Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Najzad trejler za treću sezonu American Crime Story, Monika kad duva Klintonu

Трејлер у коме председник вара прву даму и лаже нацију о томе да ли је издајник и особа без контроле над својим нагонима. Моника је стварно испала огроман ментол, али акценат свакако не треба бити на њој. Нисам гледала серију, назив ми је увек био одбојан. Не знам чак ни да ли је свака епизода тема за себе. Можда и погледам ову Билову епизоду и бруку, па ћу да одлучим да ли да гледам остало.

The Punisher
sezona 2

ocena 8/10
Glumci:Jon Bernthal, Jason R. Moore, Ebon Moss-Bachrach

U drugoj sezoni Frenk Castle se ponovo bori protiv starog neprijatelja Billy Russoa (Ben Barnes), na jednoj strani, dok na drugoj strani bori se protiv bogate porodice koja misli da im bogatstvo i moć dozvoljava da se igraju Boga životima drugih ljudi, spašavajuci tinejdzerku koju mocnici hoce da ubiju

Počela sam prvu sezonu i ne znam da li ću moći do kraja da gledam. Nasilno je previše za moj ukus. Brutalno.

Dovrsila sam Pereval Dyatlova https://www.imdb.com/title/tt11455654/

U principu, horor elemenata tek da ima, od 5 epizode gotovo potpuno nestaju. Serija eksploatise sve verzije koje su se ispredale o ovoj nesreci (izuzev jetija), i na kraju zauzima neki svoj stav. Valjda se Rusija nije mogla nikako osloboditi paznje koju je incindent izazivao decenijama, pa je posle ponovnog otvaranja istrage, na kraju i serija snimljena :D
Dosta se flesbekuje na drugi svetski rat, kgb su ipak good guys na kraju, neke antiratne ili bar anti hladnoratovske poruke postoje, cak i neko priznanje o razvijanju raketa dugog dometa sa namerom da pogode "drugi kontinent".
Kamera ponekad ne zna sta bi sa sobom, dok povremeno deluje, jamacno namerno, kao da igras zamak vulfenstajn.

Sve u svemu, neka bude 7 of 10, drzala mi je paznju sve vreme, lep ambijent snijega i leda, lepi glumci, lep jezik.

Baptiste , 2 Sezona​

MV5BZGEwMDIzYzUtMzdiZi00OThlLWJjYmMtODI2NGJhZjVlNDI3XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_.jpg

Godfather of Harlem

druga sezona ocena 8/10

Nastavljena prica o gangsteru Bumpy Johnson u Harlemu tokom 1960 g., borbi crnaca za svoja prava, politicki ubistvima i sveukupnim dešavanjima u Americi, prema istinitim dogadjajima.U seriji se prati i Malkom x poznati borac za crnacka prava koji je ubijen.

glumci: Forest Whitaker,Nigel Thatch,Ilfenesh Hadera

Neverovatno je koliko je opao kvalitet serija u odnosu na sredinu 2010-tih recimo. Fargo, True Detective, Breaking Bad, Game of thrones, Hannibal, The Wire... grandiozne serije sa sjajnim radnjama i najbitnije - sjajnim glavnim likovima koji prosto nose seriju. Danas su aktuelni Kraljičin Gambit, Služavkina priča, The Witcher i slične dosadne gluposti, bez ijednog lika vrednog pažnje. Da se čoveku smuči život, kao da sve mora da propadne i da se upropasti zarad stada... zarad većine koja gleda Marvelove filmove i traži neke glupave serijale za svoj bangavi ukus. Nikako da se snimi neki jak mračni triler ili nihilistička epopeja sa izuzetnim likovima kao prvi Fargo i True Detective... jad i beda.

Neverovatno je koliko je opao kvalitet serija u odnosu na sredinu 2010-tih recimo. Fargo, True Detective, Breaking Bad, Game of thrones, Hannibal, The Wire... grandiozne serije sa sjajnim radnjama i najbitnije - sjajnim glavnim likovima koji prosto nose seriju. Danas su aktuelni Kraljičin Gambit, Služavkina priča, The Witcher i slične dosadne gluposti, bez ijednog lika vrednog pažnje. Da se čoveku smuči život, kao da sve mora da propadne i da se upropasti zarad stada... zarad većine koja gleda Marvelove filmove i traži neke glupave serijale za svoj bangavi ukus. Nikako da se snimi neki jak mračni triler ili nihilistička epopeja sa izuzetnim likovima kao prvi Fargo i True Detective... jad i beda.
Šta fali Witcher-u? Nije loša serija.

Back