Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Mare of Easttown

Na mišiće odgledao jer nije klasičan krimić-policijski a od Maretovih ličnih problema i dogodovština može da se zaspi ako se ne boriš... 3% posto vremena u jednosatnim epizodama otpada na sam slučaj koji je uzgred i traljavo zbrzan, pa sad vi vidite.... Po meni 2/10 je puna kapa za ovu sapunicu.
zamisli nije klasican krimic

odlicna je serija, ne slusajte ga lol

Empire of Tsars
dostupan na Netflix

Nights at the Opera
https://www.youtube.com/watch?v=bbEI5lCpkYk&ab_channel=RelaxDocumentaries
dostupna oba dela na YT

U oba dokumentarca je narator Lucy Worsley i ona to jako lepo radi, zanimljivo je bukv svake sekunde.
Strogo uzev, ovo su vise filmovi u delovima nego serije.
Prvi je o caristickoj Rusiji Romanovih, od prvog do poslednjeg vladara ove, na tronu Rusije, vrlo dugovecne dinastije. Teritorijalna prosirenja Rusije, problem kmetova, reforme, WWI, Oktobarska revolucija...

Drugi deo je o odnosu opere i istorije i kompozitorima koji su oblikovali ili preoblikovali stvarnost, ne bez cesto velike cene i kada je to opera postala i narodna stvar (Monteverdi, Mocart, Bize, Pucini, Vagner).

The Punisher
sezona 2

ocena 8/10
Glumci:Jon Bernthal, Jason R. Moore, Ebon Moss-Bachrach

U drugoj sezoni Frenk Castle se ponovo bori protiv starog neprijatelja Billy Russoa (Ben Barnes), na jednoj strani, dok na drugoj strani bori se protiv bogate porodice koja misli da im bogatstvo i moć dozvoljava da se igraju Boga životima drugih ljudi, spašavajuci tinejdzerku koju mocnici hoce da ubiju

Empire of Tsars
dostupan na Netflix

Nights at the Opera
https://www.youtube.com/watch?v=bbEI5lCpkYk&ab_channel=RelaxDocumentaries
dostupna oba dela na YT

U oba dokumentarca je narator Lucy Worsley i ona to jako lepo radi, zanimljivo je bukv svake sekunde.
Strogo uzev, ovo su vise filmovi u delovima nego serije.
Prvi je o caristickoj Rusiji Romanovih, od prvog do poslednjeg vladara ove, na tronu Rusije, vrlo dugovecne dinastije. Teritorijalna prosirenja Rusije, problem kmetova, reforme, WWI, Oktobarska revolucija...

Drugi deo je o odnosu opere i istorije i kompozitorima koji su oblikovali ili preoblikovali stvarnost, ne bez cesto velike cene i kada je to opera postala i narodna stvar (Monteverdi, Mocart, Bize, Pucini, Vagner).
i R.Straus, kako sam zaboravila Salomu

Kingdom

Odgledao sam prvo onaj specijal koji je poslednji snimljen pa sam znap o čemu se radi jer je u stvari to preludijum serije. Iako mi ta zombi tematika na prvi pogled nije bliska evo trpim korejski jezik koji se često sastoji iz povika kada treba neku emociju odglumiti :lol: i sližne azijske specifičnosti...jednostavno mi je ok i drži me priča i neka atmosfera iako je gluma stvarno nekada smehotresna(očigledne kultorološke razlike).
Kvalitetno je urađeno. Kao neki korejski mix igre prestola i Walking dead.
Zadovoljan za sada

Zaboravio sam Katla da ocenim....
Počeo sam Katla https://www.imdb.com/title/tt11102190/

Islandska misterija, o čudnim dešavanjima u izolovanom gradiću tokom erupcije vulkana.
Posle 3 odgledane epizode može se reći da ima vajb nemačkog Dark-a ali nije taj kvalitet. Sviđa mi se kako je snimljeno, depresija krajnjeg severa začinjena pepelom iz vulkana, misterija deluje zanimljivo, ali čini mi se da se priča presporo odvija. Takođe malo mi nadrealno da neko ne postavlja očigledna pitanja,tipa devojka koja se iznenada pojavi nakom 20 godina nije začuđena što svi izgledaju 2 decenije stariji ili da pita koja je godina i sl. stvari....
Ali mislim da ću odgledati do kraja pa dati svoj sud. Ionako mi Netflix deluje slabije sa ponudom

5/10
Malo previše ipak depresivno i nekako ....meeh....slaba razrada priče...slabi likovi...
Verovatno će biti druga sezona ali teško da ću je čekati sa nestrpljenjem :lol:

Ni prineti Dark

Loki

fantazija od 6 epizoda
glumci : Tom Hiddleston,Owen Wilson, Sophia De Martino

Marvelov bad guy Loki ,inace Torov brat sa Asgarda,zadnji put u filmu Avengers: Endgame, gde sticajem okolnosti,dok je ekipa Osvetnika putovala kroz vreme, šmugnuo kroz jedan od rukavaca prošlosti. Međutim brzo je uhvaćem i odven na preki sud na kom će mu suditi misteriozna organizacija TVA koji su nešto kao vremenska policija i koji se trude da stvari drže pod kontrolom. Međutim, stvari nisu pod kontrolom jer vremenskih linija ima koliko hoces. I u svakoj vremenskoj linji ima po jedan Loki, slične naravi ali drugačijeg oblika, pa tako pored našeg glavnog imamo i ženu Lokija, dete Lokija, aligatora Lokija.Malo konfuzno ali zabavno

Devs (2020)

1485797798655_kalpli-goz-smiley-pasta-gp229-1-635930299036501038_420x_1305e490-c065-4da3-b258-694814f65fa8_420x.jpg

Ne znam šta sam čekala do sad jer sam sinoć ostala do 3 da je završim, savršenstvo.

Why Women Kill
II sezona
1630682650851.png

imdb ocena 8,3
glumci II sezone: Allison Tolman, Nick Frost, Lana Parrilla

U prvoj sezoni prate se životi tri žene koje žive u tri različite dekade: domaćice iz šezdesetih, članice visokog društva iz osamdesetih i advokaticu iz 2018. Sve tri žene bore se sa neverstvom u svojim brakovima. Ovaj serijal istražiće kako su se uloge žena promenile, ali ne i njihova reakcija na izdaju.

Druga sezona antologijske serije Why Women Kill, prati americku domacicu koja je u želji da se nametne i bude primecena,
spremna na sve cak i na ubistvo

Dobra druga sezona kao i prva sa tim da price nisu povezane i drugi su glumci .
Preporuka za obe sezone

trailer II sezone

Back