Amelie_
Poznat
- Poruka
- 8.246
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Otprilike, kao danasnji Balkan i random zemlja zapadne Evrope. I`m staying in touch..
evo,pratim preachera 3. sezonu. vrhunska serija. super dozirani elementi nauke, praznoverja, religije, kaubojstine, crnog humora.
mislim, bog (god) pobegao na zemlju i navukao na sebe kostim dalmatinca (dog) da se sakrije..
a posto je radjen po stripu, s vremena na vreme sevne poneki kadar kao iz stripa ono bukvalno. veliki plus... vidim, medju producentima je
ono klimatalo seth rogan.... ok, kontam da im pumpa adrenalin,entuzijazam i vizuelna resenja jednako iritantno kao sto to radi inace kao glumac,
s tim sto ovde to sljaka...pogodjena je mera![]()

fantastika nije upravo slika i prilika natprirodnog ali fantazija jeste
fantastika nema veze sa hororom,možda si mislio na fantaziju,čini mi se da mešaš fantastiku i fantaziju
pa ne daje ti ni elemenata da bi je smatrao naučnom fantastikom
izvoran element fantastike nije nebuloza nego nešto što ima barem kakvog takvog smisla i logike
spoj nespojivog je oksimoron/paradoks i kao takav ne pripada nijednom žanru,ni fantastici ni hororu ni komediji već je to čisto-nebuloza i smeće,greota je tako nešto stavljati u bilo koji žanr
naravno da ima,PRAVI sf,tzv hard sf,zato se i zove SCIENCE fiction jer..u know..ima veze sa NAUKOM,zamisli :O
i btw ovo sa ekstraktom duša i ajde neekako da progutam jer to nije baš spoj nespojivog i tolika nebuloza sama po sebi tako da mi to i ne smeta toliko,ono što je apsolutna apsurdna iritantna nebuloza i spoj nespojivog i što vredja inteligenciju jeste to da su oni ubacili boga,znači bog definitivno postoji,znači svemoguće biće itd,i slobodnu volju,što je apsolutno nespojivo,msm slobodna volja svakako ne postoji nigde nikad postojao bog ili ne ali sa bogom postaje još očiglednije i nediskutabilnije da preočigledno ne postoji,znači na svako malo smaraju sa ''free will free will,we have free will bla bla'' a svesni su da ih bog troluje i zakuvava im sve :S znaci nidje veze
i ona tupava prejadna tulip nikako da skapira nešto što bukv bode oči,pogotovo njen slučaj kad je u pitanju,i sama je rekla da ne može da se promeni jer nonstop upada i izaziva neka srrranja itd,dakle SAMO TO,negledajući ostalo,bi trebalo da joj je dovoljan preočigledan dokaz da nikako nije slobodna,a ona i dalje lupa da ima nekakvu slobodnu volju
e TO prijatelju je glavna i po meni najiritantnija najnedopustivija nebuloza i falinka ove serije,forsiraju neki koncept a po njihovom ponašanju je očigledno da oni ponajmanje imaju ikakvu slobodu,upadaju iz okolnosti koju nisu birali u drugu okolnost itd itd,dakle slobode nema tu ni za leka a glavni likovi su previše glupavi da to skapiraju i kako onda zaozbiljno da shvatiš čitavu seriju i da je posmatraš kao išta sem pokatkad zabavno alogično amatersko smeće
ta prica je fikcija, s nekom poentom u sebi. opet,kazem, zanr `strave i uzasa` ne mora nuzno biti i nije fantastika,jer nema u sebi nuzno elemente natprirodnog,niti su mu oni neophodni za ono sto zeli da postigne...ali se oni cesto bas u ovom zanru mogu iskoristiti zarad njegove primarne svrhe. obicno se tu petlja sa tabuima i stvarima kojima je covek ipak negde nekada i bio zapravo svedok u svojoj istoriji, nazalost najgorim..dark side. dakle, fantastika svakako nije, ali fikcija u najcescem broju slucajeva upravo bude i jeste.
tu bi trebalo da se vratimo unazad i da se pitamo da li bi pisac horora trebalo ujedino da bude vrhunski hirurg?
...sa poznavanjem nekih potrebnih pojmova...mozda?cesto i ne...ali,on ima maste!
ali, u oba slucaja, delo nece nista izgubiti, bila to prava ili lazna nauka.
od nje se kao osnove krenulo...ono sto dalje ide jeste mastovita spekulacija na njenoj bazi koja ne umanjuje vrednost vizije.
Stavise, vizije se mogu pokazati vizionarskim..
Zil Vern je samo imao dovoljno maste i (ne)dovoljno naucnog znanja. naucnik?ne.pisac (sf-a)? da....I to je otprilike to sto se tice faktickog prisustva nauke u naucnoj fantastici.i ti osećaji,nadahnuća itd ne postoje tj nisi ih svestan ako ih ne možeš logično razložiti i objasnitineke stvari se ne mogu objasniti samom logikom. postoje: osecaji, nadahnuca, introspekcija, eskapizam, intuicija..
bistrica mala nacitana! aj za sako!kesl rok je rokej, ima i lok iz losta i par podgoricanki iz farga i leftoversa, i slazu se fino. cak i ima nekih naznaka misterije. e sad ne znam oce li se moj sizofreni nalog suzki slozit sa mnom. u ****** to je bolja scenarija od.
kesl roka.
dobrae serija.