Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

obicno ti deserti sto cool izgledaju i nisu nekog ukusa

Ovi ogromni su uglavnom 100% cokolada jedino ove boje ne znam dal su jestive ali ove manje poslastice em lepo izgledaju em svasta nesto ide u njih pa mi ovako izdaleka izgledaju ukusno al ko ce ga znati.

Ne znam dal godisnji zapocnem drugom sezonom veshtca

Hawkeye

Mini serija, ocena 8
Akcija,avantura
Glumci: Jeremy Renner,Hailee Steinfeld,Florence Pugh

Hokaj je američka striming serija, zasnovana prema istoimenom Marvelovim junaku. Smeštena je u Marvelov filmski univerzum i deli kontinuitet sa filmovima ovog serijala. Događaji u seriji su smešteni nakon radnje filma Osvetnici: Kraj igre iz 2019. godine.

Dok je boravio u Njujorku bivsi Avenger Clint Barton (Jeremy Renner) srece Kate Bishop (Hailee Steinfeld), 22-godišnje streličarku koja sanja o tome da postane superheroj. Sticajem okolnosti prinudjeni su da saradjuju kada se pojave likovi iz Bartonove prošlosti koji hoce da ga ubiju (Natašina sestra) i naprave haos.

https://www.imdb.com/title/tt3371556/?ref_=nv_sr_srsg_2

Leo Matei, jedinica za maloletnike

Francuska kriminalistička serija koja prati rad Jedinice za maloletnike. Obradjuju teme od najobičnije dečije neposlušnosti, preko vršnjačkog nasilja i maloletničke prostitucije. Bez sega-mega forenzike, iskakanja osumnjičenih posle pretrage po bazi podataka i sličnog.
Dobro kocipirane priče i školski prikazani problemi dece i tinejdžera u današnjem dobu, kao i načini na koji bi se deci moglo pomoći. Psihološko-socilološki pristup, odlična glumačka ekipa.

Serija koja govori o ubistvu palestinskog dečaka u istočnom Jerusalimu 2014. godine, koje je pokrenulo rat u Gazi 2014. godine.
Jedna prilično škakljiva tema sa kojom su se izraelski autori hrabro uhvatili u koštac i to bez ikakve rezerve, zbog čega su čak kritikovani od strane izraelskih vlasti, posebno od strane Benjamina Netanjahua.

Svakako vredi pogledati...

Time

MV5BNjM5N2RlNDgtNjM0OS00N2ZhLWJlYjgtNTdmNDVjMWM1ZmUzXkEyXkFqcGdeQXVyNjI2OTgxNzY@._V1_.jpg

Odlično su odglumili i Bin i Grejem. Jedna od svega par dobrih iz 2021.

Priče Reja Bredberija :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
Ova epizoda me je oduševila....

Volim njegove price. Bas cu da potrazim seriju...

a da ne bi pisao jos jedan post moram da priznam da me je Foundation prilicno pomerila. Nisam ocekivao takvu atmosferu s obzirom da takoreci nema dela Asimova da nisam citao ukljucujuci ceo serijal Zaduzbine. Jedva cekam sledecu sezonu.

Preacher (2016+)

Serija ima vise sezona, ali meni je bila dovoljna samo prva. Nisam verovao da mogu da reagujem na ovako nesto (nije zanr koji bi bas gledao) ali ima takvih scena u kojima se zamalo nisam zadavio od smeha. A trebalo bi da budem zgadjen ili sokiran. Serija je sokantna i kontroverzna. Kraj prve sezone udara u vrh ludila - kroz celu sezonu ide klip koji se nikako ne uklapa u pricu sve do samog kraja. A onda se sve odmota unazad....

Slicna mada druga tema:

American Gods 2017+ ( ovoj seriji osim price muzika je vrhunska )

Poslednja izmena:
The wheel of time

Fantazija ocena 7
Glumci: Rosamund Pike,Daniel Henney,Madeleine Madden

Serija snimljena prema istoimenom romanu autora Roberta Džordana.
Priča je smeštena u svet fantazije u kome samo pojedine žene mogu da koriste magiju. Serija prati Moiraine koju tumaci Rozamund Pajk , članicu moćne ženske organizacije čarobnica Aes Sedai, koja stiže u malo mesto pod nazivom Dve reke. Ona odatle kreće na veliko putovanja sa petoro mladih ljudi, među kojima se nalazi i Ponovorođeni Zmaj, koji će po proročanstvu ili spasiti svet ili ga uništiti.

Dosta toga u seriji podseca na Hobite, Gospodare prstenmova, Igre prestola ali je serija gledljivo upakovana za sve one koji vole magiju i fantaziju

Prva knjiga je Druzina prstena u sustini. Samo nije Gandalf nego Moiraina, Nije Aragorn nego Lan, nisu hobiti nego ovi klinci. Nisu **** nego troloci itd.

Ali kasnije se razvija jedinstvena prica.

Jedino sto ce mozda da zbudze i da ubrzaju dogadjaje. Inace, knjiga ima da snimaju 20 sezona bez problema.

Yellowstone

Ocena :8,8
Glumci: Kevin Costner,Luke Grimes,Kelly Reilly i drugi

U 4.sezoni nastavlja se saga o porodici Daton, predvođenoj Džonom Datonom (Kevin Kostner), koja kontroliše najveći ranč u Americi,prema sloganu “moj ranč, moja pravila”,i oslanja se na dva američka mita ,grubi američki individualizam i čovekovu moć nad prirodom, s jedne strane i, sa druge - na mit o branitelju kog sa svih strana opkoljavaju neprijateljske snage. U slučaju ove porodice, domorodačko stanovništvo i bogate kompanije koji prete da nepreglednu divljinu pretvore u risortove i aerodrome.Priča Tejlora Šeridana samim tim slavi stare načine borbe, sirove i surove bitke da se očuva svoj posed i svoje vrednost.

Prve dve epizode 4. sezone serije "Yellowstone" oborile svu očekivanu gledanost. Paramountov vestern sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi
privukao je čak osam miliona gledalaca, što je skok od 104 odsto u odnosu na premijeru 3. sezone (4,2 miliona), piše Deadline.

Snima se i 5.sezona

Back