Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Тематика ми се ђасви, шта преовладава у тој амбивалентности, вреди ли да скидам?
Ja cu def nastaviti i veceras da je gledam, tako da mi ipak preovladava znatizelja sta ce da urade sa temom. Posle prve epizode me mi proradio ptsd ove nase pandemije lol a u drugoj sam vec zapazila te neke rupe i greske u konceptu tog drustva nastalog posle apokalipticnog dogadjaja. Dacu joj sansu i veceras, pa ako ne bude islo, jbg.

The Expanse

Posle 6 sezona , epska naucno fantasticna serija The Expanse је дошла до краја
Serija je snimljena a osnovu knjiga koje su napisali Danijela Anbraham i Taj Frank

Veliki sukob u finalnoj 6. sezoni The Ekpanse uglavnom se odnosi na različite kombinovane snage - Zemlje, Marsa i Pojasa
koje se bore protiv Marka i opasne "Slobodne mornarice" za kontrolu prstenova (crvotočine koje omogućavaju brz prolaz kroz svemir ).

U poslednjoj epizodi, „Vavilonski pepeo“ (nazvan po šestom romanu u serijalu), posada Rocinantea odlučuje da namerno pokrene svest o „Entitetima“ koji žive u Prstenu, vanzemaljcima koji su na neki način bili u hibernaciji . Da bi se to uradilo, potrebno je ogromno preopterećenje jednog broda, što u osnovi uzrokuje da Marko i njegova Slobodna mornarica budu zauvek apsorbovani/uništeni.

Nakon toga, Avasarala UN ima neku vrstu mirovnog sporazuma sa svim različitim frakcijama Sunčevog sistema, uspostavljajući ujedinjenu nezavisnu "Transportnu uniju" - da reguliše saobraćaj kroz Prstenove

Kako su Naomi, Amos, Klarisa, Bobi i Holden na kraju svi zajedno na Rocinante moglo bi se reći da epizoda sugeriše da bi moglo doći i do 7.sezone iako je autorka knjiga izjavila da više nbece biti snimanja.

Još jedna meni draga serija se završila ..steta ako ne bude nastavka

New Gold Mountain

Australijska mini serija od 4 epizode.. ocena 6
Drama, avantuira

Nova zlatna planina smeštena je u Bendigo Goldfields 1857.nakon što je kopanje zlata u Klaliforniji opalo, nastavilo se u Australiji.Starešina kineskog rudarskog kampa bori se da održi krhku harmoniju između kineskih i evropskih kopača zlata kada se otkrije da je ubijena belkinja povezana sa kineskom zajednicom.

The Expanse

Posle 6 sezona , epska naucno fantasticna serija The Expanse је дошла до краја
Serija je snimljena a osnovu knjiga koje su napisali Danijela Anbraham i Taj Frank

Veliki sukob u finalnoj 6. sezoni The Ekpanse uglavnom se odnosi na različite kombinovane snage - Zemlje, Marsa i Pojasa
koje se bore protiv Marka i opasne "Slobodne mornarice" za kontrolu prstenova (crvotočine koje omogućavaju brz prolaz kroz svemir ).

U poslednjoj epizodi, „Vavilonski pepeo“ (nazvan po šestom romanu u serijalu), posada Rocinantea odlučuje da namerno pokrene svest o „Entitetima“ koji žive u Prstenu, vanzemaljcima koji su na neki način bili u hibernaciji . Da bi se to uradilo, potrebno je ogromno preopterećenje jednog broda, što u osnovi uzrokuje da Marko i njegova Slobodna mornarica budu zauvek apsorbovani/uništeni.

Nakon toga, Avasarala UN ima neku vrstu mirovnog sporazuma sa svim različitim frakcijama Sunčevog sistema, uspostavljajući ujedinjenu nezavisnu "Transportnu uniju" - da reguliše saobraćaj kroz Prstenove

Kako su Naomi, Amos, Klarisa, Bobi i Holden na kraju svi zajedno na Rocinante moglo bi se reći da epizoda sugeriše da bi moglo doći i do 7.sezone iako je autorka knjiga izjavila da više nbece biti snimanja.

Još jedna meni draga serija se završila ..steta ako ne bude nastavka
Nema nastavka, završila se.

Poceo da gledam 5. sezonu Gomore , zasad odlicno kao i sto je bila serija svo vreme , inace ona epizoda sto se desava u Rigi u Letoniji je brutalna.

Inace Ciro Di Marzio definitivno najjaci lik u seriji , onako kao usamljeni vuk ali vrlo zajeban lik ali na neki nacin i jedini donekle pozitivan lik u seriji, bas savrseni anti-heroj i neko ko te vuce da za njega navijas i drzis mu stranu, slicno kao Omar u “Zici” (R.I.P. Michael Kenneth Williams).

A Very British Scandal

Mini serija od 3 epizode
Ocena 7

Glumci:Claire Foy,Paul Bettany,Olwen May

Istinita prica oko skandala britanskog visokog društva i razvoda vojvode i vojvotkinje od Argila tokom 1960-ih.

Gledao
Hju Grant definitivno ume da glumi sad kad je u zrelim godinama
Dobro urađena serija

Poceo da gledam 5. sezonu Gomore , zasad odlicno kao i sto je bila serija svo vreme , inace ona epizoda sto se desava u Rigi u Letoniji je brutalna.

Inace Ciro Di Marzio definitivno najjaci lik u seriji , onako kao usamljeni vuk ali vrlo zajeban lik ali na neki nacin i jedini donekle pozitivan lik u seriji, bas savrseni anti-heroj i neko ko te vuce da za njega navijas i drzis mu stranu, slicno kao Omar u “Zici” (R.I.P. Michael Kenneth Williams).
Gledao sam jednu epizodu
Baš je bila teška i onda nisam dalje

Vredi li gledati?
Behind her eyes
vredi

a vredi i ovu seriju gledati

The White Lotus

serija od 6 epizoda
Ocena:7,6

Glumci: Jennifer Coolidge,Murray Bartlett,Connie Britton

"Beli lotos" je šestodelna serije HBO o društvenoj satiri koja prati dogadjaje nekolicine radnika i gostiju ekskluzivnog hotela na Havajima, tokom jedne veoma burne nedelje. U luksuzni hotel „Beli lotos“ dolaze mladi bračni par nakon venčanja iz bajke, žena koja je u žalosti zbog smrti majke i ambiciozna direktorka u pratnji svog manje uspešnog muža, njihovog sina tinejdžera i ćerke studentkinje koja je na put povela najbolju drugaricu. Kako mračna atmosfera raste iz dana u dan, ova pronicljiva serija postepeno razotkriva komplikovane istine o ovim naizgled savršenim turistima, radnicima hotela i diličnom risortu na Havajima

Back