Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ovu "Ubice mog oca" nisam gledao. Cuo sam oprecna misljenja, od toga da je izvanredna, do toga da nije bas tako sjajna. Iako ne volim da ocenjujem nesto sto nisam gledao, ovde cu uputiti pohvalu sto smo konacno snimili nesto van sablona socijalnih drama sa depresivnom atmosferom i Pavicevih recikliranih komedija u pokusaju.

Mi izgleda da smo u drugoj dekari 21. veka otkrili da drugi zanrovi, postoje trileri, krimi serije, koje su cesto najgledanije u drugim kinematografijama. Kod nas je sve morala da bude neka pokajnicka drama turobna i na pragu gledljivosti. Ne znam da li bi se nebo otvorilo i nastala apokalipsa ukoliko bi snimili neki horor flm ili seriju, jer na slovenskoj mitologiji (pocev od vampira i vukodlaka pa na dalje) profitira Holivud. Osim toga brdo drugih zanrova fali poput SF/a koji, suprotno misljenju mnogih, cesto ne zahteva nadrkane spec. efekte, vec pre svega dobru pricu. Ili akcioni film, pa mozda i klasicni ratni film (ne go.vno tipa Sveti Georgije ubija azdaju).

I jos jedna odlicna serija
Dirk Gently's Holistic Detective Agency

ocena 8/10

SF serija-komedija..prema romanu Daglasa Adamsa
holisticka detektivska agencija koja istrazuje slucajeve natprirodnog..

DirkGently_01.jpg

odgledao par epizoda. hm, radnja jeste smusena, bizarna, nejasna ponekad i previse, malo i mracna. lepo snimljeno, upeglano, kao da ima i doza humora, engleskog, znaci ne uvek i smesnog

sve u svemu vecina nece ovo gledati, jer...cemu?

ps malo sam bindzovao za vikend

Možda je pauza u sezoni ili preskaču zbog Božića...

Mislim da se nastavlja tek u februaru, ili mozda i kasnije. To je kao ranijih sezona, ova serija napravi pauzu negde na sredini pa se ond nastavi ista sezona nakon nekoliko meseci.

Poceo sam da pratim seriju "Veep", sto bi prevedeno sa americkog slenga znacilo "potpredsednik" ili u ovom slucaju "potpredsednica". Serija je komedija, ali ne klasicni sitkom, a prati potpredsednicu americke vlade Selenu Majer i njen tim u raznim situacijama u koje sami sebe uplicu. Glavna glumica je Dzulija Luis Drajfus (svi je znamo iz Sajnfelda), dok izmedju ostalih glumi i Ana Slamski (Slomski, kakogod), pamtimo je kao klinku iz filma "My Girl" sa Mekolijem Kalkinom.

http://www.imdb.com/title/tt1759761/

Serija je iznenadjujuce dobra. Dosta podseca na "Parks and Recreation" i to u onom pozitivnom smislu. Isto je politicka satira, glavna glumica je ambiciozna politicarka koja sanja da postane prva predsednica SAD, ali niti ima kapacitet, niti je ekipa oko nje previse sposobna da tako nesto ucini. Zbog svoje preambicioznosti i karaktera cesto pravi teske politicke greske pa se zajedno sa ekipom vadi iz raznoraznih sr;anja u koja upadaju. Serija moze da se gleda i kao smesna strana "House of Cards", ali ponovo u pozitivnom smislu.

Posto je u produkciji HBO/a, posebno me raduje famozni "strong language" iliti psovke koje likovi masovno koriste, politicka nekorektnost i sve ostalo. Veoma sam prijatno iznenadjen prvom sezonom i kolicinom dobrog humora, koji je makar meni legao.

Ok mi je "Ubice mog oca", promena u donosu na Babe koje se češljaju i Srećne ljude.

Nije nam američki budžet i sigurno se mogu naći zamerke u scenariju (ima i sasvim očiglednih propusta) ali sve u svemu je korektno odrađena. Slabe kao i uvek Jankovićka i Radivojevićka, Glogovac i da peva Šaka Polumentu, bio bi super, Peđa Bjelac nešto podbacio, kao da ga baš mrzi da odradi svoj deo, ili smo ga samo precenili...Mićanović ok, sem kada se skida (nemoj, k'o Boga te molim), Mali Janketić odličan, Stanić takođe, očekivano...

Samo da saznamo najzad rasplet, zaboravismo malo ko beše prvi ubijen...

Jel gledo neko Elementary?
sve je nekako zabilazim , misljenja podeljena od dobre, do lose serije , cist prosek itd itd
a volim tu tematiku...ako je neko gledao skoro neka kaze utiske
hvala

Ja gledam odpocetka. Po meni neuporedivo bolja modernizacija Serloka u odnosu na onu koju su britanci uradili sa onim Benediktom ili kako se vec zove glumac.

Odlican je pre svega izbor glumaca, pocevsi od dva glavna aktera pa sve do sporednih uloga. Dobro su uradjeni njihovi medjusobni odnosi i akcenat je vise na psihologiji likova i same price nego na nekim Serlokovim ekcenticnostima. Ima boljih i losijih epizoda, ali geldano u celini serija je za svaku preporuku.

Ja gledam odpocetka. Po meni neuporedivo bolja modernizacija Serloka u odnosu na onu koju su britanci uradili sa onim Benediktom ili kako se vec zove glumac.

Odlican je pre svega izbor glumaca, pocevsi od dva glavna aktera pa sve do sporednih uloga. Dobro su uradjeni njihovi medjusobni odnosi i akcenat je vise na psihologiji likova i same price nego na nekim Serlokovim ekcenticnostima. Ima boljih i losijih epizoda, ali geldano u celini serija je za svaku preporuku.

Hvalaaa

Mene interesuje da li je neko vec komentarisao ili je li se gledala uopste serija "The Man In The High Castle",po romanu Filipa K.Dika?
Paralelna istorija. Hitler je dobio rat, ziv,zdrav i sed 60ih,.Amerika okupirana od Nemaca na istoku i Japanaca na zapadu..
Pogledao sam tek prvu pilot epizodu i osecanja su podeljena. Da ne kazem da je aktuelni klik bas sa pobedom Trampa,jer je ocigledno
snimano pod Obaminom libero-Care bajkom...pa mi likovi jos od starta deluju kao da pevaju labudovu pesmu. Medjutim, ceo taj svet,
ceo taj arijevski, steam-punk koncept iz aktuelne perspektive mi deluje zanimljivo,ali ne zarad Trampa kao fasistickog kulta licnosti,vec
vise kao katalizatora,kao simbol drugog stanja svesti. Vizuelno vrlo korektno zdelano, na momente-proboji drugacijih tehnologija, ili pogleda na iste,
nesumnjivo zahvaljujuci Ridliju Skotu kao koproducentu,skupa s jos ponekim mozgovima....Sta imamo: imamo ogranizovani haos s covekom koji
trazi oslobodjenje, nasuprot sadasnjem, ni za ciju sudbu oslobodjenom korporacijskom libero-haosu u kom bi svako da vidi svoju sansu,dok
zapravo bez nade ostaje zauvek zarobljen u svojoj konzervi, svet analogan takodje Ridlijevoj,a digitalnoj antiutopiji, Blejd Raneru.. U ovoj seriji
se cini mi se nenadano nudi izlazak iz konzerve. Dok cete u mnogim pojavama danasnjice prepoznati cist fasizam i ino-jugenstvo.....!
The-Man-In-The-High-Castle-Season-One-2015--Front-Cover-112168.jpg

Ko hoce,evo link online s prevodom:
http://serije.rs/the-man-in-the-high-castle:zjelka3:

Poslednja izmena:

Back