Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

His Dark Materials

Serija pocinje naivno, decije, dok na kraju, pokusava da pruzi odgovor svrhe naseg postojanja.
Гледљива је серија, има добрих момената када загребе доста добро тамо гдје треба али онда направи некакву глупост па све то сроза и тако до краја.
Ја сам је огледао до краја и свеопшти утисак је и даље поприлично кошмаран.

Odgledao sam horor seriju Creepshow. Serija je anthology, što znači da je svaka epizoda sa zasebnom radnjom... ima tri sezone. Ja sam je pogledao celu, volim takav fazon, ima tu šarma, ima i tri-četiri vrlo dobre epizode, ali generalno je dosta toga površno, klišeizirano i prosečno uradjeno, iako može da se pogleda. Ima nažalost i epizoda koje su ispod nivoa osrednjeg, vrlo loše, bolesno naivne i predvidive, kao prva epizoda ili epizoda o vojnicima-vukodlacima, ali ima i dosta šarmantnih (iako predvidivih) rešenja koja su se (bar meni) dopala.

Preporuka samo za iskrene fanove horora koji vole ambijent i estetiku istih bez preteranih zahteva, jer ovde ćete teško naići na neki masterpis na nivou jakih horor filmova tipa Isijavanje, Carrie i sličnih. Ovde je i Stiven King upleo ruke, otud i toliko prosečno uradjenih epizoda, jbg on je čovek-hiperprodukcija, napravio je toliko toga, a tek poneki dijamant. Koliko sam skapirao sama serija vuče inspiracija za nastanak od istoimenog filma koji je radjen po delima Stivena Kinga... tako da... ali ponavljam - ima i nekoliko vrhunskih, jako dobrih epizoda.

Pogledajte ako želite razbibrigu, ako baš mnogo volite horor žanr pa i realno prosečne uratke... sad vidim biće i četvrta sezona, pogledaću je...

Zadnjih godina sam izbegavao La casa de papel i Narcos npr. I sad rešio da popustim pod pritiskom bliskih ljudi i krenem ovu prvu...
Sam početak mi ima nekako jeftin način primamljivanja publike, neku kao naivnu misterioznost. Možda je to samo predrasuda zbog tolikog hajpa oko serije pa nesvesno tražim mane i greške :D

Jrl vredi gubiti vreme na par sezona?

Odgledao sam vrlo finu horor seriju Midnight mass. Serija nije za svakog jer je pravi slow burner, doduše ima sedam epizoda jer je mini-serija pa mislim da svako može da pogleda. Meni se veoma dopala.

Serija je uradjena u gotičkom fazonu, na jednom malenom američkom ostrvu punom običnih ljudi i običnih radnika postoji katolička crkva koj naa neki način čini centralni deo ove male zajednice. To su Amerikanci, katolici (mada ima i jedan musliman-policajac), koji jako ozbiljno shvataju svoju veru i crkvu. Jednog dana, umesto već ostarelog sveštenika u crkvu kao propovednik dolazi harizmatični sveštenik, otac Paul, i serija neobičnih, natprirodnih dogadjaja počinje da se odvija na ostrvu. Uporedo sa njim, u isto vreme na ostrvo se vraća i Riley Flynn, momak koji je odležao četvorogodišnju kaznu zbog saobraćajne nesreće u kojoj je ubio neku devojku. Ono što ga sada izdvaja od drugih na ostrvu jeste to što je njegova katolička vera ozbiljno poljuljana...

Serija definitivno nije za svakog, iako je veoma dobra i jako lepo snimljena, uradjena. Zašto nije za svakog? Pa upravo zbog te namerne 'sporosti', gde se često jedna scena dijaloga odvija pola epizode, pa su se mnogi gledaoci žalili da je užasna i prespora. Ja se sa tim ne bih složio, serija je sjajna, ja sam je odgledao do kraja i preporučujem svakome kome ne smetaju spori kadrovi i spora radnja jer, ako ništa drugo, uživaće u vrlo impresivnom vizualnom iskustvu.

Odgledao sam vrlo finu horor seriju Midnight mass. Serija nije za svakog jer je pravi slow burner, doduše ima sedam epizoda jer je mini-serija pa mislim da svako može da pogleda. Meni se veoma dopala.

Serija je uradjena u gotičkom fazonu, na jednom malenom američkom ostrvu punom običnih ljudi i običnih radnika postoji katolička crkva koj naa neki način čini centralni deo ove male zajednice. To su Amerikanci, katolici (mada ima i jedan musliman-policajac), koji jako ozbiljno shvataju svoju veru i crkvu. Jednog dana, umesto već ostarelog sveštenika u crkvu kao propovednik dolazi harizmatični sveštenik, otac Paul, i serija neobičnih, natprirodnih dogadjaja počinje da se odvija na ostrvu. Uporedo sa njim, u isto vreme na ostrvo se vraća i Riley Flynn, momak koji je odležao četvorogodišnju kaznu zbog saobraćajne nesreće u kojoj je ubio neku devojku. Ono što ga sada izdvaja od drugih na ostrvu jeste to što je njegova katolička vera ozbiljno poljuljana...

Serija definitivno nije za svakog, iako je veoma dobra i jako lepo snimljena, uradjena. Zašto nije za svakog? Pa upravo zbog te namerne 'sporosti', gde se često jedna scena dijaloga odvija pola epizode, pa su se mnogi gledaoci žalili da je užasna i prespora. Ja se sa tim ne bih složio, serija je sjajna, ja sam je odgledao do kraja i preporučujem svakome kome ne smetaju spori kadrovi i spora radnja jer, ako ništa drugo, uživaće u vrlo impresivnom vizualnom iskustvu.

Slazem se, super serija i taman duzina. Napisao sam bio i kratak osvrt na nju, cak nedugo, pre par stranica ovde... :)
https://forum.krstarica.com/threads/serije-sta-gledate-sta-vam-se-svidelo.190996/post-47668226

Гледајте обавезно велика препорука The Fall of the House of Usher
https://www.imdb.com/title/tt15567174/
Некада сам давно читао Пад куће Ашера од Едгар Алан По-а, то је тај концепт само друго модерно вријеме.Суштина је иста.
На петој сам епизоди и серија ме добро извозала.Препорука...

The Wheel of Time

Fantasy
II sezona, ocena 7
Glumci: Rosamund Pike,Daniel Henney,Madeleine Madden

Priča je u svet visoke fantazije gde magija postoji, ali joj samo neki mogu pristupiti, žena po imenu Moiraine ukršta se sa pet mladića i devojaka.
Ovo pokreće opasno putovanje koje obuhvata svet. Zasnovan na seriji knjiga Roberta Džordana.

U drugoj sezoni svi su raštrkani po belom svetu i skupljaju se u gradu gde prvorodjeni zmaj treba da spase svet i ubije zlo poznato kao Mračni
i spreci sa prijateljima promenu ravnoteže između Svetla i Tame.

Gleda li ko mozda Twisted Metal na HBO ?

https://www.imdb.com/title/tt14261112/

Iskreno meni skroz gotivna serija, inace serija je nastala po istoimenom serijalu video igara i neka je ajmo reci postapokalipticna komedija.
Mozda donekle slicna kao The Last Of Us samo bez zombija i onako je u dosta opustenijem,vedrijem i zabavnijem tonu (lisena te neke emotivne tezine i drame).

Iskreno ja cim sam video na pocetku prve epizode lika koji je glumio Tupaka u filmu o Bigiju (Entoni Meki) kako vozi narandzastu Subaru Impreza-u dok mu u kolima gruva "Rock Superstar" od Cypress Hill-a serija me momentalno "kupila".

Jedino bi mozda naveo kao manu to sto kratko traje, jedna epizoda traje negde mislim izmedju 25 i 30 minuta , sad mozda su na taj nacin pokusali dodatno da dobiju na dinamici i uspeli su u tome ja bi rekao ali samo mislim da je ta duzina trajanja epizode za jednu igranu seriju malo prekratka, ali ok.
Sve u svemu super serija i onako rekao bi jedno prijatno iznenadjenje. 😉

Back