Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Haha realno...Samo još čekam da snime seriju o Hipsty Hitleru, sa sve sluškama u ušima i šalčetom!!!
b80eabbbc4a803b4604f3a3f58b6d5a27b0f6c4a7079c6ff8227244a0888c1ca.jpg
:hahaha:

Malo pre odgledah pilot epizodu Sneaky Pete...Serija za koju sam se zainteresovao jos 2015 godine kad je trebala i krenuti pilot epizoda...Odgledao pilot i sta znam...gledljiva jeste sto je bitno, glumi Bryan Cranston iz serije Breaking Bad koga inace gotivim...S obzirom koliko smeca ima od serija iz 2016 godine ovo je jos i solidno za ubijanje vremena..Gledacu i dalje pa cemo videti jedna epizoda je svakako malo da se donese sud o nekoj seriji za sad moja ocena 7/10

Haha realno...Samo još čekam da snime seriju o Hipsty Hitleru, sa sve sluškama u ušima i šalčetom!!!
b80eabbbc4a803b4604f3a3f58b6d5a27b0f6c4a7079c6ff8227244a0888c1ca.jpg
:hahaha:

Iskreno da ti kazem, meni je The Man in the High Castle fino legla serija..
I to ne zato sto lici na nekakav revizionizam, s pitanjem kako bi svet izgledao 60ih da je Hitler jos ziv i dal bi bio hipster...
Naprotiv,serija je opsti rat protiv svih revizionizama, s idejom ne prekrajanja proslih dogadjaja, vec postavke vecitog hipotetickog..potencijalnog,buduceg.
S jedinstvenim frontom i horizontom slobode na vidiku.;) check it out ako nisi,par skretanja tamo-vamo,ali generalno zadovoljan sam....
http://www.serije.rs/the-man-in-the-high-castle

Taboo postaje sve više i više nasilan. :(

Nego me zanima da li ima ovde poznavalaca istorije Severne Amerike, tj., da li zaplet ima utemeljenje u istorijskim izvorima.

Ono što mi nije jasno je zašto bi se Ameri i Englezi gložili oko jednog malenog ostrva uz sam kontinent, kada Englezi kontrolišu čitavu pacifičku kanadsku obalu... a Ameri imaju celu zapadnu obalu? Ili su im Španci u to vreme kontrolisali obalu Pacifika?

Ona scena sa Krdom u novoj epizodi me podsetila koliko mi nedostaju te scene sukoba sa zombijima koje su bačene u drugi plan i sve se svelo na ratove između ljudi a zombiji su samo statisti koji se motaju u pozadini i služe za vežbanje gađanja...Iako bi serija trebala da bude baš o njima, tako se i zove! Dugo niko nije ujeden ili bilo šta i postao šetač.

To walkers je u seriji. U stripu ih zovu uglavnom roamers i lurkers. Ne koriste rec zombi zbog Romera. U poslednje vreme u stripu izbegavaju da koriste bilo kakav izraz za njih, eventualno oni ili krdo.

U stripu Rik drzi govor gde za prezivele ljude kaze we are the walking dead jer se nikada nece vratiti starom zivotu.

I u seriji je to ubaceno doduse u potpuno drugacijem govoru u kom Rik prica o dedi koji je preziveo drugi svetski rat tako sto je za sebe govorio da je mrtav i da nema sta da brine samo da ratuje svakog dana.

Back