Odgledao sam vrlo finu horor seriju
Midnight mass. Serija nije za svakog jer je pravi slow burner, doduše ima sedam epizoda jer je mini-serija pa mislim da svako može da pogleda. Meni se veoma dopala.
Serija je uradjena u gotičkom fazonu, na jednom malenom američkom ostrvu punom običnih ljudi i običnih radnika postoji katolička crkva koj naa neki način čini centralni deo ove male zajednice. To su Amerikanci, katolici (mada ima i jedan musliman-policajac), koji jako ozbiljno shvataju svoju veru i crkvu. Jednog dana, umesto već ostarelog sveštenika u crkvu kao propovednik dolazi harizmatični sveštenik, otac Paul, i serija neobičnih, natprirodnih dogadjaja počinje da se odvija na ostrvu. Uporedo sa njim, u isto vreme na ostrvo se vraća i Riley Flynn, momak koji je odležao četvorogodišnju kaznu zbog saobraćajne nesreće u kojoj je ubio neku devojku. Ono što ga sada izdvaja od drugih na ostrvu jeste to što je njegova katolička vera ozbiljno poljuljana...
Serija definitivno nije za svakog, iako je veoma dobra i jako lepo snimljena, uradjena. Zašto nije za svakog? Pa upravo zbog te namerne 'sporosti', gde se često jedna scena dijaloga odvija pola epizode, pa su se mnogi gledaoci žalili da je užasna i prespora. Ja se sa tim ne bih složio, serija je sjajna, ja sam je odgledao do kraja i preporučujem svakome kome ne smetaju spori kadrovi i spora radnja jer, ako ništa drugo, uživaće u vrlo impresivnom vizualnom iskustvu.