Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Гледам сада једну тотално ме извозала.Дуго се нисам овако примио на причу, вишеслојна интелигентна серија са тотално лудачком конверзацијом.
Одлична и велика препорука...

Midnight Mass
240499418_2960098910920818_2811548924980607672_n.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10574558/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_midni
Bio si u pravu, odlicna serija... i kratka, sto je isto od nemalog znacaja, samo 7ep. od po 1h. :)
Prava misterija od pocetka, u stilu Dosijea X. ;) Reziser Majk Flanigan, ne znam po cemu je poznat. Zvuci kao irsko ime...?
Ako je i on autor serije, a mislim da jeste, s burazerom koliko shvatam, jer tu je i jos jedan Flanigan, to objasnjava toliku preokupiranost
religioznim pitanjima, pre svega katolicke denuncijacije. ;) Kao da su on i burazer svoje duge razgovore o tim temama pretocili u ovakvu seriju... :cool:
Tu mi je ujedino i mala manjkavost, jer takvi dijalozi umeju preterano da se razvuku, sa strane gledano moze da bude dosadno, jedino te ta ziva tematika
drzi jos da ne motas unapred i pitanje kakva ce se konacna poenta iz njih izvuci... ;) No, sve u svemu, odlican balans svetla i tame u coveku, sa sjajnom
finalom u 7.epizodi i zavrsnom duhovnom poentom. Cehov, Pekic i E.A.Po na jednom mestu. ;) "Vaistinu vam kazem..." Preporuka. :cool: :)

Bio si u pravu, odlicna serija... i kratka, sto je isto od nemalog znacaja, samo 7ep. od po 1h. :)
Prava misterija od pocetka, u stilu Dosijea X. ;) Reziser Majk Flanigan, ne znam po cemu je poznat. Zvuci kao irsko ime...?
Ako je i on autor serije, a mislim da jeste, s burazerom koliko shvatam, jer tu je i jos jedan Flanigan, to objasnjava toliku preokupiranost
religioznim pitanjima, pre svega katolicke denuncijacije. ;) Kao da su on i burazer svoje duge razgovore o tim temama pretocili u ovakvu seriju... :cool:
Tu mi je ujedino i mala manjkavost, jer takvi dijalozi umeju preterano da se razvuku, sa strane gledano moze da bude dosadno, jedino te ta ziva tematika
drzi jos da ne motas unapred i pitanje kakva ce se konacna poenta iz njih izvuci... ;) No, sve u svemu, odlican balans svetla i tame u coveku, sa sjajnom
finalom u 7.epizodi i zavrsnom duhovnom poentom. Cehov, Pekic i E.A.Po na jednom mestu. ;) "Vaistinu vam kazem..." Preporuka. :cool: :)
Већ сам се пребацио на другу исто ок њемачка серија, доста гледљива.

Dear Child​

https://www.imdb.com/title/tt20863760/
p25041890_b_h8_ab.jpg

Gledaj mozda ti se svidi.

Ali nije ista ekipa i prica.

Potpuno drugi glumci.

Fargo ti je isti fazon. Prva je dobra.

A posle isto drugi glumci i price.

Odgledala sam drugu sezonu, sad počela treću. Nije druga loša, jedino mi se ne sviđa na kraju ona melodramatika. Ostatak mi je dobar. Od treće sezone sam odgledala samo prvu epizodu, ali mi deluje zanimljivo. Kako ste krenuli sa komentarima, mislila sam da će da bude neka žešća glupost.

Odgledala sam drugu sezonu, sad počela treću. Nije druga loša, jedino mi se ne sviđa na kraju ona melodramatika. Ostatak mi je dobar. Od treće sezone sam odgledala samo prvu epizodu, ali mi deluje zanimljivo. Kako ste krenuli sa komentarima, mislila sam da će da bude neka žešća glupost.
Pa nije glupost. Ali ona prva je bila daleko najbolja.

Ona dvojica glume ko ludaci, Sandra Snake Eyes ubija gledaoce sa slabijim srcem.

Svako je nasao nesto za sebe u toj sezoni. :D

Trenutno po ko zna koji put gledam Adventure Time jer sam tridesetogodišnje dete :mrgreen: i žejlno iščekujem The fall of the house of Usher.
Sad kad razmislim, ne sećam se godine kad sam odgledala toliko animiranih serija kao ove, možda nesvesno da anuliram odraslost i obaveze.
Tako da, ako ima neko dobru preporuku, možda nešto slično Castlevaniji, biću veoma zahvalna 🖤

Гледао пре пар година другу епизоду и нисам хтео да наставим без почетне да гледам. Заимтересовала ме јако тема и имао сам стрпљења и среће да прошлог понедељка налетим у право време на почетак репризног емитовања. Одушевљен сам био првом епизодом а просто залеђен остао после задње сцене тада. Пинк и Хепи треба забранити а шта се пушта на страним каналима са преводом и са ограничењем од 12+ то је по мени страшно..

Odgledao sam krimi-triler seriju The fall, koja ima tri sezone. Ono što me je odmah dojmilo jeste činjenica da je serijski ubica (Paul Spector/Peter Baldwin) od samog starta poznat publici, znači od početka mi znamo ko to radi, ali je pitanje - zašto Paul Spector to radi, zašto ubija devojke, koji je psihološki koren toga? I da li će ga policija uopšte otkriti?

U seriji glavnu inspektorku, Stellu Gibson, igra glumica poznata po ulozi Skali (Molderove partnerke u Dosijeu X). Oboje vrhunski glume, a sam Paul Spector/Peter Baldwin je jako, jako fascinantan lik, i čitava serija se svodi na jurnjavu za njim i otkrivanjem njegovog identiteta (koji mi, gledaoci, znamo, ali policija u seriji ne zna), i može se reći da se usput nazire njegova vrlo nihilistička, vrlo agresivno anti-socijalna životna filozofija. A tu je i Katie Benedetto, njegova fanatična tinejdž obožavateljka...

Ne bih ništa dalje da otkrivam, samo ću reći da mi se serija jako dopala, nije baš za svakog i nije klasični tip trilera jurnjave za serijskim ubicom, ali vredi, pre svega zbog dvoje glavnih glumaca koji igraju Spectora i Gisbon, jer su sjajni, ali i zbog cele atmosfere u kojoj se serija odvija, u Severnoj Irskoj, u melanholičnom Belfastu.

Ono što bih još dodao jeste da je kraj sjajan, vrlo direktan ali i dvosmislen (da ne otkrivam zašto), i odavno nisam odgledao bolji kraj neke serije. Tako da topla preporuka od mene.

Good Omens

2.sezona
Glumci: David Tennant,Michael Sheen,Miranda Richardson
Prema noveli teri paceta i Nila Gejmena
Nakon sto su proterani sa Neba, iz Raja i Pakla , Azirafal i Krouli (beli i crni andjeo) se ponovo udruzuju nakon misterioznog dolaska poznatog lica

Odlicna serija-parodija sa odlicnim glumcima i scenaristima

Back