Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

:eek: ko je, dodjavola, od toga nastrad'o :hahaha:

Sto se Twin Peaksa tice, posle prve sam epizode iskreno ostao pomalo razocaran...izgubilo se na atmosferi i kao da
nema vise onaj spooky vibe...a mozda sam samo ja omatorio :cepanje:

u svakom slucaju, hrabro nastavljam dalje pa cemo videti:cool:

Nisi, ja sam imala isti utisak sa prvom epizodom.

Odgledala sam drugu, bolja je u odnosu na prvu, ali u delovima (deo sa crvenom sobom, tu se vidi Linc 100%). Nekako ne mogu da se otmem utisku da gledam bilo koju detektivsku seriju sa elementima American Horror Story. Ali druga epizoda definitivno bolja od prve.

Slažem se. Jedina serija koju sam gledao da je 10/10. Dobro, možda 9.9/10 zbog one epizode sa muhom. :tajna::tajna::tajna:

Мени је та епизода са мувом можда чак и најбоља у Бреакинг Бед. Целу епизоду јурили мушицу и ја је у једном даху одгледао. :D
Иначе слажем се да је серија 10/10 После Твин Пикса, мени лично најбоља коју сам гледао.

Kakvi su vam utisci nakon prve četiri epizode novog Twin Peaksa? :D

Meni ovo totalno odudara od originala i mnogo više je "Linčovski".

Likovi iz prve dve sezone su na nivou epizodista, bez nekog većeg značaja za samu radnju, izuzev Kupera i Hoka.

Radnja je premeštena van samog gradića, mnogo je tu podzapleta, videćemo kako će to Linč sve skockati do kraja.
Treća epizoda je totalni mind **** i zaista nemam predstavu šta je Linč zamislio.

Stvarno?! :lol:

Ne znam za treću, odgledala sam samo dve. Prva je kao i kod svake serije- uvod. Meni se nikada prva epizoda ne sviđa.Druga mi je već zanimljivija, a kako vidim treća će da bude još bolja.

Samo je pitanje šta neko očekuje od ove serije. Neko očekuje da bude slično prethodnim, a ja lično očekujem nešto sasvim novo, sveže, a opet da ima to linčovsko ludilo.Videćemo :)

U kom smislu trolovanje ?
uh, ovo je malo teže objasniti... ako si nekada gledao Linča, razumeo bi već o čemu govorim...
Kad sam kao dete gledala tvin piks, delovao mi je jezivo. Kad sam obnovila seriju kao odrasla, ništa više od uobičajenog Linča nisam videla. Ograđujem se da je ovo moj utisak.
Dakle, serija nije ozbiljna, sprda se sa mnogim da kažemo institucijama, pre svega sa policijom, što recimo postoji u Mulholland Drive-u...
Žica je, sa druge strane, ozbiljna.

Koju seriju da gledam The Wire ili Twin peaks ? Koja je bolja ??

The Wire je najbolja serija svih vremena, tako da tu nema dileme.

A ostalo zavisi od raspoloženja. Žica u suštini jako depresivna i tragična serija (zato što gledaš propadanje jednog grada i sra**e u svim aspektima ne/funkcionisanja grada - policija, škole, novine, luka), ali to je zabavno gledati zbog ogromnog broja fenomenalnih likova i raznih fora... a Tvin Piks je u stvari sušta suprotnost (pretpostavljam - nisam gledala niti nameravam).

The Wire je najbolja serija svih vremena, tako da tu nema dileme.

A ostalo zavisi od raspoloženja. Žica u suštini jako depresivna i tragična serija (zato što gledaš propadanje jednog grada i sra**e u svim aspektima ne/funkcionisanja grada - policija, škole, novine, luka), ali to je zabavno gledati zbog ogromnog broja fenomenalnih likova i raznih fora... a Tvin Piks je u stvari sušta suprotnost (pretpostavljam - nisam gledala niti nameravam).

Pfff... nije čak ni najbolja serija snimljena u Boltimoru :mrgreen:

Koju seriju da gledam The Wire ili Twin peaks ? Koja je bolja ??

moram reci da sam gledao obje i iako su dobre serije, samo to.

The Wire iako soldina serija, tesko je kraj i jedne epizode docekati budan. toliko usporeno i na trenutke poprilicno dosadno.

Twin Peaks dobra serija, ali ako nisi gledao ranije one stare vrlo vjerojatno ce ti sada biti poprilično loše. ja sam ih nedavno gledao i jao ajme su udav. jedino je dobro ako si prije gledao i volio onda ce ti biti super. e sad da bi gledao ovu novu trecu sezonu, moras pogledati one stare.

E najjaci je ovaj Milan od Gruze kaze idi radi nesto korisno a on po ceo dan bleji na Krsti ja kad god udjem njemu sija zelena lampica hahahaha

E inace moram da kazem da bi Sivi dom bio odlicna serija da su se smuvali Kalifornija i Velizar .. Trebali su im dati vise prostora .. Njih dvoje su mi ubedljivo najbolji likovi u seriji , najlepsi , najmladji , super su ...

Rome1-1.jpg

Rome je originalni Game of Thrones.
I po meni bolja serija, uprkos većem budžetu i boljoj produkciji GoT-a.
Bar ukoliko vas iole zanima istorija. Ubedljivo jedna od najboljih, ako ne i najbolja serija koju sam gledao.

Poslednja izmena:
Meni je X files među najboljima...Možda zato što spaja dve stvari koje me najviše privlače : detektivski rad i natprirodno...Mislim da iako je bila poznata kao ''mejnstrim'' bila je mnogo dublja i mase je nisu razumele...

X Files je definitivno najbolja SciFi serija još uvek.

Postoje dve serije koje imaju fin odnos prema SciFi-misterija koje sam ocenio reprezentativnim, a to su

- Stargate Universe, poznat i kao SGU.

Portal_Thumb.jpg

Na moju žalost mnoge serije koje sam počeo da gledam u tom periodu su doživele masivni štrajk pisaca američke gilde između 2007. i 2008. godine, rezultirajući naglim padom serije i završetkom koji je ostao clifhanger. SGU je završio u kanti smeća, ali je bio vredan gledanja, pogotovo prelaz iz prve u drugu sezonu. Neuporedivo bolji od svih Stargate serija od ranije. U ovoj priči se potencira na Ancients, prvobitne entitete koji su prestali da se manifestuju u materijalnom svojstvu već su ascedentovali na neke više sfere. Grupa ljudi kreće u potragu za ličnim interesima, ali vremenom nauče kako da međusobno sarađuju kako bi se suočili sa silnim opasnostima koje im prete tokom putovanja svemirom.

- The 4400 (2004-2007), odlična serija koja je naglo prekinuta zbog štrajka pisaca. Više se oslanja na koncept misterije sa radnjom u relativnom realnom vremenu. Svi ljudi koji su ikada misteriozno nestali se odjednom pojavljuju na jednom mestu, neobjašnjivo. Društvo pokušava da ih asimilira i vrati u normalan tok života, ali stvari nisu onakve kakvim se čine na prvi pogled.

bd6533b74b120b2834ca5ef64d5708ba6b190e0c.jpg

Back