Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Midnight Mass

MV5BNWVmZWQ5ZmItZjc2OC00MTFhLWI4OTEtNWY3MDg0OWY3YTJjXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Uhhh, meni je ovo bilo fenomenalno, jako podseća na Salems Lot (mali izolovan grad u kome počinju polako ali sigurno da se odvijaju sablasne stvari), samo bez onih paljevinskih, infantilnih dijaloga karakterističnih za Kingovo stvaralaštvo kao što napomenuh gore. Bez nepotrebne eksplicitne seksualnosti i golotinje, solidna gluma i spektakularno i uzbudljivo finale. Gledajte!!! 5/5

U trećoj sezoni dolazi peokret, za koji neću reći da je genijalan ili baš njesra ali eto iznenadio me takav razvoj događaja.
Vampir...
Posle toga naravno nema ni h od horora više po meni ali dobro....Sve dalje prilično uobičajeno,za takav scenario ali ipak drži pažnju i vuče te da
Samo mi nije jasno što te iznenadio razvoj događaja kad već u prvoj epizodi možemo da vidimo element natprirodnog u onoj šumi i da naslutimo da tu nisu čista posla...

pocela da gledam The Chestnut Man nije lose za sad
Evo i moje ocene:

Dakle skandinavski triler u noir stilu snimljen, već smo prilično zatrpani ovakvim naslovima ali moram priznati da sve ide lagano, drži pažnju i taman je mračan i depresivan kako treba ali ne preteruju kao neki drugi naslovi ovog tipa. Jedino mi je kraj previše happyend-ovski za moj ukus.
Ima samo 6 epizoda, dobar vikend bindž. Svakako preporuka da se odgleda.

7,5/10

Midnight Mass

MV5BNWVmZWQ5ZmItZjc2OC00MTFhLWI4OTEtNWY3MDg0OWY3YTJjXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Uhhh, meni je ovo bilo fenomenalno, jako podseća na Salems Lot (mali izolovan grad u kome počinju polako ali sigurno da se odvijaju sablasne stvari), samo bez onih paljevinskih, infantilnih dijaloga karakterističnih za Kingovo stvaralaštvo kao što napomenuh gore. Bez nepotrebne eksplicitne seksualnosti i golotinje, solidna gluma i spektakularno i uzbudljivo finale. Gledajte!!! 5/5
Mislim da cu obrisati ovo sa HDD-a posle samo jedne odgledane epizode. Puno dijaloga smara

You (2018- )

You-TV-Show-Cast.jpg

Ovo su utisci na kraju prve sezone. Znam da ih ima još dve za sad, ali su očigledno dovoljno različite da se mogu zasebno posmatrati.

Ovo je dobro napisana serija iz više nego interesantnog ugla posmatranja i kakve god mane da eventualno ima (samom činjenicom da je SAD serija iz 2018) nisam ih primetio potpuno obuzet dosta originalnim iako nenormalnim konceptom, neprestanim menjanjem tona i narativno režiserskim driblinzima. Svidela mi se i gluma nekih likova, faličnost svih, pa i određeni cinizam u prolazu prema trenutnoj SAD pop kulturi i političkim trendovima (druga sezona je izgleda još upečatljivija u tome izgleda).

Sam se sigurno nikada ne bih ''uhvatio'' za nju, i eto, propustio bih jednu od malo serija danas zaista vrednih gledanja. Eto to nek bude ocena.

Iako interesantna, sve pozitivno što imam da kažem o prvoj sezoni serije gubi se u ostale dve koje kvare čitav utisak. Nikada nisam video takav pad u kvalitetu, ičega. Dao sam se prevariti.

Ne znam koji je ***** ljudima da nešto izrođeno iz kreativnosti izmuzu improvizovanim a la sapunice pisanjem i 'woke' glupostima i sloganima sa nekih rasističko-feminističkih skupova naročito ekstremnog tipa - koje su očigledno jedini fokus.

Citati:

,,Bela žena je nestala, zajednica se zainteresuje samo kad je bela žena u pitanju...''
,,'Obojeni' ljudi nemaju nikakve šanse''
,,Belim muškarcima je sve dozvoljeno''
,,Beli muškarci imaju bezbroj šansi...''
,,Beli muškarci...belim muškarcima...bes belog muškarca''

I tako iznova i iznova...šta gledam uopšte i kako je ovo trenutno no1 serija na IMDB uopšte?!
,,

Puno dijaloga smara

Meni je to jedan od većih kvaliteta serije... Smaraju dijalozi ako te tema ne zanima ili seriju površno gledaš, to zavisi od ukusa do ukusa.

Ali dijalozi, iako možda kliše deluju, zapravo su prilično kvalitetno koncipirane replike i teze oko kojih se inače koncipiraju teme recimo u stvarnim katoličkim misama. Naravno ovde su malo "nafurani" ekscentričnim notama, ali opet ostaju u domenu diskutabilnosti.

Jedna od retkih serija u poslednje vreme koja zapravo dugim dijalozima i kadrovima ne krade dramu, već je gradi...

Meni je to jedan od većih kvaliteta serije... Smaraju dijalozi ako te tema ne zanima ili seriju površno gledaš, to zavisi od ukusa do ukusa.

Ali dijalozi, iako možda kliše deluju, zapravo su prilično kvalitetno koncipirane replike i teze oko kojih se inače koncipiraju teme recimo u stvarnim katoličkim misama. Naravno ovde su malo "nafurani" ekscentričnim notama, ali opet ostaju u domenu diskutabilnosti.

Jedna od retkih serija u poslednje vreme koja zapravo dugim dijalozima i kadrovima ne krade dramu, već je gradi...
Jel serija nesto u vezi crkve? Religije, kulti i to? Ako je tako onda je obavezno ne gledam

Ne mogu uopšte da se setim čime su ga ucenili da to uradi :think:
On je sa njom od samog početka.
Predstavnik CIA-e mu je održao kratak motivacioni govor da za njih nema izlaska iz igre, i ako on ne ubije Terezu, neko će ubiti i nju i njega

Koliko vidim na Yuetube-u, izgleda da sinoć nije bila poslednja epizoda. Pote treba da sredi Boaza a imaju i scenu gde su svi zajedno par godina kasnije na obali mora

SEE

II sezona
sf akcija
glumci: Jason Momoa,Sylvia Hoeks,Hera Hilmar

Daleko u distopijskoj budućnosti, ljudska rasa je izgubila čulo vida, a društvo je moralo da pronađe nove načine za interakciju, izgradnju, lov i preživljavanje.
Druga sezona prati vođu plemena Baba Vosa koji u želji da zaštiti svoju decu koja su rođena sa čulom vida od surove kraljice Kane koja je otrovana religijskim ubeđenjima i bizarnim ritualnima vid poglasila jeresom.
Nakon sto je pronašao svoju porodicu i posle saznanja da mu je žena sestra kraljice Kane i nakon epske bitke u kojoj pobedjuje brata Eda, Baba Voš odlazi, verujuci da svoju porodicu ostavlja u sigurnosti i blagostanju
Da li je baš tako ostaje da vidimo u III sezoni ako se bude snimila

SEE

II sezona
sf akcija

Daleko u distopijskoj budućnosti, ljudska rasa je izgubila čulo vida, a društvo je moralo da pronađe nove načine za interakciju, izgradnju, lov i preživljavanje.
Druga sezona prati vođu plemena Baba Vosa koji u želji da zaštiti svoju decu koja su rođena sa čulom vida od surove kraljice Kane koja je otrovana religijskim ubeđenjima i bizarnim ritualnima vid poglasila jeresom.
Nakon sto je pronašao svoju porodicu i posle saznanja da mu je žena sestra kraljice Kane i nakon epske bitke u kojoj pobedjuje brata Eda, Baba Voš odlazi, verujuci da svoju porodicu ostavlja u sigurnosti i blagostanju

Ja da kazem da ja 20 godina nisam pogledao ni jednu celu seriju (poceo WD i Lost) a ovu nameravam pogledati celu jer je kao jedan veliki AAA film.

SEE

II sezona
sf akcija

Al si im objasnila. Zavrtece im se u glavi.
:D

U tom svetu slepih postoji i baja Jerlamarel koji vidi i pravi decu po celom svetu. Otuda i oni koji vide.

A Sybeth Kane je ljuta jer ju je seronja prevario i pobegao sa njenom sestrom.

Ovi koji vide su zabranjeni svuda na svetu, ali Sybeth ih juri da pronadje Jerlamarela.

Baba je ocuh, Jerlamarelovoj deci.

A Jerlamarel se krije od Sybeth kod Babinog brata Eda, koji ima ideju da napravi vojsku od dece koja mogu da vide.

Ovo je samo ukratko sta je ko kome. :D

A treca sezona se snima od maja i treba uskoro da se zavrsi snimanje. Dok to montiraju, zvuk, efekti, recimo opet na jesen sledece godine stize treca sezona. :D

Al si im objasnila. Zavrtece im se u glavi.
:D

U tom svetu slepih postoji i baja Jerlamarel koji vidi i pravi decu po celom svetu. Otuda i oni koji vide.

A Sybeth Kane je ljuta jer ju je seronja prevario i pobegao sa njenom sestrom.

Ovi koji vide su zabranjeni svuda na svetu, ali Sybeth ih juri da pronadje Jerlamarela.

Baba je ocuh, Jerlamarelovoj deci.

A Jerlamarel se krije od Sybeth kod Babinog brata Eda, koji ima ideju da napravi vojsku od dece koja mogu da vide.

Ovo je samo ukratko sta je ko kome. :D

A treca sezona se snima od maja i treba uskoro da se zavrsi snimanje. Dok to montiraju, zvuk, efekti, recimo opet na jesen sledece godine stize treca sezona. :D
nisam htela da napisem da glavni glumac gine na kraju :lol:

Back