- Poruka
- 50.322
Kakva je ova nova domaca serija sto je danas izasla na hbo max, neko je u toku?
Djeca zla.
Knjiga je odlična, seriju planiram da gledam.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakva je ova nova domaca serija sto je danas izasla na hbo max, neko je u toku?
Djeca zla.
Upravo gledam, pozitivno iznenadjen.Knjiga je odlična, seriju planiram da gledam.
Potpuno suvišno, ***** ih woke više.ma ok , to je apsolvirano vise...Šta mi se ne sviđa....opšti pederluk među likovima,i apsolutni višak rasa čak i u jednoj porodici....Potpuno suvišno, ***** ih woke više.
Upravo gledam, pozitivno iznenadjen.
E lepojko muja e da je tko ko i svako davbo bi tr ozenia a bi srrcemi
Meni ovde prvo za oko zapada da se kod starijih pamti rec "kinematografija"...Bože me oprosti, meni "Pad kuće Ašera" deluje kao parodija na Edgara Alana Poa i njegovo stvaralaštvo. Znam da se većina sadržaja danas pravi za maloumnu generaciju Zed ali nisu još pomrle ni predratne generacije a kamoli narod rođen 70-ih i 80-ih pa ne mora sve da se prilagođava tim pilećim mozgovima i tiktok estetici koju neguju. Čak je i sinematografija upropašćena zbog njih jer gledaju na telefonima pa se autori i ne trude nego snimaju sve u žutoj ili crno-teget boji zavisno od žanra, fokus je isključivo na glumcima dok je pozadina blurovana. Ljudi daju novce za televizore od 65'' i veće da bi gledali mrak ili žutilo i zamagljenu scenografiju umesto da se vidi svaki detalj. Da ne ulazim u polemiku kako mora da bude od svake vrste po jedan da bi se ispunila woke kvota.

Kako god, kod Poa je sve na stvaranju utiska, umesto na istinskom karakteru, da stanem u njihovu odbranu, te je to ovde irelevantno - daj sta das, samo uradi kako treba...Manje-vise, to je uradjeno korektno, s tim sto trojac matorih odnosi glumacki trofej... Sad, da bi nesto nazvala parodijom, to se mora jasno ocitati kao namera, sto ovde nije slucaj... Nesto drugo jeste, a to je za Poa karakteristicna ironija...Na to se islo, i to je obuhvaceno. Jedan, pak, nov, mozda bas za te milenijalce zakasneli pristup je tipican postmoderan prilaz, meta-tekstualan, Poovom opusu kratkih prica uzasa. Smatram da je napravljena uspesna postmoderna igra sa time, ujedino i omaz njegovoj najznacajnijoj poeziji i prozi, iako mislim da i pored pomne zelje da se to ne desi, i u ovoj seriji postoji nekoliko rupa...Najveca misterija mi je ova valkira-osvetnica...Nije mi poznato iz kog Poovog dela potice, ili ako nista na koji lik aludira...To nije do kraja objasnjeno. Mozda Poova personifikacija smrti?
Odgledala sam Decu zla.
Eeee ovako.
Ima izmena u odnosu na knjigu, ali ne utiču na celokupni utisak. Baš forsiraju ovog glavnog glumca kroz njegov lik, a kako ne gledam uopšte domaće serije obajšnjeno mi je da je on neki naš super popularan glumac.
Generalni utisak - jako dobar. Odlična glumačka ekipa, koja zaista glumi a ne glumata kako to rade ovi naši novi "glumci", doduše prepoznajem samo ove starije generacije, no dobro. Dobri su kako glavni glumci, tako i oni u sporednim ulogama. Ja domaće serije ne gledam, a pogotovo ne gledam naše kriminalističke - ako smo uopšte i snimili neku - ali jesam veliki fan tog žanra. Skinuli su police procedural crime drama fazon i držali su ga se od prvog do poslednjeg kadra - odlično odrađeno.
Pohvalila bih onoga ko je uradio muziku, takođe pun pogodak.
Napravili su taman dovoljan broj epizoda, da ispričaju priču, a da je ne razvuku.
Pa ti si prespavala zadnjih par godina, čim ne znaš da smo nastancovali brat bratu 30 serija, od toga pola krimi/triler![]()
Ok, ne gledaš al nemoguće da neko ko prati kinemat, propusti informaciju da je nasnimano na tone domaćih serija.Napisala sam da ne gledam domaće serije.

Ok, ne gledaš al nemoguće da neko ko prati kinemat, propusti informaciju da je nasnimano na tone domaćih serija.
Samo konstatacija, ne napadam nit osudjujem
Preporucujem ti da odgledas neke, ima šta da se probere...