To što rade nikako nije psihologizacija likova; oni veštački razvlače epizode, pa time i karakterizaciju. Inače, Negan je dao neku naznaku da bi trebalo da se obrija, nakon što je video onaj snimak neobrijanog Rika. Ili će zaista to učiniti ili je to neki mig gledaocima koji su se žalili na bradu (ima i toga, da xD).
A što se psovki tiče, tu je zanimljivo kako serija lako ide u krajnosti kad su ubijanja i pocepane lobanje u pitanju, a što se psovki tiče tu gledaju da budu što više korektni. Idiotluk
Ne znam ni što se trudim da gledam ovo i dalje. Verovatno sam dokon ponedeljkom i previše za svoje dobro. Ovo vredi gledati u paketu, ili jednostavno samo ispratiti prvu epizodu, midseason finale, i poslednju epizodu.
Ja sam odlucio da se zavrsi ova sezona, pa da je odgledam u jednom dahu. Razlog je jednostavan, sramotan klifhenger prosle sezone koji je resen tek negde u 20. minutu prve epizode ove sezone. Dakle nije bilo dovoljno sto su ostavili ljude da cekaju ko im od glavnih likova odlazi, to su ucinili u novoj sezoni sa idiotskim flesbekovima koji se koriste u indijskim sapunicama i latinoamerickim telenovelama. Kao nismo vas dovoljno drkali, daj da se zajeb.avamo jos nekih dvadesetak minuta. E to je za mene vrhunsko nepostovanje prema gledaocu. Nemam problem sa time sto glavni likovi ginu na najbrutalnije nacine, zbog toga je ova serija za mnoge stvari avangarda. Ali sada se valjda ekipa koja radi oseca previse komotno pa moze da se izdr.kava kako stigne. Prva epizoda ove sezone je nesto najsramnije sto sam odgledao u poslednje vreme. Nisam odustao od serije, ali je necu sa nestrpljenjem cekati svake nedelje, vec cekam da se zavrsi pa onda da odgledam opusteno, po cenu da naletim na spojlere. Jednostavno, serija je ispala sa moje licne top liste.
Inace, jos jednu stvar si dobro primetio, a to je da nema psovki. Serija je brutalna, morbidna, ima mnoge elemente koji ranije nisu vidjeni da televiziji u ovoj kolicini, ali niko ni jednom da opsuje. Slucajno sam na nekom vlogu naleteo na neka dva lika koja analiziraju najnovije serije, epizode, koji rade najave i tek nakon toga sam postao prosvetljen kada je to u pitanju.
Likovi su inace najavljivali seriju "Preacher" koja jos nije pocela da se emituje. Oni su, kao pasionirani citaoci graficke novele, pozdravili pocetak serije, ali su bili veoma skepticni koliko ce dobro preneti atmosferu tog jako teskog i mracnog stripa. Izmedju ostalog oni su rekli u fazonu da serije u AMC produkciji mogu da obiluju scenama nasilja (Breaking Bad, TWD), ali minimalno moraju koristiti psovke. To je neka filozofija AMC/a. Nisu dalje objasnjavali zasto, da li to ima veze da u zavisnosti da li obiluje psovkama, mozda ne moze biti emitovan u odredjenim udarnim terminima ili slicno, ne znam. Ali su rekli da ne sumnjaju da ce "Preacher" obilovati nekim izopacenim scenama, kao sto je u stripu, ali da nece biti one vulgarnosti koja je vazan deo te graficke novele. I apsolutno su bili u pravu.
I kada se sada vidi, serije AMC/a mogu biti brutalne, krvave, da imaju kontroverzne teme, ali nikako ne smeju biti vulgarne. Nema psovki pre svega, ili ih ima minimalno. U slucaju TWD, psovke, odnosno recnik, definitivno ne prati brutalnost serije.