Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

:lol:
pa ne znam, imaš visoke estetske kriterijume vrvt :D

Meni je Ruth Wilson vrlo privlačna žena, iako priznajem da nije klasična ljepotica (ili je do uloge ili do značajnog glumačkog talenta), a Dominic Westa sam već gledala u Žici... u Aferi me nervira, ali takva mu uloga, i treba malo da nervira.

p.s. i da, meni je muž od Alison privlačan muškarac :rumenko:

Imamo bas razlicit ukus :lol:

Ash vs Evil Dead. ..napokon nesto dobro :) prva epizoda odlicna :worth:

ashvsevildead.jpg

Ne znam da li je neko pratio seriju "The Leftovers", u produkciji HBO televizije. Nije dobila neku veliku paznju jer se pojavila u trenutku kada imas nekoliko vrhunskih serija. Moram da priznam da skoro nisam gledao nista cudnije, tako da i dalje ne znam sta da mislim o seriji. Trenutno je dosla do polovine druge sezone.

Ukratko, jednog dana (14. oktobra) tacno 2 odsto svetske populacije je nestalo u istom trenutku. Bukvalno nestalo, niko ne zna ni gde ni kako. Nasumicno su ljudi nestali, zene, muskarci, deca, stari, mladi. Dogadjaj je nazvan "Great departure". Serija se bavi osecanjma ljudi nakon te velike tragedije. POjavljuje se neki bizaran kult koji privlaci ljude, neki su popucali u glavi, neki se drze. Samo na trenutke serija se bavi nekim objasnjenjem zasto je doslo do nestanka. Radnja u tom pravcu ide milimetarski, ali i ono malo sto otkrije bude zanimljivo. Serija cesto ima fleseve, povratke u proslost pojedinih likova, sto zna da nervira jer ne izgleda odmah da je vezano za pricu.

Necu dalje otkrivati, serija je za one koji imaju dobro strpljenje i koji traze nesto sto nisu videli. Melanholicna je i misteriozna, prica bi trebalo da je duboka, ali radnja je usporena. Inace od poznatih jednu od uloga ima i Liv Tajler.

Za kraj samo da napisem da je motiv za seriju bila knjiga Toma Perote "The Leftovers".Nakon prve sezone skinuo sam knjigu na engleskom da vidim sta se desava dalje u seriji. Kakvo razocarenje. Serija je u stvari dalje otisla sa radnjom od knjige. U knjizi se Tom Perota samo bavi medjuljudskim odnosima nakon famoznog nestanka, dok u se u seriji makar na trenutak dotaknu pokusaja resenje misterije. Serija je mnogo opsirnija od knjige, daje nastavlja i pokriva ono sto knjiga nije. Tako nesto skoro nisam doziveo.

Evo vam trejler za prvu sezonu:

За шта је користе у серији? Дрогу.

Droga se zove NZT. Uglavnom povećava korišćenje mozga na 100%, znaš onu spiku da mi koristimo svega nekih 15-ak posto mozga. Glavni lik ovdje radi za FBI i pomaže njima oko riješavanja slučajeva jer je u mogućnosti da učini stvari koje "normalni" ljudi nisu u stanju. Uporedo radi za lika iz filma, Bredlija Kupera ili ti Edija Moru koje je ovdje političar na dobrom koraku da postane predsjenik. Skoro se počela snimati tako da nema mnogo...

Droga se zove NZT. Uglavnom povećava korišćenje mozga na 100%, znaš onu spiku da mi koristimo svega nekih 15-ak posto mozga. Glavni lik ovdje radi za FBI i pomaže njima oko riješavanja slučajeva jer je u mogućnosti da učini stvari koje "normalni" ljudi nisu u stanju. Uporedo radi za lika iz filma, Bredlija Kupera ili ti Edija Moru koje je ovdje političar na dobrom koraku da postane predsjenik. Skoro se počela snimati tako da nema mnogo...

Знам, гледао сам филм, него ме занимало за коју сврху користе дрогу у серији (и надао сам се да није за FBI, спашавање свијета и сличне глупости).

Ваља ил не ваља? :D

Back