znala da se pojavila i šuga.
Kaže mi koleginica čija ćerka ide u prvi razred osnovne škole da joj je celu školsku godinu vadila te vaške, samo što završe jednu turu, prođe par nedelja, opet se pojave. Sačuvaj me Bože više. Znam da sam i ja u par navrata imala problem s mojom ćerkom, a onda sam otišla u školu i napravila lom i posle toga više nije dobijala. Svako jutro su ih pregledali i decu s vaškama vraćali kućama. To sam tražila da urade i to su uradili, inače ne bih je slala u školu dok tu gamad ne istrebe, časna reč.
Ebt, gde mi živimo u 21. veku, ovo je bila tragedija i do sad, a sad još i sa šugom, biće baš zanimljivo.

A kada je napisem da se Srbi najmanje kupaju u Evropi (a mozda i u svetu) mene banuju.
A Miti ne urade nista.![]()
Ne znam zasto me je ova vest asocirala na divljake iz ISIS-a kada su razbijali drevni grad Palmiru.....

zanimljiva je nuzda ds aktivista, ds rezima koji je imao 12 godina sve u ovoj drzavi na raspolaganju, da brane nesto sto im je naislo onako usput.
nisu se trudili, nisu mrdnuli onime, a eto im prilike da skribomanisu
naravno, sve je to luk i voda. jer ko veruje onima koji su zatvorili sve firme i fabrike u srbiji?
ko veruje onima koji su bankarski i finansijski sektor dali/prodali strancimai?
i tako dalje, i tako to
ds logika i drvo? ha, ha, ha bas njih briga za drvo.
a znamo da blama nemaju, jer su ovde danima tvrdili da je vlada oborila helikopter radi medijske promocije! srecom pa nisu pametni i nikoga nece pridobiti da glasda za njih

Kaze se u celoj Srbiji ima 5000 sa tim problemom,a ne 500,000....A,sta mislis koliko
NATO oficira i vojnika ima polnu bolest,ili druge bolesti??
A kada je napisem da se Srbi najmanje kupaju u Evropi (a mozda i u svetu) mene banuju.
nisam znala da se pojavila i šuga.
Ne možeš ti da projektuješ celu Srbiju na svoje karton naselje u Srbobranu/Crvenki, gde već , mada i u tom selu ima kulturnog i higijenski osveštenog sveta , niti možeš prema sebi da procenjuješ druge.
Е још када би прочитао СВЕ што је постављено - било би боље за расправу:
Opasnost od ove parazitske bolesti vreba na bazenima, u gradskom prevozu i na mestima masovnog okupljanja, a obolevaju svi bez obzira na nivo higijene
osecao znoj, a zimi carape.... stipalo je za oci....
ae ne seri više, kome ti možeš da budeš zanimljiv i interesantan sa takvim milion puta prožvakanim bljuvotinama.
Следећа на менију је лепра.
Зато што је шире НАТО официри, наравно.
ae ne seri više, kome ti možeš da budeš zanimljiv i interesantan sa takvim milion puta prožvakanim bljuvotinama.
Koliko i svi drugi imaju bolesti, mozda nesto manje.
I polne bolesti se ne dobijaju od NEODRZAVANJA LICNE HIGIJENE.
Pa vozio sm se ja i autobusom i vozom po celoj Srbiji...
I nigde nije bilo da se leti nije osecao znoj, a zimi carape....
A oni sto su dolazili iz pasivnih krajeva u Vojvodinu da beru kukuruz u jesen...
Da ti ne pricam, stipalo je za oci....
To su neke istine o nama, ne treba to kriti.....Sto se vise krije - teze ce se ispraviti.
Nije cudo sto ima toliko suge koja je iskorenjena u svetu na ljudima...
U Juznoj Americi ogromna vecina ljudi je vrlo, vrlo siromasna....
Ali, NIKADA U AUTOBUSU necete osetiti neciji znoj. NIKADA!
Oni imaju KULTURU CISTOCE.
Ali mi . ne!

Treba nesto da naucite da bi bili bolji.
Pa vozio sm se ja i autobusom i vozom po celoj Srbiji...
I nigde nije bilo da se leti nije osecao znoj, a zimi carape....
A oni sto su dolazili iz pasivnih krajeva u Vojvodinu da beru kukuruz u jesen...
Da ti ne pricam, stipalo je za oci....
To su neke istine o nama, ne treba to kriti.....Sto se vise krije - teze ce se ispraviti.
Nije cudo sto ima toliko suge koja je iskorenjena u svetu na ljudima...
U Juznoj Americi ogromna vecina ljudi je vrlo, vrlo siromasna....
Ali, NIKADA U AUTOBUSU necete osetiti neciji znoj. NIKADA!
Oni imaju KULTURU CISTOCE.
Ali mi . ne!
Naveo sam i druge bolesti ili ,ako hoces suge...Drugo naveo sam
polne bolesti gde bi trebalo da u tvom omiljenom zapadu bude
manja vrednost ,jer je navodno zapadna medicina odskocila ,do nebesa,ajos k tome
da dodamo da bi trebalo da zapadnjaci budu higijenski ispred nekih,A NISU!