Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Moja preporuka je da odgledas Dawn of the dead, moze i rimejk. The Craizies. Da pogledas The Road , a vredi pogledati i 28 weeks later i Night of the living dead.
Tako jedan apokalipticni i zombi film treba da izgleda, sa time sto The Road nema zombije.

28 I dana I nedelja su meni extra dobri..ponajvise zbog ovog drugog modernog zombija koji se ne vuce po putu I otpadaju mu delovi ..nego lud brz ko munja I ekstra agresivan

zaboravio sam sad kako se zove film na slicnu temu sa crnjom vilom smitom u glavnoj ulozi

Vise sam ocekivao da vidim kako iz nekog vojnog kamiona ispada bure nekih hemikalija u reku ili na groblje pa ustaju mrci. Ili da neki lekar za proizvodnju bio oruzja ispusti epruvetu ili teroristicki napad. Ovi nam nista nisu dali kao objasnjenje kako je zombi posast krenula,a to bi trebala da je glavna tema ove spin off serije.
Sad ja treba da gledam kako je krenulo sve od sporednih incidenata pa do masove posasti bez objasnjenja pocetka. Iskreno mi puca Paja za dzankija i gomilu likova koji u 21 veku punog horor filmova ne znaju sta su zombiji. serija ocigledno ignorise i realnost, ako gledas tv videces koliko ima prepera, onih ludaka sto se spremaju za sudnji dan i apokalipsu. Ako bi iko znao sta se desava, to su ti ludaci. Scenario je los.

Pa mislim da ni u stripu nikad nije tačno objašnjeno kako je nastao virus; valjda je mistifikacija najbolje oruđe u ovakvim slučajevima jer mnogi fanovi mogu da budu razočarani. Isti je slučaj i sa Šerlokovom insceniranom smrću koja nije objašnjena, jer posle tih silnih teorija tokom godina, autori serije su skapirali da nijedno objašnjenje neće biti dobro objašnjenje.

Iskreno mi puca Paja za dzankija i gomilu likova koji u 21 veku punog horor filmova ne znaju sta su zombiji. serija ocigledno ignorise i realnost, ako gledas tv videces koliko ima prepera, onih ludaka sto se spremaju za sudnji dan i apokalipsu. Ako bi iko znao sta se desava, to su ti ludaci. Scenario je los.

Svet TWD-a nije naš svet, već paralelni svet gde "zombiji" nisu poznati čak ni u fikciji, nikad nećeš ukačiti neke aluzije na zombi-klasike i slično baš zato što su autori odlučili da to bukvlano iščupaju iz tog univerzuma da bi stavili ljude u poziciju potpunog neznanja. Jer naravno da ćeš ti znati, posle silnih filmova i knjiga i stripova, da zombije treba pucati u glavu, da su spori, ali snažni itd itd. Na taj način se gradi tenzija.

Moja preporuka je da odgledas Dawn of the dead, moze i rimejk. The Craizies. Da pogledas The Road , a vredi pogledati i 28 weeks later i Night of the living dead.
Tako jedan apokalipticni i zombi film treba da izgleda, sa time sto The Road nema zombije.

Gledao sam sve navedene, jedino sam The road čitao samo. Ali moraš uzeti u obzir da je ovo ipak serija, i da duže traje, te da se priča mora raširiti, sad, poenta jeste raširiti priču na taj način da se trajanje iskoristi kao adut za građenje atmosfere, likova, priče. Sve je to moguće ostvariti, ako si gledao Breaking Bad sigurno znaš da je u početku to bila užasno spora serija, ja sam čak hteo da odustanem posle dve epizode, ali nešto me je vuklo i posle sam se navukao, četvrta i peta sezona te serije su nešto najgenijalnije što je izašlo u formatu tv serija. Mislim da i ovde može biti isti slučaj, treba samo dati vremena seriji da razvije ono što je htela.

Pa mislim da ni u stripu nikad nije tačno objašnjeno kako je nastao virus; valjda je mistifikacija najbolje oruđe u ovakvim slučajevima jer mnogi fanovi mogu da budu razočarani. Isti je slučaj i sa Šerlokovom insceniranom smrću koja nije objašnjena, jer posle tih silnih teorija tokom godina, autori serije su skapirali da nijedno objašnjenje neće biti dobro objašnjenje.

Svet TWD-a nije naš svet, već paralelni svet gde "zombiji" nisu poznati čak ni u fikciji, nikad nećeš ukačiti neke aluzije na zombi-klasike i slično baš zato što su autori odlučili da to bukvlano iščupaju iz tog univerzuma da bi stavili ljude u poziciju potpunog neznanja. Jer naravno da ćeš ti znati, posle silnih filmova i knjiga i stripova, da zombije treba pucati u glavu, da su spori, ali snažni itd itd. Na taj način se gradi tenzija.

Gledao sam sve navedene, jedino sam The road čitao samo. Ali moraš uzeti u obzir da je ovo ipak serija, i da duže traje, te da se priča mora raširiti, sad, poenta jeste raširiti priču na taj način da se trajanje iskoristi kao adut za građenje atmosfere, likova, priče. Sve je to moguće ostvariti, ako si gledao Breaking Bad sigurno znaš da je u početku to bila užasno spora serija, ja sam čak hteo da odustanem posle dve epizode, ali nešto me je vuklo i posle sam se navukao, četvrta i peta sezona te serije su nešto najgenijalnije što je izašlo u formatu tv serija. Mislim da i ovde može biti isti slučaj, treba samo dati vremena seriji da razvije ono što je htela.

Strip kida. Niko nije bezbedan u njemu i svi likovi mogu da poginu, zato je strip i do jaja. The Road je dobar film, oca i sina jure kanibali, ljudi se bese, kanibali koji uzgajaju ljude za jelo...
breaking Bad sam gledao, bila je solidna serija, kao i SOA.
Ako si provalio sve serije se rade na isti fazon. Vuku se po 5-6 sezona da bi se likovi na kraju svake sezone izvukli na najnemogucniji nacin. Malo je pocelo da smara.

giphy.gif

Nije loša prva epizoda ali nisam baš oduševljen.

Mislim sto se tice popularnosti ove dve serije da je nemoguce usporediti njihovu popularnost, jedan od razloga je i subjektivno misljenje, a i razlicito govorno podrucije, razlicite godine prikazivanja, mislim na premijerno prikazivanje, vreme u koje su se prikazivale.....
Tesko je usporedite dve serije koje su po tematici totalno razlicite

Gledala kanadsku web seriju Carmilla. Otprilike sprdnja sa gotskom književnošću- Šeridan Le Fanu, Kolridž, Meri Šeli i ostala svita. Radnja je smeštena u kampusu nekog univerziteta, a pošto za osnovu ima priču iz Karmile, taj univerzitet je u Štajerskoj u Austriji, a glavni likovi su Karmila i Laura. Epizodice su kratke, u proseku 5 min.
Savršena je za srednjoškolce, mi ostali smo prerasli taj humor.

Inače je Karmila (Natasha Negovanlis) poreklom Makedonka ... sad ne znam da li misle na Grčku ili Makedoniju, ali da je Grčka u pitanju, vrvt bi rekli grčkog a ne makedonskog porekla...

Odlično finale Mr. Robota!
Obožavam kako manipulišu narativom tako da slome naša očekivanja i pređu preko tog događaja, bacajući nas in medias res u njegove posledice. Ostavljeno nerešeno dovoljno stvari da začini drugu sezonu. Do tad - hibernacija :cool:

Poštujem seriju jer realno predstavlja svijet hakera, a ne ono što su prije radili. Haker, jedan laptop preko kojeg upadne u sekundi u pentagon...

Back