Seselj mora nazad u Hag?

........

• ........

glasova: 2 14,3%
  • .....

glasova: 3 21,4%
  • .......

glasova: 0 0,0%
  • ...........

glasova: 1 7,1%
  • ........

• .........

• ........

glasova: 2 14,3%
  • ......

• ........

glasova: 4 28,6%
  • ....

• ....

glasova: 7 50,0%

• Ukupno glasova
    14
  • Anketa je zatvorena .
У реду, рекао сам оно што сам имао, ако ти сматраш да су Шешељеве присталице исто што и Милошевиће, онда је у реду. Понављам, у фебруару 2003. године Ђинђић је хтео да хапси, Шешељ је рекао да ће то бити немогућа мисија. Па ти види шта је било. Недељу дана је слободно шетао Београдом са обезбеђењем, организовао страначки конгрес, митинг. Ђинђићеви керови су мислили да ће успети да га ухапсе у једном тренутку, али када су видели Војино обезбеђење, 'ебига, схавтили су да неће успети јер нису само полицајци, војници и остали режимски керови наоружани.

Ok, možda su Miloševićeve pristalice drugačijeg "kova" po tom pitanju, teško je reći.

Ipak, ja sam recimo lično očekivao mnogo veće probleme pri hapšenju i isporuci Mladića - zaštitu kroz dobrovoljce, upotrebu oružja, pokušaje oslobađanja, ali se nije ništa desilo. A Mladić je definitivno imao drugačiji tip pristalica od Miloševića - sigurno manje njih, ali zato potencijalno dobro naoružane, organizovane, sa iskustvom, itd - zar ne?

Биће смешно ако судије Претресног већа, тј. Антонети и Латанци, поново одлуче да Шешељ мора на слободу и то поново без услова.

Да, то сви заборављају да напомену. Ово је одлука жалбеног а не претресног већа.

Сад на телевизор неки тип нешто прича и каже, ово може да буде опасна ситуација, јер су у Украјини прво десничари изиашли на улицу и позвали народ, а онда се десио Еуромајдан.

Ако применимо аналогију, и Србији следи Еуромајдан, након покушаја да се Шекси врати у Ден Хаг.

- - - - - - - - - -

Eto ti sad, Vucicu ne valja kad puste Seselja na slobodu, ne valja mu ni kad ga vracaju nazad.

A Vulinu jos jedino ostaje da predlozi da se i Seseljevi prdezi zakonom i Ustavom proglase za napad na Vucica.

:hahaha:

Сад на телевизор неки тип нешто прича и каже, ово може да буде опасна ситуација, јер су у Украјини прво десничари изиашли на улицу и позвали народ, а онда се десио Еуромајдан.

Ако применимо аналогију, и Србији следи Еуромајдан, након покушаја да се Шекси врати у Ден Хаг.

Da pogadjam: Parovic?

Eto ti sad, Vucicu ne valja kad puste Seselja na slobodu, ne valja mu ni kad ga vracaju nazad.

A Vulinu jos jedino ostaje da predlozi da se i Seseljevi prdezi zakonom i Ustavom proglase za napad na Vucica.

Неће њему ни то бити тешко.......научио је.....
389570.gif
.-

Malopre sam na TV slušao Vučića kad je pričao za Šešelja. Tačno mi ruka sama krenula ka ekranu da ga razbijem u trenutku kad je pomenuo kako njegov govor nije naišao na simpatije u svetu :dash:...
Kod njega postoji zestok poremecaj ( u glavi): Taj covek stvarno misli da se bilo ko na ovom svetu bavi njegovim govorima?
Zanimljivo je da je Vucic bio i prosle godine na vlasti, prosle je godine bilo 15 godina od bombardovanja, ali nije Vucic organizovao nikakve skupove.
Ove godine vec da jer je Seselj u podne imao protestnu setnju na tom istom mestu,a ovaj je pomislio da nije zgodno da samo Seselj to radi.
Ma providan je samo tako.

Биће смешно ако судије Претресног већа, тј. Антонети и Латанци, поново одлуче да Шешељ мора на слободу и то поново без услова.

Док год буде оних којима је смешно туђе страдање, а поготово бескрајно туробно страдање његових сународника, нама као народу неће и не може бити боље. Запитај се како би теби било да немаш платити казну за неки ситнији прекршај само 3 дана затвора, а не 12 година. Смешно је заиста, смешно је.

Док год буде оних којима је смешно туђе страдање, а поготово бескрајно туробно страдање његових сународника, нама као народу неће и не може бити боље. Запитај се како би теби било да немаш платити казну за неки ситнији прекршај само 3 дана затвора, а не 12 година. Смешно је заиста, смешно је.

Niko se od nas ne raduje povtaku u Hag jer svako od nas i misli ( svejedno koju partiju bira) da je Seselj totalno bez veze i bez ikakvog razloga
tamo bio u zatvoru i da je celo i sudjenje i optuzba uzasna farsa.

Mi se ovde zlurado radujemo samo bespomocnosti naseg slavnog vodje.

Vodje koji opet kuka o sebi.

Патолошки лажов ће свкако покушати да "опере своје прљаве руке" -

Dačić: Odluka Haškog tribunala perfidna i skandalozna

Blic | 30. 03. 2015. - 15:12h | Foto: Tanjug |
Odluka Haškog tribunala da se Vojislav Šešelj vrati u Hag perfidna i skandalozna i ugrožava stabilnost Srbije i čitavog regiona, navodi se u pisanoj izjavi Ivice Dačića, prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova.

- Republika Srbija ni jednim aktom nije bila upoznata ni sa odlukom o puštanju Vojislava Šešelja, a ni sada sa odlukom o njegovom povratku - kaže Dačić.

[TABLE="class: antre_r back_c_1, align: right"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Prema njegovim rečima, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, niti bilo koji državni organ, do ovog trenutka nije dobilo zvanično obaveštenje Haškog tribunala o današnjoj odluci.

- Kada bude dobila zvanično obaveštenje, Vlada Republike Srbije će se u narednim danima izjasniti o daljim koracima - izjavio je šef srpske diplomatije.

Претпостављам да ће хапшење и хаос ПРЕПУСТИТИ НАТО ОКУПАТОРУ........ са којима су потписали да могу да вршљају по СРбији како им се накриви патка и да раде шта год хоће........

А огласила се и она усташка фукса Гробар-Китаревић Кончита и изразила велико задовољство због такве одлуке Хашких циника......

Јесте кренуо, брате. Кад не знаш о чему се ради онда немој ни писати. Кренуо је, зато је Земун, нарочито Батајница, скоро недељу дана био у опсадном стању, због Ђинђићевих керова и Шешељевог обезбеђења и Шешељевих присталица који су бранили Шешељеву кућу и Магистрат.

Aхам... а којим то поводом су хтели досовци да га хапсе? не сећам се добро мада се сећам да се Шешељ сам нудио Хашком трибуналу од Дејтонског споразума када је отприлике и установљен Трибунал [и нека је!], а са Милошевићевим пристанком без кога не би било Трибунала а ви славитe кварног банкара, зликовца [ok, тај детаљ вас не занима] и генерално глeдано политичког идиота Милошевића, пих.

- - - - - - - - - -

Niko se od nas ne raduje povtaku u Hag jer svako od nas i misli (...)

Ево ја отворено кажем да се радујем овој фантастичној одлуци Трибунала. Пре свега јер је усмерена против режима Александра Вучића.
Додуше, ја нисам Србин, већ Југословен.

Ниси схватио моју поруку. Шешељу ова ситуација није смешна. У ствари, јесте мало, јер је апсурдна. Биће смешно јер су судије Жалбеног већа пристале на некакве уцене. Није ни мени јасно чије. Проблем представља чињеница да о Шешељевом пуштању на слободу одлучују исти људи, тј. судије Претресног већа Антонети, Латанци и Нијанг, који су одлучили, већином гласова, да пусте Шешеља на слободу без услова. То су исти људи који су игнорисали захтев Тужилаштва да се Шешељ врати у Хаг. Е, то је смешно, јер ће Антонети и Латанци поново да пусте Шешеља на слободу без услова.

Проблем је што Шешеља неће видети.

- - - - - - - - - -

Aхам... а којим то поводом су хтели досовци да га хапсе? не сећам се добро мада се сећам да се Шешељ сам нудио Хашком трибуналу од Дејтонског споразума када је отприлике и установљен Трибунал [и нека је!], а са Милошевићевим пристанком без кога не би било Трибунала а ви славитe кварног банкара, зликовца [ok, тај детаљ вас не занима] и генерално глeдано политичког идиота Милошевића, пих.

- - - - - - - - - -

Ево ја отворено кажем да се радујем овој фантастичној одлуци Трибунала. Пре свега јер је усмерена против режима Александра Вучића.
Додуше, ја нисам Србин, већ Југословен.

Хтели су да га хапсе ваљда због потернице и оптужнице која је ступила на снагу 17. фебруара 2003. године. Понављам - када не знаш о чему се ради, прича онда немој ни писати.

Само се ти радуј, Шешељ неће у Хаг. Ти се радуј одлуци Жалбеног већа, ми се радујемо Шешељевој победи.

Ниси схватио моју поруку. Шешељу ова ситуација није смешна. У ствари, јесте мало, јер је апсурдна. Биће смешно јер су судије Жалбеног већа пристале на некакве уцене. Није ни мени јасно чије. Проблем представља чињеница да о Шешељевом пуштању на слободу одлучује исти људи, тј. судије Претресног већа Антонети, Латанци и Нијанг, који су одлучили, већином гласова, да пусте Шешеља на слободу без услова. То су исти људи који су игнорисали захтев Тужилаштва да се Шешељ врати у Хаг. Е, то је смешно, јер ће Антонети и Латанци поново да пусте Шешеља на слободу без услова.

Проблем је што Шешеља неће видети.
Радикали, крените на борбени положај да браните свог фирера, а не овде да галамите.
Вучић може и овог тренутка да крене са хапшењем, вечерас или ноћас... зато полако правац Батајница.

- - - - - - - - - -

(...)

Хтели су да га хапсе ваљда због потернице и оптужнице која је ступила на снагу 17. фебруара 2003. године. Понављам - када не знаш о чему се ради, прича онда немој ни писати.
Ма измишљотина чиста, слагали су те то. Иначе, ја немам разлога да браним Ђинђића - због овога Ђинђић је за мене непријатељ исто као и Шешељ:

djindjic-zastava-620x350.jpg

Радикали, крените на борбени положај да браните свог фирера, а не овде да галамите.
Вучић може и овог тренутка да крене са хапшењем, вечерас или ноћас... зато полако правац Батајница.

Не брини ти за Шешеља, чланови његовог обезбеђења су већ спремни.

Ма измишљотина чиста, слагали су те то. Иначе, ја немам разлога да браним Ђинђића - због овога Ђинђић је за мене непријатељ исто као и Шешељ:

djindjic-zastava-620x350.jpg

Понављам - када не знаш о чему се ради, прича онда немој ни писати.

Fila: Odluka Haga ima za cilj destabilizaciju Srbije
Beta | 30. 03. 2015. - 16:35h |

Advokat Toma Fila smatra da je odluka Žalbenog veća Haškog tribunala o vraćanju lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u pritvor, neobična i da je njen cilj destabilizacija države.

290970_toma-fila01rasfoto-andrej-isakovic_f.jpg
Toma Fila

On podseća da bi u slučaju da Šešelj ne bude odmah uhapšen, slučaj došao do Saveta bezbednosti UN koji bi mogao da uvede neki oblik sankcija Srbiji.

[TABLE="class: antre_r back_c_1, align: right"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
- Odluka je zaista neobična, jer umesto da se odluka o puštanju iz pritvora preinači, Žalbeno veće nareduje prvostepenom sudu da on promeni odluku i da ono dovede Šešelja u Hag, pa da onda zakaže sudjenje kako bi svi izneli stavove - rekao je Fila za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, cilj takve odluka je diverzija, odnosno destabilizacija Srbije kroz organizovanje mitinga i eventualnih sukoba.

- Ali, ja verujem da su se Srbi opametili i da to toga neće doći - kazao je Fila.

On je objasnio da procedura nalaže da kada stigne nalog prvostepenog suda organima vlasti u Srbiji, oni moraju odmah da postupe po njemu i uhapse Šešelja.

- To odmah ne znači istog dana, ali ako se čeka više od tri dana, onda se alarmira Savet bezbednosti koji u krajenjoj meri može da naloži sankcije - kazao je Fila.

Žalbeno veće Haškog tribunala je raspravnom veću koje je sudilo Šešelju, naložilo da "odmah opozove odluku o Šešeljevom privremenom oslobađanju i naredi mu da se vrati u pritvor".

U konačnoj odluci, na koju se ne može uložiti žalba, apelaciono veće je ocenilo da je Šešelj svojim izjavama da se neće dobrovoljno vratiti s privremene slobode na izricanje presude u Hagu, prekršio uslov za privremeno oslobađanje.

Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93, prvostepeno veće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine. Tribunal ga je, 12. novembra prošle godine, pustio iz humanitarnih
razloga, radi lečenja od tumora.

Треба прибавити СПИСКОВЕ И ЖАЛБЕНОГ И ПРЕТРЕСНОГ ВЕЋА И ПОГЛЕДАТИ ЊИХОВЕ БИОГРАФИЈЕ И ИЗ КОЈИХ СУ ДРЖАВА - И ОНДА ЋЕ СВЕ БИТИ ЈАСНИЈЕ...

E sad nije mi jasna jedna stvar, koje sudije čine žalbeno veće? I kako je konstituisano žalbeno veće, kad se tek vodi prvostepeni postupak. Dakle ne postoji prvostepena presuda, da bi se uložila žalba. Napominjem da nisam čitao Statut Haškog tribunala, niti mi pada na pamet!

- - - - - - - - - -

Војислав Шешељ @predsednikSRS · 4h 4 hours ago
Уопште ме не интересује одлука жалбеног већа Хашког трибунала. Ја се тамо сигурно нећу добровољно враћати.
62 retweets 211 favorites
Reply Retweet62 Favorite211

Sa twittera!

E sad nije mi jasna jedna stvar, koje sudije čine žalbeno veće? I kako je konstituisano žalbeno veće, kad se tek vodi prvostepeni postupak. Dakle ne postoji prvostepena presuda, da bi se uložila žalba. Napominjem da nisam čitao Statut Haškog tribunala, niti mi pada na pamet!

Жалбено веће чине судије које везе немају са поступком који се води против Војислава Шешеља, у овом случају то су судије Секуле, Рамаросон, Кан, Тузмухамедов (гласао је против ове одлуке Жалбеног већа) и Афанде (гласао је против одлуке Жалбеног већа). Ово Жалбено веће одлучује једино о жалби Главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца, који није учествовао у поступку против Војислава Шешеља.

Poslednja izmena:

Back