goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
druga je dobra, treca malo razvucena, bar za sada.Better call saul-a krenuo da gledam iskljucivo zbog povezanosti sa Breaking Bad-om ..zavrsio prvu sezonu nastavljam definitivno drugu..dobra stvar
druga je dobra, treca malo razvucena, bar za sada.
STRANGER THINGS (2016 - )
http://www.imdb.com/title/tt4574334/
Pri kraju sam prve sezone, i baš sam se navukla.
Serija je sjajan miks Spilbega i Kinga ("It"), i još nekim elementima koje neću da otkrivam ... Sa šmekom osamdesetih i devedesetih godina. Fali još samo Brus Kembel pa da bude u potpunosti po mom ukusu.
Gluma perfektna (veliki povratak Vinone Rajder)! Sve u svemu: pravo osveženje.
![]()
STRANGER THINGS (2016 - )
http://www.imdb.com/title/tt4574334/
Pri kraju sam prve sezone, i baš sam se navukla.
Serija je sjajan miks Spilbega i Kinga ("It"), i još nekim elementima koje neću da otkrivam ... Sa šmekom osamdesetih i devedesetih godina. Fali još samo Brus Kembel pa da bude u potpunosti po mom ukusu.
Gluma perfektna (veliki povratak Vinone Rajder)! Sve u svemu: pravo osveženje.
![]()
dje je cekas?Cudo da nisi ovo gledala do sad
Ja cekam drugu sezonu![]()
dje je cekas?
Iskreno me interesuje sta je osvezavajuce i novo u ovoj seriji. Ova serija je losa kopija mnogih klasika 80ih godina, kompilacija Kingovih ekranizacija Spilbergovog ET (I Tija) i Gunisa. Serija nema nijednu novinu, svi, bukvalno svi likovi su kopije nekadasnjih filmova i serija. Ova serija nema nijedan tvist u radnji, vec smo negde u drugoj epizodi mogli da predvidimo kako ce se zavrsiti. Sami tvorci serije su se hvalili kako je ovo neki omaz 80im godinama. Problem je sto su serije sa temom 80ih snimane u 80im godinama, odnosno da su bile autenticne. Ovo je pokusaj da se u drugoj dekadi 21. veka snima serija iz 80ih i da bude autenticna, sto naravno nije uspelo.
Ono sto je ovu seriju izdvojilo od ostalih je cinjenica da je odmah izasla citava sezona, dakle gledaoci ne moraju da cekaju svake nedelje. Druga, veoma bitna stvar je da je serija imala izuzetno jaku aktivnost Netflixovih botova, tako da je serija, cim je izasla, ako se ne varam imala ocenu na IMDBu iznad 9,5, sto je nenormalno i neralno visoka. Sada je serija pala na 8,9, sto je i dalje veoma nerealno, ali ima tendenciju daljeg pada. Inace Netflix ima tu osobinu da maksimanlno izbrendira svoje serije i marketinski agresivno napadne IMDB, Rotten Tomatoes i slicne sajtove, da bilduje ocene. Tako su neke serije od Netflixa koje su izasle nakon "Stranger Things" isto imale pocetnu ocenu iznad devet. Tu pre svega mislim na seriju "Luke Cage" o onom crnom superheroju, koji je startovao sa mislim 9,1, na IMDB, a sada je na 7,7.
Znam da sam medju retkima koji misle da je serija "Stranger Things" smece, odnosno da je veoma losa kopija klasika 80ih, ali to moje misljenje branim argumentima za koje mislim da su validni.
Gledam American Gods .. Ništa meni tu nije jasno.. Prati li još neko? Čudna serija nit smrdi nit miriše
Nikad ne gledam ocene na IMDB-u, niti me interesuje "oficijelna" filmska kritika.
Serija JESTE omaž osamdesetim. Možeš da je posmatraš i kao skup klišea - a to i jeste, čini mi se, bio cilj: od klišea iz kultnih (ne nužno i dobrih) filmova napraviti seriju. Fanovi horora su željni "starih, dobrih priča", u kojima se ne pretenduje na "tešku" filozofiju, već na bajkovit doživljaj.
Ponekad je kolaž originalniji od slike u ulju.
A gluma je - svakako - odlična!
Samo mi deluje totalno nerealno da crnac bude gej i to još mačo tip...